بررسی تحولات بازار سکه و طلا طی سه ماه گذشته حکایت از آن دارد که همه گیری ویروس کرونا اثرگذاری قابل توجهی براین بازار داشته و موجب افزایش قیمت سکه و طلا شده است.
به گزارش کاماپرس،نگاهی به قیمت سکه طی ماه های اخیر نشان می دهد در حالی که طی آبان سال گذشته هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در محدوده 4 میلیون تومان خرید و فروش می شد، درروز نخست اسفند ماه گذشته به کانال 5 میلیون تومان وارد شد و طی چهار روز، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار به 6 میلیون تومان رسید.
طی سالجاری هم قیمت سکه از همان روزهای نخست روند صعودی داشت و هم اکنون در آستانه ورود به 7 میلیون تومان قرار گرفته است، دراین شرایط کارشناسان سه دلیل اصلی یعنی افزایش نرخ ارز، افزایش تورم انتظاری و افزایش قیمت گواهی های سپرده سکه در بورس کالا و بازار سرمایه می دانند.
دلایل افزایش قیمت سکه
درخصوص دلایل رشد قیمت سکه و طلا در بازار پای عوامل متعددی درمیان است. اولین عاملی که بهصورت سنتی روی بازار سکه و طلا تأثیر دارد، نرخ ارز است که در ماههای اخیر با رشد قابل توجهی همراه بوده است بهطوری که هماکنون هر دلار امریکا در میانه کانال 17 هزار تومان قرار گرفته که نسبت به اوایل اسفند گذشته، رشد بیش از 2 هزار تومانی نشان میدهد.
عامل دوم، افزایش تورم انتظاری در کشور است که بخشی از سرمایه گذاریها را به سمت این بازار هدایت کرده است. این درحالی است که برخی کارشناسان ، مهمترین دلیل رشد قیمت در بازار نقدی سکه را افزایش قیمت گواهیهای سپرده سکه در بورس کالا و بازار سرمایه میدانند.
در همین زمینه حسن کاظمزاده، کارشناس بازارآتی و گواهی سکه درخصوص دلایل رشد قیمت گواهی سپرده سکه در بورس به روزنامه ایران گفت: یکی از دلایلی که به رشد قیمتها دراین بازار کمک کرد افزایش تورم انتظاری در جامعه بود که موجب شد تا بخشی از نقدینگی به بازار سکه سرازیر شود.
به گفته اوهمانگونه که در ماههای اخیر بازار سهام و حتی ارز مأمنی برای سرمایهگذاری شده است، برخی سرمایهگذاران ترجیح میدهند که برای کاهش ریسک سرمایهگذاری خود بخشی از نقدینگی خود را در بازار طلا سرمایهگذاری کنند.
کاظم زاده با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا تأثیر بسیار زیادی در تقویت جریان ورود نقدینگی به بازار سکههای بورسی دارد اظهار کرد: در شرایطی که برخی سرمایهگذاران بهدنبال خرید سکه و طلا برای حفظ ارزش دارایی خود یا کسب سود بودند، شیوع ویروس کرونا بازار طلا و سکه نقد را به تعطیلی کشاند و برهمین اساس بهترین راه برای سرمایهگذاری در این بازار از طریق بازار سرمایه بود که نیاز به حضور فیزیکی جدی نیز نداشت وبدین ترتیب تقاضایی که برای سکه وجود داشت در غیاب بازار نقد به بازار بورس هدایت شد.
قیمت حبابی بازارسکه
این کارشناس بازارآتی و گواهی سکه، درپاسخ به این پرسش که با توجه به رشد بیشتر قیمت گواهی سپرده سکه نسبت به بازار نقد آیا قیمت سکههای بورسی واقعی است؟ گفت: با توجه به اینکه نقدینگی قابل توجهی برای خرید و فروش سکه بورسی درگیر شده است نمیتوان گفت که قیمتها دراین بازار غیرواقعی است چرا که براساس عرضه و تقاضا اتفاق افتاده است.
کاظم زاده تصریح کرد: تا دو ماه پیش قیمت سکه بورسی و بازار نقد یکسان بود، اما بهصورت مقطعی و به دلایلی که اشاره شد میزان تقاضا دراین بازار رشد کرد و باعث افزایش قیمت شده است. این درحالی است که با فعالیت بازار نقد بهطور قطع دوباره بخشی از نقدینگی به بازار سکه نقد بازمی گردد.
انتهای پیام