با گشت و گذاری در میان سهامداران بازار سرمایه میتوان کسانی را یافت که با سوء استفاده از دیگران، اقدام به خرید و فروش کد سهامداری میکنند و در برخی موارد، برای سهمخواهی بیشتر از عرضههای اولیه، دست به کارهای غیرقانونی و عجیب و غریب میزنند. اما سوالی که در این میان به وجود میآید این است که چه جزایی در انتظار تخطیکنندگان از قانون خواهد بود؟
به گزارش کاماپرس، با عرضه اولیه موفق و پرسود شستا و همچنین وعده مقامات دولتی مبنی بر ادامهدار بودن عرضههای اولیه تا پایان سال، ولع برخی سهامداران برای منفعتطلبی از این عرضهها بیشتر شده، بهطوری که برخی از آنان با ارتکاب اقداماتی غیرقانونی به خرید و فروش کد سهامداری دست میزنند.
هر کد سهامداری، یک حساب بانکی
در همین زمینه، علی بهشتی سرپرست امور اعضاء بورس، میگوید: «سهامداران آگاه باشند زمانی که خرید و فروش سهام انجام میشود وجه آن به حساب دارنده کد بورسی واریز میشود و شرایط دیگری برای اینکه وجه مستقیم به حساب افراد دیگری واریز شود وجود ندارد.»
امکان سوء استفاده از کد سهامداری
وی با اشاره به پدیدههایی مانند خرید و فروش و یا واگذاری کد بورسی به سایر افراد، افزود: «در برخی مواقع ممکن است زمانی که کد بورسی خود را به شخص دیگری میدهید از این کد سو استفاده شود و در بازار با دست کاری قیمت اختلال ایجاد کند و این امر برای دارنده کد درد سر ساز میشود. افرادی که فکر میکنند از کد بورسی آنها سوءاستفاده میشود میتوانند با مراجع به مراکز ذی صلاح اقدام به شکایت کنند.»
چه کسانی مجاز به معامله سهام هستند؟
به گفته این مقام مسئول افراد بعد از ثبت نام در سامانه سجام و احراز هویت میتوانند اقدام به خرید و فروش سهام کنند. همچنین افراد زیر ۱۸ سال هم میتوانند با قیم خود برای دریافت و احراز هویت اقدام و کد بورسی دریافت کنند.
وی افزود: مردم با آگاهی و دانش کافی وارد بازار سرمایه شوند و اگر دانش کافی ندارند از طریق صندوقها سهم خریداری کنند.
پایان پیام