رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام کرده که با استناد به قانون برنامه ششم توسعه، امسال 35 تا 40 هزار نفر در دستگاههای مختلف دولتی استخدام میشوند.
به گزارش کاماپرس؛ بهطور معمول کارکنان دستگاههای دولتی برای یک دوره زمانی ۳۰ تا ۳۵ ساله خدمت میکنند و بر این اساس، هر سال بخشی از کارکنان دولت پس از اتمام دوره خدمت، بازنشسته و از خدمت دولت خارج میشوند. با وجود اینکه قانونگذار، دولت را مکلف کرده است که هر ساله بخشی از نیروهای خود را کاهش دهد، اما به نسبت خروجیها، دولت هم نیاز به جذب نیرو دارد. گسترش برخی خدمات دولتی یا افزایش گستره جغرافیایی، حتی افزایش تعداد دانشآموزان در مقاطع تحصیلی، نیاز به معلمان بیشتر را ایجاب میکند.
با درنظر گرفتن همین موارد، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور به ایران گفته است: طبق قانون برنامه ششم توسعه سالانه باید ۳ درصد از حجم دولت (به غیراز وزارت آموزش و پرورش) کاسته شود، با این حال قانونگذار اجازه داده تا به ازای هر سه خروجی، یک نیروی جدید در بدنه دولت جذب شود. برهمین اساس قرار است در سالجاری ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر در دستگاههای مختلف استخدام شوند.
کدام دستگاهها بیشترین جذب نیرو را دارند؟
جمشید انصاری، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در پاسخ به این پرسش گفته است: دستگاههای دولتی به نسبت نیروی موجود خود از ورودیهای جدید سهم میبرند. چون وزارت آموزش و پرورش نزدیک به یک میلیون نفر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیش از۵۰۰ هزار نفر و وزارت جهاد کشاورزی نزدیک به ۷۰ هزار نفر نیرو دارند، میزان خروجی نیروی آنها نیز برهمین اساس انجام میشود. درواقع حدود یکسیام تعداد نیروهای هر دستگاه در هر سال پس از بازنشستگی از خدمت دولت خارج میشوند. به همین دلیل دستگاههایی که تعداد نیروی انسانی بیشتری دارند، خروجی بیشتر و در نتیجه سهم بیشتری هم از ورودیهای جدید دارند.
دردسر نیروهای مازاد
به گفته این مقام مسول، هماکنون ۲ میلیون و ۲۷۹ هزار کارمند در دولت شاغل هستند که اگر هر ساله حدود ۸۰ هزار نفر آنها خارج شوند، با جذب حدود ۳۵ تا ۴۰هزار نفر، کمتر از نیمی از خروجی به جذب نیروی جدید اختصاص خواهد یافت.
انصاری تاکید کرده که در شرایط فعلی با ۲۰ تا ۲۵درصد نیروی مازاد مواجه هستیم. نیروهایی که یا کیفیت و توانمندی لازم را ندارند یا در جایگاه خودشان قرار ندارند.