قدرت بینایی، همان اعداد و ارقامی که اپتومتریستها هنگام تجویز عینک به شما میدهند، تعریف چشمان انسان از رزولوشن است؛ واژهای که بیشتر در مورد تلویزیونها و تلفنهای همراه شنیدهایم.
به گزارش کاماپرس، بسیاری بر این عقیدهاند که رزولوشن بالاتر صرفا به معنای تعداد رزولوشن بیشتر است، اما این تصوری اشتباه است.
رزولوشن بالا یعنی صفحه نمایش بزرگتر؟
در واقع، رزولوشن بالاتر به معنای تعداد دادههای نوری با تجمع بیشتر در یک واحد مشخص است که منجر به پیکسلهای کوچکتر میشود. به بیانی سادهتر، بزرگتر شدن صفحه نمایش با همان تعداد پیکسلهای ثابت، به معنای کاهش رزولوشن و رقیق شدن پیکسلها در یک منطقه بزرگتر است.
نظریه ناتوانی درک تصاویر 8K؛ درست یا غلط؟
از آنجا که حد بالایی که چشم انسان میتواند درک کند با فاصله پیکسل کنترل میشود، نه تعداد پیکسلها، بنابراین هیچ دلیلی برای اثبات این فرضیه که چشم انسان از پس درک تصاویر 8K برنمیآید، باقی نمیماند.
با توجه به آنچه گفته شد، مزیتهای 8K تنها محدود به افزایش ابعاد نمایشگر نمیشود. متخصصان فناوری میگویند در رزولوشن 8K، شاهد نمایش لبههای تصاویر با کیفیتی نرمتر و واقعیتر نیز هستیم که اهمیت زیادی در درک عمیق در چشم کاربر دارند. برخی حتی ادعا میکنند که در رزولوشن 8K، تصاویر بهقدری شارپ هستند که شبیه به عکسهای متحرک بهنظر میرسند. بهعلاوه، وقتی حتی از فاصلهی نزدیک به نمایشگر 8K نگاه میکنید، نمیتوانید پیکسلهای آن را از هم تشخیص دهید.
فاکتور و اصطلاح دیگری که در تحلیل ساختار بینایی انسان مطرح میشود، دقت بیش از حد یا Hyperacuity نام دارد. فاکتور مذکور، یکی از سؤالهای بیپاسخ دیگر در درک پردازش بصری انسان محسوب میشود. دانشمندان میگویند دقت بصری ما بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور میکنیم. به بیان دیگر، کورتکس بینایی از ابزاری ناشناس و مبهم برای ایجاد اطلاعات بصری از دادههای پراکنده استفاده میکند.
درنهایت بحثهای بالا نشان میدهد که نمیتوان هیچ نظریه قطعی درباره محدودیتهای پردازش جزئیات در چشم انسان مطرح کرد. همانطور که دیدیم، ترکیبی از فعالیتهای گوناگون، منجر به تبدیل شدن دادههای بصری به تصویر در مغز میشوند و نمیتوان با محاسبههای ساده، عددی را برای آنها پیشنهاد داد. به هر حال، ما امروز تنها میتوانیم درباره کیفیت بهبودیافته تصاویر 8K صحبت کنیم که قطعا تجربهای شفافتر از محتوای بصری را در ذهنمان حک میکنند.