امروزه فولاد به عنوان یکی از ایمنترین مصالح ساختمانی به یک ماده پر کاربرد در ساخت و ساز تبدیل شده است. حضور سازههای فولادی غول آسا و آسمان خراشهای عظیم الجثه در شهرها، نقش فولاد را در ساختمان سازی به خوبی به تصویر کشیده است.
فولاد دوام و استحکام بالا دارد، کار با آن مقرون به صرفه است و کارفرمایان را کمتر دچار چالش میکند. اما این همه آن چیزی نیست که شرکتهای متولی ساخت و ساز را به استفاده از فولاد مشتاق کرده است. در ادامه با معرفی 9 مزیت جالب فولاد در ساختمان به شما نشان میدهیم که چرا باید برای پروژه بعدی بیشتر از این فلز جادویی استفاده کنید.
1-آزادی عمل در طراحی
استحکام و دوام فولاد در کنار انعطاف پذیری این امکان را فراهم میکند که بتوانید از آن برای طراحی سازههای فولادی در فضاهای بزرگ به خوبی بهره ببرید. فولاد به خوبی شکل پذیر است و میتوانید انواع بافت و قالب را در آن ایجاد کنید و همچنین در رنگ کردن آن نیز محدودیتی ندارید.
2-نصب سریع و کارآمد
از آنجایی که قطعات فولادی بسته به نیاز مشتری در کارخانه ها ساخته میشوند، کار نصب آنها در محل ساخت و ساز چندان زمان بر نخواهد بود. معمولا ساخت اسکلت فلزی نسبت به دیگر مصالح طی چند روز انجام میشود و زمان کوتاه تری را از کارفرما میگیرد. گفتنی است سازههای فولادی نسبت به سازههای بتنی و چوبی سبک تر هستند و مقاومت بیشتری برای ساختمان ایجاد میکنند.
3-سازگاری و تطبیق پذیری
معمولا سازههای فلزی را در هر کجا که لازم باشد میتوان تغییر داد. از این رو، کار کابل کشی برق و انواع سیستمهای مرکزی در سازههای فولادی بسیار آسان تر انجام میشود. از طرفی، میتوانید انواع سیستمهای ارتباطی را طبق نیاز و خواسته مشتری نصب کنید.
4-فضای داخلی بیشتر
استفاده از اتصالات فولادی موقعیتی را ایجاد میکند که از تعداد ستون ها در ساختمان کاسته میشود. این روش برای بسیاری از کارفرمایانی که در حوزه ساختمان سازی فعالیت میکنند، بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. از طرف دیگر، کاهش تعداد ستون ها در ساختمان فضای بیشتری را در اختیار ساکنین آن قرار میدهد که به افزایش رضایت مشتری میانجامد.
5-قابلیت بازیافت
وقتی ساختمانی با اسکلت فولادی تخریب میشود، اجزای فولادی آن را میتواند در جای دیگری به کار گرفت و یا آن را به چرخه بازیافت و تولید در کارخانه فرستاد. از این رو، میتوانید در هزینه ها صرفه جویی کنید.
6-مقاوم در برابر آتش سوزی
از آنجایی که درجه ذوب فولاد بسیار بالا است، سازههای فولادی در برابر آتش سوزی بسیار مقاوم هستند. از این رو، تجهیزات ضد آتش در این سازه ها با ظرفیت کمتری نصب میشوند.
7-مقاوم دربرابر زلزله
در سازههای فولادی از اشکال مختلف تیرچه، ستون، اتصالات و پایه ستون استفاده میشود که با توجه به شیوههای مهندسی آن را دربرابر زلزله بسیار مقاوم میکند.
8-صرفه جویی در مصالح
با توجه به مقاومت خارق العاده ای که فولاد نسبت به دیگر مصالح در ساختمان دارد، میتوان اسکلت را در ابعاد بزرگ تر ساخت و از فضای داخلی بیشتری استفاده کرد. از طرفی، میزان استفاده از مطالح مختلف به مقدار قابل توجهی کاهش مییابد.
9-سبک و دوست دار طبیعت
همانطور که میدانید سازههای فولادی در برای سازههای بتنی بسیار سبک تر هستند و از این رو فوندانسیون سبک تر و کم جمج تری برای آنها در نظر گرفته میشود. این موضوع برای حفظ طبیعت بسیار حائز اهمیت است. به علاوه، گرمای داخلی ساختمان از سقف فولادی سریعتر خارج میشود و در مناطقی با آب و هوای گرم، سازههای فولادی به طبیعت ضرر کمتری میزنند.
این مطلب به سفارش شرکت فولاد مهر آتیه ساز تهیه شده است.