بر اساس آمار جهانی، ترکیه توانسته به لطف تنوع جاذبه های طبیعی، فرهنگی و تاریخی خود، هر سال گردشگران زیادی را از سراسر دنیا جذب کند. با توجه به این آمار، در سال های اخیر تعداد گردشگران خارجی ترکیه روند روبه رشدی داشته است و از 44.6 میلیون نفر در سال 2022 به 52.6 میلیون نفر در سال 2024 رسیده است. پیش بینی می شود این رقم در سال 2025 به 64 میلیون نفر برسد.
در میان شهرهای ترکیه، استانبول به عنوان پرچمدار و قلب تپنده گردشگری ترکیه شناخته می شود. این شهر در سال 2024 میزبان 18.6 میلیون گردشگر خارجی بوده است. با توجه به این آمارها، استانبول گوی سبقت را از سایر شهرها مانند آنتالیا، بدروم و کوش آداسی ربوده است. سوال اینجاست که راز انتخاب ” تور استانبول” و ” تور ترکیه” چیست که تجربه سفر را از این رو به آن رو می کند؟ بیایید کمی عمیق تر نگاه کنیم و ببینیم آمار گردشگران جهانی چه داستانی برایمان تعریف می کنند.
استانبول روی خط گردشگری؛ مقصد محبوب ۱۸.۶ میلیون توریست خارجی در ۲۰۲۴
استانبول یک شهر جادویی است که انگار روی خط مرزی دو قاره نشسته و به دلیل ویژگی های منحصر به فردش، همیشه یکی از پربازدیدترین مقاصد گردشگری دنیا بوده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بر طبق آمار جهانی، تعداد گردشگران خارجی این شهر در سال 2022 حدود 16 میلیون نفر بوده است. یعنی به ازای هر شهروند استانبولی، یک گردشگر خارجی در این شهر پرسه زده! تعداد گردشگران خارجی استانبول از 16 میلیون در سال 2022 به 18.6 میلیون نفر در سال 2024 افزایش یافته است که 1.15 میلیون نفرشان گردشگران ایرانی بوده اند. بیشترین تعداد گردشگران خارجی استانبول در سال 2024 به ترتیب متعلق به گردشگران کشورهای روسیه ( ۱.۹۸ میلیون نفر)، آلمان (۱.۴۲ میلیون نفر)، ایران (۱.۱۵ میلیون نفر)، آمریکا (۹۶۷ هزار نفر) و بریتانیا (۷۹۵ هزار نفر) بوده است. این آمار، رشد سالانه ۶.۸ درصدی گردشگری خارجی استانبول را نشان میدهد.
از بالنهای کاپادوکیا تا سواحل آنتالیا؛ ترکیه فقط استانبول نیست!
در سال 2022، بیش از 44 میلیون گردشگر خارجی به ترکیه سفر کردند که 28 میلیون نفرشان به شهرهایی مثل آنتالیا، ازمیر، بدروم و کوش آداسی سفر کرده اند. یعنی شهرهای دیگر ترکیه هم چیزی کم از استانبول ندارند. در همان سال، حدود 13 میلیون گردشگر برای لذت بردن از ساحل مدیترانه ای آنتالیا به این شهر رفته اند. البته نباید از کاپادوکیا با بالن های رنگارنگش که صبح ها آسمان را نقاشی می کنند، پاموکاله با چشمه های سفید و گرمش که انگار از یک دنیای دیگر آمده اند و شهرهایی مثل ازمیر، بدروم و کوش آداسی هم غافل شد که هر کدام به نوبه خودشان گردشگران را مجذوب می کنند. این مناطق برای کسانی که دنبال آرامش، طبیعت یا تجربه های متفاوت هستند، مثل یک بهشت گمشده اند.
وضعیت گردشگری شهرهای ترکیه در سال 2024
شهر |
تعداد گردشگران خارجی در ۲۰۲۴ |
توضیحات |
استانبول |
۱۸.۶ میلیون نفر |
رشد از ۱۷.۴ میلیون نفر در سال ۲۰۲۳؛ بزرگترین مقصد گردشگری ترکیه. |
آنتالیا |
۱۷.۳ میلیون نفر |
افزایش ۸٪ نسبت به سال قبل؛ مقصد محبوب برای گردشگران روس، آلمانی و بریتانیایی. |
کاپادوکیا |
۴.۳۷ میلیون نفر |
افزایش ۱۳.۵٪ در اقامت شبانه؛ محبوبیت بالونسواری و شهرهای زیرزمینی. |
موغله |
۳.۷ میلیون نفر |
شامل شهرهای کوشآداسی و بدروم؛ مقصد محبوب در سواحل اژه. |
استانبول در برابر آنتالیا، بدروم و کاپادوکیا؛ رقابت مقاصد گردشگری ترکیه
چرا برخی گردشگران تور استانبول را انتخاب می کنند و عده ای دیگر به سراغ تور ترکیه و شهرهای دیگر می روند؟ آمار می گوید در حالی که استانبول در سال 2022 حدود 16 میلیون بازدیدکننده داشت، آنتالیا به تنهایی 13 میلیون گردشگر جذب کرد و بقیه شهرها مثل ازمیر، بدروم و مارماریس هم سهمی از این 44 میلیون نفر داشتند. درست است که استانبول به عنوان قلب تپنده گردشگری ترکیه شناخته می شود اما شهرهای دیگر هم به همان اندازه جذابیت دارند، فقط نوع تجربه ای که ارائه می دهند فرق می کند.
برای عاشقان هیجان شهری، تاریخ پرشکوه و خریدهای لوکس، استانبول بهترین گزینه است. آمارها نشان می دهند که در سال 2022 تعداد گردشگران ایرانی استانبول حدود 1.1 میلیون نفر بوده است و به این ترتیب ایرانی ها بعد از گردشگران روس و آلمانی در رتبه سوم قرار گرفتند. نزدیکی فرهنگی، عدم نیاز به ویزا و هزینه های نسبتا پایین سفر به استانبول از جمله دلایل محبوبیت بیشتر این شهر برای ایرانی ها هستند. از طرف دیگر، بسیاری از گردشگران اروپایی به ویژه از آلمان و انگلیس به آنتالیا و کاپادوکیا سفر می کنند تا از ساحل و استراحتگاه های لوکس این مناطق لذت ببرند.
بر اساس آمارها، در میان مقاصد محبوب گردشگری، استانبول همچنان پرطرفدارترین مقصد باقی مانده و با جذب ۱۸.۶ میلیون گردشگر، در صدر جدول قرار گرفت. پس از آن، شهر ساحلی و تفریحی آنتالیا با ۱۵.۹ میلیون گردشگر خارجی در رتبه دوم ایستاد. استان مرزی ادرنه که هممرز با بلغارستان و یونان است، با ۴.۸ میلیون بازدیدکننده جایگاه سوم را به خود اختصاص داد. همچنین استان موغله، واقع در سواحل دریای اژه، با جذب ۳.۷ میلیون گردشگر، یکی دیگر از مقاصد مهم ترکیه در سال گذشته بود.
انتهای پیام
مرتبط با :