سومین رویداد فشن مورنینگ امروز ۲ اردیبهشتماه با حضور فعالان صنعت پوشاک برگزار شد.
به گزارش کاماپرس در ابتدای رویداد عباس جهرمیان، فعال صنعت پوشاک و مد، در خصوص تحول دیجیتال در این صنعت صحبت کرد. او در خصوص دو ایونت قبلی و محورهای مورد بحث در آنها توضیحاتی را ارائه کرد. او درباره این رویداد گفت: فشن مورنینگ بهانهای است تا کارهای بزرگتری را در کنار هم انجام دهیم که یکی از مهمترین آنها یاد گرفتن از دیگران است. دو فشن مورنینگی که تاکنون برگزار کردیم درها و ذهنیتهای جدیدی را برای ما باز کرد. با چنین دورهمیهای آموزشی میتوانیم هربار بخشها و معضلات مختلف این صنعت را جراحی کنیم.
در ادامه رویداد نادر بیریا از دیگر فعالان حوزه نساجی و پوشاک صحبتهایی با محوریت شیوه و شاخص قیمتگذاری پوشاک ارائه کرد. او با ارائه دستورالعملی شاخصی برای تعیین قیمت تمام شده معرفی کرد.
او در صحبتهای خود اشاره کرد: یکی از دغدغههای من همیشه این است که راهکارهای ساده برای معضلات پیچیده داشته باشیم. یکی از مشکلات شیوه تعیین قیمت تمام شده پوشاک است و شیوههای مختلفی برای برای آن به کار برده میشود.
او با معرفی یک شیوه محاسبه قیمت تمام شده که بر اساس زمان مصرفشده تعیین میشود؛ پارامتری را معرفی کرد. به گفته او واحدهای تولیدی مختلف میتوانند از این روش استفاده کنند و قیمت تمام شده ۶۰ درصد آنها با تفاوت ۲ تا ۳ درصدی با این عدد همخوان است. برخی از واحدها نیز با تفاوت ۱۰ تا ۱۲ درصدی نسبت به این میانگین قیمتگذاری میکنند.
بیشتر بخوانید:
- مهم ترین چالش های صنعت پوشاک کشور از نگاه جمعی از فعالان (ویدیو)
- نشست فعالان صنعت پوشاک ایران با نماینده مجلس (گزارش تصویری)
پس از آن حاضرین در جلسه سوالات خود درخصوص این شیوه محاسبه را اعلام کرده و بیریا پاسخها مرتبط را به آنها ارائه داد.
در ادامه محمدمهدی سمائیان، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران و مدیرعامل شرکت كاسپين تكميل رز، در خصوص صنعت چاپ و ارتباط آن با بخش پوشاک صحبت کرد.
صنعت چاپ و تکمیل بر اساس تیراژ کار میکند. کارخانههای چاپ بر این اساس طراحی شدهاند تا روزانه ۲۵ هزار متر کار تحویل دهند؛ اما سفارشهای صنعت پوشاک به ما خیلی کمتر از این میزان است. هرچه میزان سفارش کمتر باشد؛ هزینه چاپ آن نیز بالاتر میرود. اگر فعالان پوشاک به پروسه تولید در کارخانه چاپ آگاه باشند؛ سوتفاهمها بر سر قیمت بین این دو صنعت از بین میرود. او در انتهای صحبتهای خود از لزوم حضور هرچه بیشتر و فعالتر اعضای صنعت پوشاک در انجمن صنایع نساجی سخن گفت و به این مورد اشاره کرد که حدود ۶۰ درصد از صنعت نساجی را حوزه پوشاک به خود اختصاص میدهد.
در انتهای این ایونت عباس جهرمیان به مسئله ابرترند و تحولاتی که دیجیتالیشدن در صنعت پوشاک ایجاد میکند؛ اشاره کرد. به گفته جهرمیان برای نسل جدیدتر خرید پوشاک و امر «ویندو شاپینگ» دیگر بهعنوان تراپی و سرگرمی مطرح نیست و صنایع بسیار قدرتمندتری در حال رقابت هستند. به همین دلیل صنعت پوشاک باید برای این تغییرات طی ۵ تا ۱۰ آینده آماده شود تا بتواند خود را با شرایط جدید وفق دهد.
انتهای پیام
مرتبط با :