بازار همانند یک دانشگاه است که تولیدکنندهها و تاجران استادان آن به حساب میآیند.
محمدرضا رامخو، مدیرعامل رونیکس، در مصاحبه با کاماپرس درباره مهارتهایی که بازار به او آموخته است؛ اینگونه صحبت کرد: حدود سی سال پیش شاگرد یک مغازه بودم. این موضوع را در هر فرصتی مطرح میکنم و همیشه به آن افتخار کردهام. بهعنوان یک شاگرد مغازه، تمامی دانش و مهارتهای مربوط به بازاریابی، برندسازی، سیستمسازی، روشها، تبلیغات، استراتژیهای فروش، خدمات پس از فروش، مدیریت منابع انسانی و سایر موارد مرتبط را نه از کتابها، بلکه از دل بازار آموختم.
به نظر مدیرعامل رونیکس بازار همانند یک دانشگاه برای یادگرفتن مهارتها و اصول مربوط به کسبوکار عمل میکند. او در این خصوص گفت: من بازار را «دانشگاه بازار» مینامم و تولیدکنندهها و تاجران بازار را استادان این دانشگاه میدانم.
بیشتر بخوانید:
رامخو ادامه داد: من بسیاری از اصول کسبوکار را در دوره شاگردیام، ابتدا به صورت عملی تجربه و از دل شکستها و موفقیتهایی که در آن دوره کسب کردم، مسیر درست را شناختم. بعدها متوجه شدم که این مسیرها و راهکارها، اسامی علمی دارند؛ مثلا به آن روشهایی که من برای مدیریت فرایندها و دستیابی به بهترین نتیجه طراحی میکردم، در ادبیات علمی «سیستمها و روشها» میگویند. یا روشهایی که من به صورت آزمون و خطا در مدیریت نیروی انسانی و تعامل با کارگران و کارمندان به کار میبرم، همان «مدیریت منابع انسانی» است.
مدیرعامل رونیکس منشا یادگیری این مهارتها را نیازهایی که در دوران شاگردی، واسطهگری و فروش کالا در بازار احساس کرده و شکستهای تجربهشده میداند. او در خصوص این موضوع ادامه داد: بعدها دریافتم که این تجربیات در علم مدیریت به نامهایی چون «تحقیقات بازار»، «انیماتورینگ»، «بازاریابی»، «برندسازی» و «خدمات فروش» شناخته میشوند. شاید باور نکنید اما من دیپلم دارم با نمره انضباط صفر و معدل ده و 25 صدم. اما اگر بخواهید، میتوانم در این بازار شما را با تجربهام شگفتزده کنم.
گفتوگوی کامل با محمدرضا رامخو را در ویدیوی زیر تماشا کنید.

