اخباری درباره قانون جدید دولت در خصوص ممنوعیت خالی فروشی طلا و تخلفهای برخی از طلافروشیهای آنلاین بحثهای مربوط به مجوز کسبوکارهای آنلاین حوزه طلا و رگولاتوری دولت در این زمینه را داغ کرده است.
در همین راستا کاماپرس به سراغ سینا محمدپور، مدیر مارکتینگ طلافروشی آنلاین روبی گلد، رفته تا جنبههای مختلف بازار طلای آنلاین و قانونگذاریهای مربوطه را مورد بررسی قرار دهد.
ارزیابی ورود بانک مرکزی به رگولاتوری طلافروشیهای آنلاین
محمدپور اصل قضیه موضعگیری دولت نسبت به طلافروشیهای آنلاین را موضعگیری درستی میداند. او در این خصوص میگوید: بههرحال طلا موضوع حساسی است چرا که پشتوانه پولی بسیاری از کشورها محسوب میشود و ورود بانک مرکزی به تنظیم رگولاتوری فروش طلای آنلاین، درست و بهجا است؛ اما اینکه چه رگولاتوری قرار است برای فروش طلا بهصورت آنلاین تنظیم شود، هنوز مشخص نیست و به ما هم ابلاغ نشده است. البته این نکته را بگویم که موضعگیریها نسبت به فروش طلای آنلاین، بیشتر درخصوص طلای آبشده است؛ نه مصنوعات طلا مانند انگشتر و دستبند. چندین سال است که برای فروش مصنوعات طلا مجوز صادر میشود و منع قانونی ندارد.
نگرانی دولت در خصوص فروشگاههای آنلاین طلا
مدیر مارکتینگ روبی گلد نگرانی دولت در خصوص بازار طلا را اینگونه توصیف میکند: از منظر اقتصادی در بازار داد و ستد طلا، حجم زیادی از سرمایه و نقدینگی از بانکها خارج شده و به طلا تبدیل میشود. خارج شدن سرمایه بههرحال مورد علاقه بانکها نیست و حساسیتبرانگیز است.
او در ادامه گفت: علاوهبر این، فروشندگان طلای آبشده آنلاین، باید پشتوانه داشته باشند. یعنی مابهازای طلایی که به مشتری میفروشند را ذخیره کنند. اگر آنها مابهازای طلا را ذخیره و انباشت نکنند، ممکن است در آینده سرنوشتی مشابه صندوقها و موسسات اعتباری که چند سال گذشته با انباشت بدهی مواجه شدند، پیدا کنند. بنابراین ورود نهادهای نظارتی، بهجا بوده و چارچوب فروش آنلاین طلا باید رگولاتوری و تنظیم شود. ما هم به دلیل حجم گسترده فعالیتها و نیاز به برنامهریزی گسترده در سایه عدم وجود رگولاتوری مشخص، با وجود اینکه مجوز فروش طلای آبشده را هم داریم، اقدام به عرضه این محصول نکردهایم.
بیشتر بخوانید:
- محصولات مدرن، سبک و مقرون به صرفه؛ وجه تمایز گالری طلای روبی آرت
- برای خرید انگشتر طلا به چه نکاتی توجه کنیم؟
میزان استقبال مردم از خرید طلا به صورت آنلاین
محمدپور افزایش قیمت طلا در روزهای اخیر را دلیلی برای افت فروش برخی از مجموعهها دانست و گفت: ما در مجموعه روبیگلد با برنامههای مختلف مارکتینگ، توانستهایم فروش مجموعه را حفظ کنیم؛ اما بهصورت کلی در دو یا سه سال اخیر، فاکتورهای فروش ما به لحاظ وزن طلا، کاهش پیدا کردهاند. مثلاً اگر سالهای گذشته، میانگین فاکتور مشتریان ما 1.5 گرم طلا بود، امسال مشتریان بهصورت میانگین 0.8 گرم طلا خریداری میکنند. بنابراین سرانه خرید طلا در فضای آنلاین بهنسبت سالهای گذشته کاهش پیدا کرده؛ اما برخی سیاستهای فروش مانند تخفیفهای مناسبتی یا فروش اقساطی، کاهش سرانه خرید طلا را تا حدودی جبران کرده است.
بررسی آینده بازار فروش طلای آنلاین
به عقیده مدیر دیجیتال مارکتینگ روبی گلد اگر مواردی مانند افزایش نرخ تورم و قیمت طلا ادامه پیدا کند، باز هم احتمال کاهش فروش طلا در طلافروشیهای آنلاین و فیزیکی وجود دارد. او در این خصوص گفت: اگر فروشنده و خریدار طلا بخواهند به داد و ستد خود ادامه دهند، ممکن است بازار طلا در ایران برای حفظ قدرت خرید مشتریان، بهسمت مبادله طلاهای با عیار پایینتر از جمله 14، 13 یا حتی 12 برود.
محمدپور در خصوص احتمالات دیگر آینده بازار طلا گفت: از سوی دیگر، احتمال میرود که فلزهای گرانبهای دیگر مانند نقره با هدف سرمایهگذاری جایگزین طلا شود. همچنین ممکن است با افزایش قیمت طلا، خرید مصنوعات طلا کمتر و محدودتر شود و خرید اکسسوریها با قطعات کوچک طلا، رواج بیشتری پیدا کند. مانند دستبندهای چرمی که روی آنها قطعات ظریف و بسیار سبکی از طلا کار شده است.
او ادامه داد: بههرحال هرسال فاصله حقوق و دستمزدها در ایران نسبت به قیمت یک گرم طلا بیشتر و بیشتر میشود و خرید مصنوعات طلا جزو نیازهای اساسی افراد نیست. بنابراین در آینده خرید طلای زینتی بهمنظور استفاده، توسط مردم کاهشی پیشبینی میشود اما از سوی دیگر خرید طلای آبشده به منظور سرمایهگذاری و حفظ ارزش پول، متقاضیان بیشتری خواهد داشت.
انتهای پیام
مرتبط با : روبی آرت