نرم افزار حسابداری تیپ، یکی از نمونههای برتر نرم افزارهای مالی ایران است که برای اولین بار در دنیا، امکان تهیه صورتهای مالی با یادداشتهای توضیحی را به صورت هوشمند فراهم کرده است. در عین حال، این نرم افزار صورت گردش وجوه نقد و صورت تطبیق یکپارچه را تنها در عرض چند ثانیه ارائه میدهد.
کاماپرس در این گزارش، در گفتوگو با احسان امیرسالاری به معرفی کامل نرم افزار حسابداری تیپ و ویژگیهای آن میپردازد.
علت طراحی نرم افزار حسابداری تیپ
احسان امیرسالاری، در گفتوگو با کاماپرس، علت طراحی نرم افزار حسابداری تیپ را چنین عنوان کرد:
ما یک شرکت خدمات مالی داشتیم و به شکلهای مختلف خدمات خود را ارائه میدادیم. به همین دلیل با کارفرماهای صنایع و کسبوکار های مختلف در ارتباط بودیم و از این طریق نواقص نرم افزارها را میدیدیم.
او در ادامه اضافه میکند: ما مقولهای داریم به نام حسابداری مدیریت، به این معنی که اگر دو شرکت با دو فعالیت یکسان وجود داشته باشند، الزاما ساختارهای مالی آنها شبیه به هم نیست. چراکه بخشی در حسابداری مدیریت وجود دارد که میتواند این ساختارها را دستخوش تغییر کرده و به همین خاطر ممکن است گزارشهای ناهمشکل و متفاوتی نسبت به یکدیگر داشته باشند.
امیرسالاری ادامه میدهد: ما برخی نواقص را در نرم افزارهای مختلف میدیدیم و مجبور به انجام برخی کارها در اکسل بودیم. متاسفانه نرمافزارها هم پیشنهادهای ما را هیچوقت اجرایی نمیکردند. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم نرم افزاری طراحی کنیم که این امکان را برای استفادهکنندهها فراهم کند. از آنجا که تا زمان این بازارشناسی گروه ما بالغ بر دو هزار سال مالی کار کرده و تجربه زیادی در انواع کسبوکارها داشت، برآن شدیم که یک تحقیق جامع انجام دهیم. اولین دامنه تحقیقات هم شامل شرکتهایی که پیشتر با آنها کار کرده بودیم، میشد.
به نظر امیرسالاری مشکل کسانی که نرمافزارهای موجود نیازهای آنها را برطرف میکرد اما نیروی انسانی توانایی کار با آن نرمافزارها را نداشت یا گزارشات را با سرعت پایینی ارائه میداد نیز مدنظر قرار گرفت.
او اشاره کرد: اینها دلایلی بود که ما تلاش کردیم نیاز شرکتها به دانش افراد کمتر بشود و بتوانند قابلیت مورد نظر خود را پیادهسازی کنند. درواقع جرقهای که باعث این طرح شد، نظر یکی از کارخانهدارها بود. پس از آن ما شروع به جمع آوری اطلاعات، ضعفهای نرم افزاری و ضعفهای کاری کردیم. نتیجه این شد که اگر نرم افزار حدودا 60 تا 65 درصد ضعف عملیات گزارشی یک شرکت را شامل میشد 35 درصد هم سهم پرسنل مالی آن بود. سهم پرسنل گاهی میتوانست به ۱۰۰ درصد هم برسد.
طبق گفتههای امیرسالاری نهایتا در سال ۹۰ تحقیقات انجام شده، بیزینس پلن نوشته شده و سپس نرمافزار حسابداری تیپ راهاندازی میشود.
مزیت کلیدی نرم افزار حسابداری تیپ نسبت به رقبا
امیرسالاری در مورد مزیت کلیدی نرم افزار تیپ گفت: ما امکانات مختلفی را در نرم افزار خود پیاده کردهایم. همانطور که گفتم با تاریخچهای که از دغدغههای مدیران به دست آوردیم و تجربه خودمان از خستگی ناشی از کنترل مضاعف در اکسل، که باید اطلاعات به دقت وارد میشد تا خروجی مناسبی بگیریم، و تنبلی شاید بنده همگی باعث شد تا بخواهیم وابستگی به نیروی انسانی در محاسبات را کم کنیم.
او اضافه کرد: یکی از اساسیترین دغدغهها و کمبودهای بازار تجاری ما بهای تمام شده است که در بخش بازرگانی و تولید هر دو شکلهای مختلفی دارند. مخصوصا در تولید که مولد کسبوکارهای دیگر هم هست جایگاه مهمی دارد. در بحث تولید، ما بهای تمام شده را با توجه به استاندارد 8 حسابداری و بر مبنای روش دائمی، بدون نیاز به ریالی کردن انبار، محاسبه کردیم. به مرور زمان تست گرفتیم و هزینههای دستمزد و سربار را هم به آن اضافه کردیم تا نرم افزار خودش در لحظه بتواند محاسبات را به صورت اتوماتیک و بدون نیاز محاسبات درست یا غلط بچههای مالی یا نیاز به اکسل، انجام دهد. همچنین، گزارشات به هنگامی را به استفادهکنندگان و مدیران بدهد.
امیرسالاری به ویژگی مهم مربوط به فروش اقساطی نرم افزار اشاره کرد و گفت: ویژگی دیگری که ما به آن توجه کردیم، مربوط به فروش اقساطی بود. اگر استاندارد 2 و 3 حسابداری را با هم مطالعه کنیم به اینجا خواهیم رسید که درآمدهای تحقق نیافته باید جدا بشوند تا گزارش درستی را به مدیران بدهند و برای تصمیمگیری دچار خطا و اشتباه نشوند. اگر شما کالایی را قسطی یا نسیه میفروشید، طبیعتا هزینه بالاتری نسبت به قیمت فروش نقدی از مشتری دریافت خواهید کرد. ولی این قیمت بالاتر، فروش شما نیست.
در نرم افزارهای حال حاضر این مهم مورد توجه قرار نگرفته حسابدار مجبور است که فروش اقساط یا نسیه را به مبلغ کل ثبت کندو تفکیک انجام نشود.در بهترین حالت، حسابدار اینها را در اکسل تفکیک میکند و به دلیل تعداد بالای کالاها و تراکنشها میزان کار اضافه میشود یا یک نیروی جدید برای نگهداری این اطلاعات نیاز میشود.
امیرسالاری در ادامه گفت: به این ترتیب هزینه ماهانه جدیدی به کسبوکارها و شرکتها تحمیل میشود. برای مثال، فرض کنید کالایی به قیمت 100 میلیون تومان که نقدی فروخته میشود. حالا اگر این کالا چهار ماهه به فروش برسد، قطعا چیزی بالاتر از 100 تومن، مثلا 120 تومن قیمت دارد. نرم افزارهای فعلی در چنین شرایطی قیمت را ۱۲۰ تومان ثبت میکنند. در صورتی که در نرم افزار تیپ شما میتوانید ۱۰۰ تومان و ۲۰ تومان را بهصورت مجزا ثبت کنید و ماهانه 5 تومان جداگانه برای سود تأمین مالی در نظر بگیرید که در طبقهبندیها جدا خواهد شد. این کار به مدیر امکان تصمیمگیری درخصوص ادامه دادن یا توقف فروش اقساطی و نسیهام را میدهد.
از دیگر ویژگیهای نرم افزار تیپ این است که حتی اگر شما در بیست و هشتم ماه هم فروش داشته باشید، باز دو روز از سهم آن 20 تومان را جزو سود تحقق یافته محاسبه خواهد کرد.
امیرسالاری در ادامه به امکانات دیگر نرم افزار اشاره کرده و میگوید: امکانات دیگر نرمافزار حسابداری تیپ تهیه صورتهای مالی است. شاید این ویژهترین قابلیت نرم افزار ما است که صورتهای مالی مقایسهای را با یادداشتهای توضیحی آن، میتوان با فشردن چند کلیک، حداکثر در 10 تا 15 ثانیه، گزارش گرفت. به این ترتیب امکان دریافت گزارش مقایسهای با پارسال و سالهای گذشته فراهم میشود تا از این طریق بازنگری به سنوات گذشته رخ دهد.
از امکانات دیگر نرم افزار امکان مشاهده سود قطعی فاکتور به محض فروش است. در نرم افزار تیپ این امکان وجود دارد که شما روشهای مختلفی، نه فقط میانگین، را مطابق با استاندارد شماره 8 حسابداری برای محاسبه بهای تمام شده خود استفاده کنید. امروزه استفاده از میانگین رایج شده و همه از آن استفاده میکنند، چراکه ضعف دیدگاه مالی در نرمافزارها وجود دارد.
امیرسالاری در ادامه میگوید: از دیگر مزایای نرم افزار ما، همانطور که گفتم، گزارشات به هنگام است که بهخصوص در حوزه تولید و صنعت کشور اهمیت دارد. هنگام ثبت سفارش معمولا یک پروسه زمانی طی میشود که در بهترین حالت دو روز است. در حالیکه با نرم افزار تیپ میتوان در همان لحظه و با توجه به آخرین خرید یا حتی آخرین استعلامی که از تامینکنندهها گرفته میشود، قیمتها را محاسبه کرد که با فرمول ساخت کارفرما یا مشتری همخوانی داشته باشد.
نیازهای بازار در مقابل نرم افزار تیپ
امیرسالاری در مورد نیازهایی که در بازار وجود دارد و نرم افزار تیپ برای رفع آنها طراحی شده گفت:
یکی از نیازها مربوط به شرایطی است که یک کسبوکار کالایی را دارد و علاوه بر فروش خود، فروش مشارکتی نیز دارد. در چنین شرایطی با نرمافزار تیپ دیگر نیازی به نگهداری اطلاعات بهصورت موازی در اکسل وجود ندارد که مزیت مهمی محسوب میشود. به گفته امیرسالاری استفادهکنندگان از این ویژگی استقبال خوبی کردهاند.
نیاز دیگری که شناسایی شد، دریافت خروجی اکسل است. ما تلاش کردیم تا خروجیهای اکسل کاملا مرتب و بدون بهم ریختگی باشد. در اصل همان چیزی که در صفحه نمایش برای چاپ دیده میشود، دقیقا به اکسل تبدیل شود. علاوه بر اکسل امکان دریافت ۲۸ نوع خروجی متنوع همانند ورد، پاورپوینت، عکس و پیدیاف نیز وجود دارد. ما سعی کردیم خروجی گرفتن را آسان کنیم تا فرد در کمترین زمان بتواند تغییراتی که میخواهد روی اکسل انجام دهد. در این حالت دیگر نیازی به تمیز کردن فایل اکسل و مرتب کردن بهم ریختگی ستون و ردیف اکسل وجود ندارد.
شرکتهایی که تعداد تراکنشهای بالایی دارند، با کندی نرمافزارها هنگام دریافت گزارش روبهرو میشوند. ما با استفاده از ابزارهای گزارش سازی، سعی کردیم این فرایند برای هر ۲ هزار صفحه بین ۱۵ تا ۲۰ ثانیه باشد. تا جایی که رم کامپیوتر فضا داشته باشد، میتوان گزارش دریافت کرد و به اندازه ظرفیت هارد امکان ذخیرهسازی وجود دارد.
چالشهای نرم افزار حسابداری تیپ در مسیر
امیرسالاری از همکاری با برنامهنویسان بهعنوان یکی از چالشهای مسیر نام برده و میگوید: گاهی برنامهنویسان در پاسخ به تغییراتی که میخواستیم ایجاد کنیم، میگفتند که امکانپذیر نیست. درحالی که بعد از یک هفته تا ۱۰ روز میگفتند شدنی است. در فرایند پیادهسازی و پیش از بهرهبرداری بزرگترین دغدغه ما برنامهنویسها بودند، که گاها مجبور میشدیم ساختار برنامه را تغییر دهیم.
او در ادامه به مراحل بهرهبرداری نرم افزار اشاره کرد و گفت: در مراحل بهرهبرداری مهمترین چالش ما عدم آگاهی مشتریان است. مثلا مشتری سالها به روش غلطی کار کرده و الان نیز دوست دارد همان روش غلط را ادامه دهد. همچنین تا یکی ۲ ماه پس از خرید نرمافزار نیز ما درگیر آشنا کردن مشتریان با فضای نرمافزار و شیوهی کار با آن هستیم.
معرفی خدمات نرم افزار حسابداری تیپ
امیرسالاری در مورد نرم افزار تیپ گفت: بهصورت عامیانه چند دسته کلی بیشتر نداریم. بازرگانی، پیمانکاری و خدماتی شاید دستههای درستی باشند. ولی نرم افزار تیپ قابلیت تفکیکپذیری و انعطاف بالایی دارد. دستهبندی ما به محصولات فروشگاهی، کارگاهی، تولیدی، شرکتی، بازرگانی فروشگاهی و شرکتی تقسیم میشوند.
در شرکتهای سهامی و تعاونی به نرمافزارهای شرکتهای سهامی دستهبندی میشوند که میتوانند باز زیرمجموعههای بازرگانی و تولیدی را هم در بر بگیرند. حتی در مجموعههایی که کار بیمه و غیره انجام میدهند میتوان دستهبندی جدایی را در نظر گرفت که باز میتواند بازرگانی و تولیدی را به عنوان زیرمجموعه در بربگیرد.
او در ادامه گفت: شاخصترین محصول ما همان صورتهای مالی هستند. شاید هم همان لیزینگ است که در نرم افزارهای مشابه ندیدهام. همچنین روشهای پیاده سازی نرم افزار که با رعایت کلیه استانداردهای حسابداری انجام میشود. نرم افزار ما یکپارچه عمل میکند و به تناسب و فراخور موقعیت شرکتها، قابلیت افزایش امکانات خواهد داشت. ما نرم افزار جامعی را طراحی کردیم که با توجه به نیازهای شرکت میتواند بخش حسابرسی آنها را در دستههای مختلف و با امکانات گوناگون طراحی کند.
روش ارتباط با کاربران
امیرسالاری در مورد روش ارتباط با کاربران و جذب مشتری میگوید: برای شناخت بیشتر مشتریها ما جاهای مختلف و نهادهای مختلفی که بیشتر استفاده کنندگان ما ممکن است آنها باشند، مانند انجمنهای مالی و نهادهای مالیاتی را شناسایی کردیم و با بعضی از آنها قرارداد بستیم. اسپانسرینگ را بر عهده گرفتیم و اکنون همایشها را خودمان برگزار میکنیم. تبلیغات در مجلات و نشریات، حضور در نمایشگاهها و فعالیتهای کارمندان فروش نیز برای جذب مشتری بودهاند.
برای ایجاد حس وفاداری در مشتریها در حال سرمایهگذاری روی پشتیبانی خود هستیم. به طوری که ما میانگین روزی یک ساعت و بیست دقیقه تماس پشتیبانی داریم که سال گذشته دو ساعت و خوردهای بود. سعی کردیم با آموزشها و وبینارهای مختلف، اطلاعات مشتریان را بالا ببریم. با این تعداد مشتری که داریم باید سه تا چهار نفر نیروی پشتیبان داشتیم اما الان خوشبختانه نیاز کمتری داریم.
امیرسالاری از کار بر روی هوش مصنوعی خبر داده و میگوید: سعی داریم هوش مصنوعی را وارد نرم افزار خود کنیم و پاسخ و برآیند خوبی از آن داشته باشیم تا مشتریان بتوانند با رضایت، بهترین حس را در استفاده از نرم افزار داشته باشند.
مهمترین عامل وفاداری این است که سعی کردیم محاسبات دقیق باشد تا مشتریان تماس بگیرند و بگویند محسابات آنها با نرمافزار همخوانی داشته است. مثلا روز چهارم فروردین که تعطیل هم بود یکی از مشتریان برای پیغام گذاشت و از ما تقدیر و تشکر کرد.
او در ادامه اضافه کرد: این حس خوب را مشتریان به ما منتقل کردند و خدا را شکر بازخورد خوب بوده است. این موضوع تا جایی است که من پشتیبانیها و نظرسنجیها را هر روز میخوانم و فکر میکنم نمره نظرسنجیهای ما در پشتیبانی از 10 عدد 9.96 بوده است. در کل رضایت نرم افزاری نیز چیزی نزدیک به عدد 9 قرار گرفته است. اگر مشتری ناراضی داشته باشیم هم دلایل علت یابی و رفع میشوند.
اولین چیزی که به مشتری خود میگوییم، این است که ما مشتری را برای خرید نمیخواهیم بلکه برای همراهی میخواهیم. تیم ما در تلاش است تا در پشتیبانیها علاوه بر مسائل نرم افزاری، مسائل مالی را هم آموزش دهد. درواقع ما پشتیبان متخصص حسابداری به کار گرفتیم تا بتوانیم بهترین فیدبک را بگیریم و از این طریق رضایتها از نرمافزار نیز مقداری بالاتر رفته است.
روند توسعه نرم افزار حسابداری تیپ
امیرسالاری در مورد روند توسعه نرم افزار تیپ گفت: ما هر روز در حال توسعه هستیم، همین الان که در حال صحبت هستم، شاید سه طرح اجرا نشده در کشوی من هست که نهایی هم شدهاند. فقط هنوز با بچههای فنی و مهندسی در خصوص ساختار آن صحبت نکردهایم. فکر میکنم پیادهسازی طرحها در همین 6 ماه دوم سال انجام شود. ما سعی در بهبود امکانات نرمافزار داریم. تلاش میکنیم پیشنهادهای مشتریان را در نرمافزار بگنجانیم تا آنها حس خوب کاربری را دریافت کرده و در نهایت به مجموعه ما احسالس وفاداری داشته باشند. ما اعتقاد داریم هر کسی هر نیازی داشته باشد، باید برآورده شود. مجموعه ما تلاش میکند پکیجی کامل از نرم افزارهای مالی را بهصورت یکپارچه داشته باشد که در صورت تغییر شغل هم نیاز به تعویض نرم افزار وجود نداشته باشد.
چشم انداز 6 ماه دوم سال در نرم افزار تیپ
امیرسالاری در مورد برنامههای نیمه دوم سال نرم افزار حسابداری تیپ گفت: دولت که باید کار کلان انجام دهد و نگاه ۲ ساله و چهارساله داشته باشد، در برنامهریزی خود مانده است. از چند روز قبل تا الان که من صحبت میکنم، دلار ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته است. اگر قرار باشد در یک هفته دلار به این میزان افزایش قیمت داشته باشد، پیشبینی نیمه دوم سال ما بهم میریزد. اما اگر بخواهم یک شمای کلی بدهم، ما امید داریم که بتوانیم در شش ماه دوم سال به کسب و کار خود رونق بدهیم. البته برنامههای ما برای ماه پنجم و ششم سال برای جذب مشتری تحقق نیافت و تنها از جهت بهبود شرایط مشتریهای قبلی بهتر شد.
انتهای پیام
مرتبط با : تیپاحسان امیرسالاری