نمایشگاه جیتکس آفریقا به عنوان بزرگترین رویداد حوزهی فناوری در آفریقا، از 9 تا 11 خرداد ماه 1403 در مراکش و با حضور بیش از ۱۴۰۰ برند حوزهی تکنولوژی برگزار شد.
به گزارش کاماپرس، در همین رابطه پشوتن پورپزشک مدیرعامل پادرو به عنوان پلتفرمی فعال در زمینه تجارت اجتماعی و حملونقل، در لایو اینستاگرامی با آرش سروری فعال حوزه فناوری به تشریح نکاتی در رابطه با این رویداد پرداخت.
بیشتر بخوانید:
- هر آنچه باید از جیتکس 2022 دبی بدانید
- ضرورت افزایش تعاملات دیپلماتیک برای تقویت نمایشگاه ایران اکسپو
- نمایشگاه گردشگری دبی 2024 (ATM) / گزارش تصویری
پشوتن پورپزشک مدیرعامل پادرو ضمن تشریح تجارب حضور خود در این رویداد، نکاتی مهم از این حضور را به شرح زیر ارایه کرد:
- رویداد جیتکس درحال جهانی شدن و تبدیل بهرویدادی همطراز با سبیت است.
- این دومین جیتکس آفریقا بود که برای بار دوم در مراکش برگزار شد و نسبت به سال گذشته بزرگتر و منظمتر شده بود. البته باز هم نسبت به نمایشگاه جیتکس دبی بسیار کوچک بود و طی یک تا 2 روز میشد از تمام بخشهای آن بازدید کرد.
- سال آینده در خرداد ماه رویداد جیتکس در آلمان برگزار خواهد شد. تاریخ برگزاری جیتکس سال آینده آفریقا بهخاطر گرمای هوا، به 1 ماه زودتر موکول شده و مکان آن نیز نیجریه خواهد بود.
- این نمایشگاه، از نظر زیرساخت بسیار ضعیف بود و مخصوصاً برای کسبوکارهای فعال در حوزه fintech بسیاری از زیرساختهای حداقلی وجود نداشت.
- اکثر شرکتکنندگان از کشور مراکش بودند اما حضور کشورهای دیگر نیز محسوس بود. از کشورهای اروپایی مانند ایتالیا، فرانسه و انگلستان نمایندگانی دیده میشد؛ ژاپن، کره و ترکیه پاویون مخصوص به خود را داشتند. از آمریکا، استارتاپهای شرکتهایی مانند ویزاکارت و مایکروسافت، حضور داشتند. از چین نیز کمپانی هواوی شرکت داشت و خودروی برقی خود را به نمایش گذاشت. این یعنی شرکتهای بزرگ نیز متوجه فراهم بودن فضای آفریقا برای کار در حوزه تکنولوژی شدهاند.
- اکثر استارتاپها در حوزههای فناوری مالی (fintech)، فناوری سلامت (healthcare) و هوش مصنوعی بودند. در زمینه هوش مصنوعی یک پاویون و یک استیج وجود داشت و شرکتها یا سرویسهای مبتنی بر AI را معرفی میکرد. یا AI را در سرویسهای خود ادغام کرده و بهنوعی این کلیدواژه را در معرفی خود گنجانده بودند. ب
- بهخاطر حضور هواوی، حوزه mobility هم در نمایشگاه دیده میشد اما برای مبحث لجستیک و حملونقل زیرساخت آماده نبود.
- حوزه تجارت الکترونیک (ecommerce) نیز بهصورت خیلی کلی حضور داشت. در حوزه تجارت اجتماعی (social commerce) حضوری دیده نمیشد و لذا پادرو به عنوان پلتفرمی فعال در این زمینه جذابیت داشت.
- نظام و مقررات حاکم بر آفریقا منحصربهفرد و در هرکشور متفاوت است. فساد اداری نیز در بازار آفریقا بهطور بسیار گسترده وجود دارد. برای ورود به این بازار یا باید در سطوح بالا مذاکره کرد و یا بهواسطه یک شریک تجاری (بزرگ یا کوچک) این کار را انجام داد.
- در سالن نمایشگاه یک North Star Program بود که در آن مسابقهای برای ارائه کسبوکار (pitching) برگزار میشد. برای شرکت در مسابقههای اینچنینی باید آمادگی کامل داشت و شرکت تفننی در آن به اعتبار برند آسیب میزند.
- ایران بهصورت رسمی در این نمایشگاه حضور نداشت. بلکه 6-5 استاتاپ مانند فناپ و پادرو از ایران شرکت کرده بودند. دلفین نیز با برند اماراتی خود شرکت کرده بود.
- بازدیدکنندگان عموماً مخاطب تخصصی این حوزه بودند اما شخصیت معروفی از دنیای فناوری اطلاعات در این نمایشگاه حضور نداشت.
- حضور در نمایشگاه بهعنوان یک غرفهدار فینفسه ارزشمند نیست بلکه بهرهبرداری از نمایشگاه اهمیت دارد. برای حضور در نمایشگاه باید از قبل برنامهریزی کرد و از قبل با فضا و حفرههای موجود برای فعالیت برند خود آشنا شد نهاینکه آشنایی را به زمان نمایشگاه موکول کرد. نمایشگاه زمان پیدا کردن مشتری و یا شریک بالقوه است که بعد از نمایشگاه باید مذاکرات و ارتباطات شکلگرفته را پیگیری کرد و به سرانجام رساند.
- تنها شرکتهای بزرگ میتوانند به نمایشگاه بهعنوان فرصت معرفی برند خود نگاه کنند. برای سایرین نمایشگاه فرصت شبکهسازی و شراکت است.
- هدف یک شرکت یا کسب درآمد ارزی است و یا معرفی جهانی برند خود؛ برای کسب درآمد الزاماً نیاز به معرفی برند و بینالمللی کردن آن نیست.
انتهای پیام