نوسانات بورسی دو هفته ابتدایی شهریور و تاثیر شدید قیمتها از کنشهای هیجانی تازه واردان به این بازار، باعث شد که بازار سازها به بازار بورس وارد شوند.
به گزارش کاماپرس، اگرچه اصلاحات دوهفته گذشته شاخص کل بازار سهام را از کانال 2 میلیون واحد به کانال یک میلیون و 600 هزار واحد رساند، اما با سیاستهای اتخاذ شده و همینطور تلاش دولت برای حمایت از فعالان این عرصه، میتوان امیدوار بود که از سرعت اصلاحات در روزهای آتی کاسته و حتی شاید روند آن عکس شود.
البته بخشی از این اقدامات با آموزش به سهامداران و حتی به کمک خود آنها انجام خواهد شد. به این ترتیب که بازار سازها یا همان بازارگردانها که از دو سمت عرضه و تقاضا حمایت میکنند، به طور فعالتری در بازار عمل خواهند کرد. در این رابطه روز گذشته عبد الناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در پست اینستاگرامی خود نوشت: «مالکان عمده سهام که طی چند ماه اخیر به دلیل رشد قیمت سهامشان منتفع شدهاند، نقش بازارسازی را ایفا کنند و برای اطمینان دادن به سرمایهگذاران خرد، در جهت نقد شوندگی بازار و محافظت در برابر نوسانات اقدام کنند.»
عبدالناصر همتی افزود: «شایسته است، مالکان عمده سهام اعم از نهادهای دولتی، عمومی غیردولتی، بنگاههای خصوصی بزرگ و حتی شرکتهای تابعه بانکها که طی چند ماه اخیر به دلیل رشد قیمت سهامشان منتفع شدهاند، با رعایت ضوابط قانونی، نقش بازارسازی را ایفا کنند و برای اطمینان دادن به سرمایه گذاران خرد، در جهت نقدشوندگی بازار و محافظت در برابر نوسانات اقدام کنند.»
همتی در انتهای پست اینستاگرامی خود پیشنهاد کرد که بازارسازی در جهت حفظ نقدشوندگی لازم در بازار سهام بهصورت عاجل با همکاری جدی سهامداران عمده و صندوقهای سرمایهگذاری و سایر بازیگران اصلی بازار سرمایه انجام گیرد.
بازارگردانها نقدشوندگی بازار سرمایه را تسهیل میکنند
اظهارات رئیس سازمان بورس نیز نشان میدهد، فرآیند جدید بازارگردانی بزودی آغاز میشود. فرآیندی که هدف آن افزایش رونق بازار و تسهیل نقدشوندگی است.
به گزارش سازمان بورس، «حسن قالیباف اصل» روز پنجشنبه با ارزیابی مثبت از نتایج جلسهای با حضور نهادهای حقوقی که بیش از ۷۰ درصد بازار را در اختیار دارند، گفت: «مقرر شد فرآیند جدید بازارگردانی با هدف افزایش رونق بازار و تسهیل نقدشوندگی آغاز شود و قطعاً نتایج مثبت این امر به سرعت در بازار مشاهده میشود.»
رئیس سازمان بورس نیاز بازار سرمایه کشور به افزایش فعالیتهای بازارگردانی را ضروری دانست و گفت: بازارگردان عامل ایجاد تعادل در بازار است و با عرضه و تقاضای منطقی ضریب نقدشوندگی بازار سرمایه را افزایش میدهد.
قالیباف اصل یادآور شد: مقررات مربوط به بازارگردانی در بازار سرمایه از پیش تدوین شده و از روز شنبه (امروز) بازارگردانها فعال خواهند شد تا نوسانات کمتری را در بازار سرمایه شاهد باشیم. همچنین مقرر شده تا شرکتهایی که به تازگی وارد بازار سرمایه میشوند، بازارگردانی فعال و متناسب با ابعاد شرکت داشته باشند.
گاهی نیاز به حمایت چندین سهام دار و بازارگردان است
دبیر شورایعالی بورس در پاسخ به این سؤال که این هفته سهامداران حقوقی تا چه میزان به حمایت از سهام پرداختند، گفت: «حقوقیها در این مدت تلاش کردند تا از سهام خود حمایت کنند اما با توجه به بزرگ شدن بازار، گاهی نیاز به حمایت چندین سهام دار و بازارگردان است. از همین رو باید صندوقهای بازارگردان تقویت شوند. همچنین صندوق توسعه بازار هفته گذشته نقش خود را در خصوص نقدشوندگی ایفا کرد.»
وی با اشاره به تصمیم دیگر این جلسه افزود: «مقرر شد شرایطی فراهم شود تا قرارداد بازارگردانی ناشران و صندوقهای بزرگ منعقد شود تا در شرایط نامتوازن و عدم تعادل از بازار حمایت بیشتری شود.»
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام