تیم ملی مهارت ایران در رشتههای IT با حمایت آروانکلاد در مسابقات آسیایی WorldSkills یک مدالیون و جایزهی best of nation در رشتهی شبکه را به دست آورد. گفتنیست تیم ایران برای نخستینبار در این مسابقات شرکت کرده است. مسابقات که از ششم تا هشتم آذر ۱۴۰۲ در ابوظبی برگزار شد، میزبان ۱۲۸ شرکتکننده از ۲۸ کشور آسیایی و چند کشور اروپایی در ۲۸ رشتهی مختلف بود.
سوغات ابوظبی
تیم ایرانی در رشتههای آیتی شامل پنج شرکتکننده از پنج رشتهی مختلف بود؛ سه رشتهی «راهکارهای توسعهی نرمافزار برای تجارت»، «مدیریت سیستمهای تحت شبکه» و «فناوریهای وب» با حمایت و منتورینگ آروانکلاد در مسابقات حضور یافته بودند. رشتهی «سیستمهای تحت شبکه» در این مسابقات، توانست مدالیون مسابقات آسیایی WorldSkills را بهدست آورد. آرمین طاهری شرکت کنندهی این رشته موفق به کسب رتبهی چهارم، مدال افتخار و جایزهی best of nations شد. همچنین در ردهبندی امتیازات، محمد قاسمینسب در رشتهی «فناوریهای وب» رتبهی پنجم را بهدست آورد. در رشتهی «راهکارهای توسعهی نرمافزار برای کسبوکار » نیز علی محمدی رتبهی هفتم را کسب کرد.
شرکتکنندگان برای آمادگی این مسابقات از سه ماه پیش برنامهریزی کرده و مشغول تمرین بودند. این اردوی تمرینی آموزشی سه ماهه در تهران برگزار شد و مدالآوران ادوار قبلی مسابقات ملی و جهانی در این مسیر تیمها را همراهی میکردند.
مسابقات آسیایی WorldSkills نخستین بار در سال ۲۰۱۸ در ابوظبی برگزار شد و همانند مسابقات جهانی مهارت هر دو سال یکبار برگزار میشود اما بهدلیل وقفهی کرونا دورهی دوم امسال تشکیل شده است. البته ایران در سال ۲۰۱۹ عضو سازمان مسابقات آسیایی WorldSkills شد و مسابقات این دوره اولین حضور تیم ایرانی در مسابقات آسیایی WorldSkills بود.
برتری فنی کارشناسان ایرانی
آقای غلامرضا راز، بهعنوان نمایندهی فنی ایران در سازمان جهانی مهارت در این مسابقات حضور داشتند و دربارهی این رویداد گفتوگویی داشتیم. در مسابقات آسیایی این دوره کارشناسانی همچون حامد کارگرزاده، محمدحسین کوچکیمقدم، پروسکه مهدوی، مهدی کشتیآرا و مهدی فهیمی تیم را همراهی میکردند. نقطهی قوت ایران در این دوره از نظر آقای راز، کیفیت بالای کارشناسان اعزامی بود: «کارشناسان آروانی از نظر تجربه و سابقه در جایگاه بالاتری نسبت به همتایان آسیایی خود بودند و بهنوعی رهبر تیم کارشناسان مسابقات محسوب میشدند.»
از نظر ایشان ضروری است که مسابقات جهانی مهارت اسپانسرمحور باشد؛ چرا که برای تطابق با استانداردهای روز دنیا لازم است که از ظرفیتهای بخش خصوصی و صنایع مرتبط بهره برد. هرچند که در ایران هم تا حدودی از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده شده است ولی باید بیشتر و پررنگتر شود.
تجربیات گذشته و نگاه به آینده
در دورهی قبلی مسابقات جهانی مهارت که در سال 2022 در کرهی جنوبی برگزار شد، آروان نیز همراه و برگزارکنندهی مسابقات بود. تیم ایران موفق شد یک مدال برنز و چهار مدالیون در رشتهی فناوری اطلاعات کسب کند.
به گفتهی آقای راز برای دورهی بعدی مسابقات جهانی ۲۰۲۴ که در فرانسه برگزار میشود نیز برنامهریزی انجام شده و قرار است نفرات برگزیدهی کشوری سال قبل و امسال به تفکیک رشته، اردوی آموزشی برگزار کنند. این اردوی آمادگی که بهشکل حضوری و غیرحضوری برگزار میشود برای انتخاب نفرات برتر و اعزام آنها به مسابقات جهانی لیون فرانسه ۲۰۲۴ است.
تاریخچهی مسابقات جهانی مهارت
مسابقات WorldSkills بزرگترین رویداد آموزشی حرفهای است که هر دو سال یکبار در کشورهای مختلفی برگزار میشود. رقابتکنندگان از بیش از ۶۰ کشور جهان در مسابقات شرکت میکنند و در رشتههای مختلفی با استانداردهای جهانی آزمایش میشوند. این مسابقات در حال حاضر در ۴۵ رشتهی اصلی و ۴ رشتهی نمایشی برگزار میشود. البته گفتنی است مسابقات امسال ابوظبی تنها «مسابقات آسیایی» بود و دورهی بعدی مسابقات جهانی در سال ۲۰۲۴ خواهد بود.
مسابقات WorldSkills تاریخچهای قدیمی دارد. بعد از جنگ جهانی دوم، در سال ۱۹۵۰ باهدف شناسایی کارگران ماهر شروع شد؛ چرا که نیروی انسانی متخصص به آسانی پیدا نمیشد. برای حل این مشکل برگزاری رویدادی به نام مسابقات جهانی مهارت پیشنهاد شد که بسیار موثر و کارآمد از آب درآمد. مشکل کمبود نیروی انسانی رفته رفته کمتر شد و باعث تدوام برگزاری این رویداد شد تا درنهایت سازمان جهانی مهارت شکل گرفت.
انتهای پیام
مرتبط با : آروانکلاد