یکی از سبکهای معاملاتی محبوب و مورد توجه در بازار فارکس، پوزیشن تریدینگ (Position Trading) نام دارد که شامل حفظ موقعیتهای معاملاتی به طور بلندمدت توسط معاملهگران یا تریدرها میشود.
در واقع براساس این سبک معاملاتی، تریدرها باید حرکتهای قیمتی در کوتاه مدت را نادیده بگیرند و فقط روی بازه زمانی طولانی مدت، اعم از چند ماهه، یک ساله و چند ساله تمرکز داشته باشند. کاماپرس در این گزارش توضیحات بیشتری درباره پوزیشن تریدینگ ارائه کرده است.
استراتژی پوزیشن تریدینگ چیست؟
افرادی که به بازار سرمایه ورود پیدا میکنند باید با روشهای معاملاتی مختلف آشنا باشند. یکی از روشهای متداول معاملاتی، پوزیشن تریدینگ است. اگر برای شما این سوال مطرح شده که استراتژی پوزیشن تریدینگ (position trading) چیست، باید بدانید که در این استراتژی که با نام “معامله گری براساس یک موقعیت ویژه” نیز شناخته میشود، شخص برای مدت طولانی معامله را باز نگه میدارد.
این نوع معامله شباهت بسیار زیادی به سرمایهگذاری دارد، اما تفاوت اصلی آن با سرمایهگذاری، در فروش دارایی است. در واقع سرمایهگذاران این امکان را دارند که دارایی را بخرند و برای مدت طولانی نگه دارند، ولی در موقعیت فروش قرار نگیرند.
یکی دیگر از نامهای پوزیشن تریدینگ معاملات روندی (Trend Trading) است. علت این موضوع این است که پوزیشن تریدرها غالباً به دنبال ایجاد یک روند بالقوه وارد معامله میشوند و تا رسیدن آن روند به اوج خود صبر میکنند تا آنجا از معامله خارج شوند.
معاملات روندی یا پوزیشن تریدینگ
پوزیشن تریدر کیست؟
افرادی که ارز دیجیتال یا دارایی مورد نظر در بازار فارکس را با توجه به ارزش ذاتی آن و با هدف به دست آوردن سود در بلندمدت میخرند، پوزیشن تریدر نام دارند. برخی در جواب به سوال “پوزیشن تریدر کیست،” میگویند که آن دسته از معاملهگرانی که برخلاف تریدهای روزانه (Day Traders) عمل میکنند و تعداد معاملات و پوزیشنهای آنها چندان زیاد نیست همان پوزیشن تریدرها هستند.
مزایا و معایب پوزیشن تریدینگ
این استراتژی معاملاتی مانند هر نوع استراتژی معامله دیگری مزیتها و عیبهایی دارد که معاملهگران باید به آن توجه کنند و در صورت متناسب بودن با شرایط خود، آن را به کار ببندند. برای اینکه شما پوزیشن تریدینگ را بهتر درک کنید و تشخیص دهید که آیا برای استفاده در معاملات به درد شما میخورد یا نه تعدادی از این مزایا و معایب را در زیر بررسی خواهیم کرد.
مزایای پوزیشن تریدینگ:
از جمله مزایای پوزیشن تریدینگ این است که پتانسیل سود زیادی دارد و استرس و ریسک معاملاتی در آن کم است. از دیگر مزایای پوزیشن تریدینگ، کم شدن هزینههای مربوط به معاملات است، زیرا معاملهگران میتوانند با دوری کردن از معاملات پشت سر هم، این هزینهها را کم کنند.
به علاوه، تریدرهایی که از این پوزیشن استفاده میکنند، این امکان را دارند که سود خود را در طول زمان، دوباره سرمایهگذاری کرده و منفعت بیشتری به دست آورند. همچنین، به خاطر طبیعت آزادتر این استراتژی، معاملهگرانی که در پوزیشن تریدینگ فعالیت میکنند میتوانند وقت بیشتری را به سایر فعالیتهایی که به آن علاقهمند هستند اختصاص دهند.
معایب پوزیشن تریدینگ:
از جمله معایب این استراتژی، غیرقابل پیش بینی بودن و تغییر سریع روند بازار است که احتمال ضرر را برای معاملهگران بیشتر میکند. افرادی که از این استراتژی استفاده میکنند ممکن است فرصتهای از دست رفته زیادی در طی طولانی مدت داشته باشند که موضوع قابل کنترلی نیست. گذشته از تمام این موارد، پوزیشن تریدرها با در حفظ کردن یک موقعیت در مدت زمان طولانی، از دیگر فرصتهای بالقوه کسب سود محروم خواهند شد. در واقع، میتوان گفت که عدم توجه به نوسانات از معایب پوزیشن تریدینگ است.
علاوه بر این یکی از نکاتی که باعث میشود که همه نتوانند به یک پوزیشن تریدر تبدیل شوند این است که برای شروع آن، فرد به سرمایه قابل توجهی نیاز دارد. علاوه بر این، نگهداری موقعیتهای معاملاتی برای طولانی مدت میتواند پرافیت مارجین (Profit Margin) را کم کند.
محدودیتهای پوزیشن تریدینگ
با وجود اینکه پوزیشن تریدینگ به عنوان یک استراتژی معاملاتی محبوب شناخته میشود، اما با محدودیتهایی هم روبرو است. از جمله محدودیتهای پوزیشن تریدینگ میتوان به ریسک پذیری زیاد معاملهگر، تغییرات ناگهانی و شدید شرایط بازار و قرار ندادن حد ضرر معاملات در مکان مناسب اشاره کرد.
ریسکهای پوزیشن تریدینگ
روش معاملاتی پوزیشن تریدینگ (Position Trading) باعث میشود که معاملهگر بیشتر به عوامل بلند مدت توجه کند و نگرانی کمتری نسبت به عاملهای کوتاه مدت داشته باشد. با این وجود، پوزیشن تریدینگ نیز مانند روشهای دیگر ریسکهایی دارد که برعکس شدن روند، یکی از آنهاست. این اتفاق در صورتی رخ میدهد که قیمت داراییها به شکل شگفت آوری تغییر کرده و باعث ضرر زیاد معاملهگران شود.
کمبود نقدینگی از دیگر ریسکهای پوزیشن تریدینگ است. از آنجایی که سرمایه معاملهگران طی مدت زمان طولانی قفل میشود، هزینه فرصت (Opportunity Cost) زیادی برای آنها به وجود میآید و آنان برای سرمایه گذاری مجدد کمبودهایی پیدا خواهند کرد.
تفاوت پوزیشن تریدینگ، سویینگ تریدینگ (Swing Trading) و معاملات روزانه (Day Trading)
همانطور که پیش از این بیان شد، پوزیشن تریدینگ معمولاً استراتژی مخالف معاملات روزانه در نظر گرفته میشود. در این بخش به بررسی پوزیشن تریدینگ، سویینگ تریدینگ (Swing Trading) و معاملات روزانه (Day Trading) و تفاوتهای آنها میپردازیم.
همانطور که پیش از این یاد گرفتیم، پوزیشن تریدینگ شامل انجام معاملات بلند مدت بر اساس تحلیل تکنیکال و فاندامنتال میشود. سویینگ تریدینگ نیز یک روش معاملاتی میان مدت است که از ترندهای کوتاه مدت بازار سود کسب میکند. در نهایت، معاملهگرانی که از استراتژی دی تریدینگ استفاده میکنند در تلاشند تا از نوسانات کوتاه مدت بازار حداکثر سود را ببرند.
در صورتی که مایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره پوزیشن تریدینگ و ویژگیهای آن هستید، باید به درگاه مناسب آن مراجعه کرده و در این باره دانش بیشتری کسب کنید. معاملهگران ایرانی فارکس میتوانند در این باره به وب سایت آی تی بی (ITBFX) مراجعه کنند.
انتهای پیام
مرتبط با : کارگزاری آی تی بی