مصریان باستان در گذشته برای حفظ اجساد مردگان از روش مومیایی کردن استفاده میکردند. آنها با این کار، بقایای ارزشمندی را برای انسان امروز به جا گذاشتند. محققان طی مطالعه این مومیاییها به اطلاعات تاریخی مانند نحوه مومیایی کردن، اعتقادات گذشتگان و فرهنگ آنها دست پیدا کردهاند.
به گزارش کاماپرس، علاوه بر این، مشخص شده مصریان از مومیاییهای خود در زمینههای گوناگون مانند پزشکی استفاده میکردند. در این لیست به بررسی هفت مورد از این کاربردها خواهیم پرداخت.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
۱. کود
گربهها در مصر باستان بهعنوان نماد شانس و محافظت از خانه درنظر گرفته میشدند. ارزش گربهها برای مردم مصر به حدی بود که گاهی آنها را مورد پرستش قرار میدادند. حتی یکی از الهههای مصری به نام باستت به شکل زنی با سر گربه ترسیم میشد. همه اینها باعث شد مصریان اجساد گربهها را مانند انسان مومیایی کنند. پس از اینکه کشاورزان فایده این مومیاییها برای خاک را کشف کردند، خرید و فروش کود مومیایی گربه به یک تجارت پرسود تبدیل شد.
۲. رنگ
در سال ۱۸۴۸ میلادی، گروهی از نقاشان علیه هنر مصنوعی زمان خود قیام کردند. آنها معتقد بودند نقاشی وسیلهای برای به تصویر کشیدن واقعیت است، و نه تخیل. این گروه برای اثبات گفتههای خود پا را از مرزها فراتر گذاشتند و از مومیایی انسان و گربه بهعنوان رنگ قهوهای در نقاشیهایشان بهره بردند. این رنگ که بهعنوان «قهوهای مومیایی» شناخته میشد به دلیل دشواری در تولید رفته رفته از دور خارج شد.
۳. سوخت لوکوموتیو
نویسنده مشهور، مارک تواین، در سال ۱۸۶۹، در کتابش با عنوان «The Innocents Abroad»، اولین راه آهن مصر را توصیف کرد. او اظهار داشت به دنبال گرانی زغال سنگ و کمبود درخت، مصریان از مومیاییهای سه هزار سالهشان بهعنوان سوخت لوکوموتیو استفاده میکنند.
۴. کاغذ
گفته شده در قرن ۱۹، به دلیل کمبود کاغذ، برخی تاجران به وارد کردن مومیایی روی آورده بودند. از نوارهای کتانی اطراف این مومیاییها برای تولید کاغذ استفاده میشد. در طول جنگ داخلی آمریکا نیز، از این نوارها کیسههای موادغذایی زیادی ساخته شد.
۵. آثار مقدس تقلبی
در سال ۱۸۶۷ یک داروساز شیشه ای اسرارآمیز در پاریس پیدا کرد. او مدعی شد محتویات آن مربوط به بقایای قهرمان فرانسوی قرن ۱۵، یعنی ژاندارک است. در سال ۱۹۲۰ این شیشه توسط کلیسای کاتولیک، مقدس نامیده شد. با اینحال بعدها در سال ۲۰۰۶، طی آزمایشاتی مشخص شد محتویات داخل شیشه مربوط به مومیایی یک گربه مصری بوده است.
۶. سرگرمی
در دوران ویکتوریا، در مهمانیهای مجلل طبقات ثروتمند، از مومیاییها بهعنوان یک جاذبه سرگرم کننده استفاده میشد. جراح انگلیسی، توماس پتیگرو، به اسم منافع علمی شروع به باز کردن این مومیاییها در ملأ عام کرد. این کالبد شکافیها طرفداران خاص خود را داشت، اما در اعتراض به بیاحترامی به مردگان از میان برداشته شد.
۷. دارو
در اوایل قرن ۱۶ مومیاییها بهعنوان داروهای خوراکی یا موضعی تجویز میشدند. این دارو «مومیا» نام داشت و به اعتقاد مردم آن زمان، میتوانست سرفه و صرع را درمان کند. حتی اعضای خانواده سلطنتی مانند فرانسیس اول و چارلز دوم به طور مداوم از مومیا استفاده میکردند. تقاضا برای این دارو آنقدر زیاد بود که باعث شد برخی برای سود بیشتر به دزدی از مقبرهها روی آورند.
نویسنده: زهرا لطفی نژاد
انتهای پیام