ارنستو لاکلائو و شانتال موف، یک زوج اندیشمند هستند که بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران علوم اجتماعی و علوم سیاسی، به خصوص کسانی که در حوزه گفتمان مطالعه میکنند، با آثار آنها آشنا هستند.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس، کتاب «هژمونی – در باب چگونگی سیاست اخلاقی» که توسط روبرت بوکوک نوشته شده، با هدف معرفی و سادهفهم کردن اندیشههای لاکلائو و موف به رشته تحریر درآمده است. بوکوک در این کتاب ایدههای اصلی هژمونی در مکتب مارکسیستی و پسامارکسیستی را مورد بررسی قرار داده است. کتاب هژمونی در سال 1986 یعنی یک سال پس از انتشار کتاب «هژمونی و استراتژی هژمونیک» اثر مشترک لاکلائو و موف به چاپ رسیده است و بوکوک با رویکردی علمی و متعادل به نقد و بررسی اندیشه آنها پرداخته است. او در شرایطی کتاب لاکلائو و موف را با اعتدال زیر ذرهبین قرار داد که بسیاری از مارکسیستهای سنتی و ارتدکس در آن شرایط نقدهای تند و بیرحمانه را نثار «هژمونی و استراتژی هژمونیک» میکردند. آنها معتقد بودند که این دو، از مکتب مارکسیسم اصیل دچار انحراف شدهاند.
هژمونی چیست؟
بوکوک در مقدمه کتاب آورده است: «مفهوم هژمونی در واقع نمایانگر جریانی در تفکر مارکسیستی است که از تحیلیل اقتصادگرایی مارکسیستی که در آن تاکید اصلی بر عوامل اقتصادی به عنوان موتور تغییرات اجتماعی و تاریخی است جدا شده. همچنین مفهوم هژمونی، جدایی تلقی جریانی در فکر مارکسیستی است که در آن بر جبر تاریخی به عنوان تنها عامل تغییرات اجتماعی و مستقل از عوامل سیاسی و تمایلات و اراده مستقل انسانی تاکید میشد.» او در ادامه به تغییرات و تحولات اجتماعی که بر نظریههای اجتماعی تاثیر گذاشتهاند، اشاره و برخی وقایع بزرگ تاریخی در نیم قرن اخیر را مرور میکند.
افرادی که این کتاب را مطالعه میکنند درک عمیقتری از اندیشههای ماکس وبر و آنتونیو گرامشی نیز به دست میآورند.
انتشارات گام نو کتاب «هژمونی – در باب چگونگی سیاست اخلاقی» را با ترجمه بهزاد باغیدوست و کاوه عباسی در 224 صفحه و 500 نسخه تیراژ با قیمت 56 هزار تومان به چاپ رسانده است.
انتهای پیام
مرتبط با : گام نو