شعبده بازی دلالان با قیمت میوه

x تبلیغات
هلو

تفاوت قیمت میوه از مزرعه تا رسیدن به دست مصرف‌کننده گاه به 300درصد می‌رسد و این در حالی‌است که فروشندگان تنها مجازند 30درصد روی قیمت محصولات بکشند.

به گزارش کاماپرس؛ دوماه از بهار گذشته و چند عامل دست به دست هم داده‌اند تا بازار میوه در بسیاری از استان‌ها، شیب گرانی و نوسان قیمت را تجربه کند. هرچند که بسیاری معتقدند، بازار میوه و تره‌بار هم از فضای کرونایی کشور در ماههای گذشته تاثیر پذیرفته اما گزارشها نشان می‌دهد که چندعامل مهم در گرانی‌های روزهای اخیر بازار میوه موثرند.  دلایلی همچون خرید محصولات کشاورزی با قیمت پایین، پیش خرید میوه قبل از فصل برداشت توسط دلالان و افزایش قیمت دلار که صادرکنندگان میوه را به عرضه محصول به بازار خارجی ترغیب می‌کند. میوه‌های نوبرانه هم که داستان همیشگی خود را دارند. میوه‌هایی که به دلیل عرضه کمی که در بازار دارند، با قیمت‌های گزاف فروخته می‌شوند. در این میان آنطور که از گزارش‌ها برمی‌آید، کمبود منابع ارزی بانک مرکزی برخی محصولات وارداتی چون موز را هم با گرانی مواجه کرده است که به دلیل عدم اختصاص ارز دولتی در گمرک‌ها مانده‌اند.

گره ارزی موز!

در همین رابطه، اسدالله كارگر، رئیس اتحادیه میوه و سبزی در گفتگو با جام جم ضمن اشاره به افزایش قیمت میوه‌ های وارداتی چون موز می‌گوید: طی شدن پروسه قرنطینگی و بحث رنگ‌آوری زمان‌بر بوده و وقفه‌ای بین ایاب و ذهاب اتفاق می‌افتد و همین امر سبب افزایش قیمت اقلامی مانند موز می‌شود.

به گفته او قیمت این میوه در حال حاضر در میدان مركزی میوه و تره‌بار به حدود ۱۹ تا ۲۰ هزار تومان رسیده است كه دلیل این افزایش به دلیل پروسه قرنطینگی و نبود ارز برای واردات می‌باشد.

کارگر، در خصوص برخی میوه‌ها که به صورت انبوه در داخل كشور تولید می‌شوند و در داخل توزیع نمی‌شوند می‌گوید: چون در حال حاضر صادرات این محصولات ارزش بسیار بیشتری از توزیع آن در سطح جامعه دارند، دلالان و بعضا خود كشاورزان آنها را به مرزها رسانده و در آنجا به قیمت بیشتری به كشورهای همسایه می‌فروشند.
میوه ارزان می‌شود.

x تبلیغات
دریان سفر امید

قیمتهایی که نوبرند

در همین حال اكبر یاوری، عضو هیات مدیره اتحادیه بارفروشان هم ، دلایل گرانی میوه را در نوسان نرخ ارز و عرضه میوه‌های نوبرانه مرتبط می‌داند. یاوری در اینباره می‌گوید: میوه‌های وارداتی با نوسان نرخ ارز رشد قیمت را تجربه می‌کنند و سال 99 تقریبا هر روز دلار روند صعودی قیمت را طی کرده است. از طرف دیگر افزایش قیمت برخی از میوه‌ها بدلیل نوبرانگی آنهاست. قدیمی‌ها به این موقع از سال، سیاه بهار می‌گفتند. همین موضوع باعث می‌شود نوبرانه آنها در بازار با رشد قیمت همراه شوند.

گوجه‌سبز از جمله میوه‌هایی است که به گفته یاوری، تا چند ماه پیش با قیمت 50 تا 80 هزار تومان به صورت نوبرانه فروخته می‌شد با افزایش عرضه در بازار به 15 هزار تومان رسیده است.

دلالان چگونه قیمت میوه را بالا می‌برند؟

دلالی از دو مسیر بر قیمت میوه تأثیر می‌گذارد، یكی از سر مزرعه تا میادین میوه و تره‌بار و دیگری از میادین تا مغازه‌ها. به طوری كه تفاوت قیمت‌ها از سر مزرعه تا رسیدن به دست مصرف‌كننده بعضی مواقع بیش از ۳۰۰درصد است.اما چگونه دلالان بر گرانی میوه اثر می‌گذارند؟یک فعال اقتصادی گفته است: برخی دلالان صاحب سرمایه که به “سلف خر” معروف هستند، سیب و پرتقال و میوه‌هایی که در بازار پر تقاضا هستند را از باغدارها وقتی هنوز میوه روی درخت است، می‌خرند.

به گفته او، باغدار به میوه‌ها می‌رسد و در پاییز کل پول توافق شده را دریافت می‌کند که به نوعی محصول خود را پیش‌فروش کرده است. سلف‌خر پس از تولید، میوه را به یک سردخانه بزرگ منتقل می‌کند و به صورت قطره‌چکانی وارد بازار می‌کند. به نوعی این سلف‌خر میوه را بسیار ارزان از باغدارها می‌خرد و با نگهداری کوتاه‌مدت در سردخانه آرام آرام روانه بازار می‌کند تا بتواند با قیمت بالاتری بفروشد.

انتهای پیام

x تبلیغات
سفریار آریا
فارکسیو
آمیتیس تراول
آ اس پ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان