با افزایش دما در سراسر جهان و افزایش تعداد قابل توجه پشههای ناقل، موارد ابتلای تب دنگی در سراسر جهان به بالاترین حد خود رسیده است. این خطر سبب هشدار سازمانهای بهداشتی جهان از جمله مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC) شده است.
بهگزارش کاماپرس و به نقل از NBC، در سال جاری میلادی، تنها 9.7 میلیون ابتلا به این بیماری در کشورهای امریکای لاتین مشاهده شده است؛ این رقم بیش از دو برابر کل موارد ثبت شده (4.6 میلیون مورد) در سال 2023 است.
در امریکا نیز تا کنون 2241 مورد ابتلا به تب دنگی گزارش شده است که از میان آنان 1498 مورد در پورتوریکو بوده است. این رقم نسبت به سال گذشته، افزایش چشمگیری داشته است. بر همین اساس، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC) هشدار داده است که باید اقدامات لازم برای عدم گسترش این بیماری انجام شود.
بیشتر بخوانید:
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای امریکا از ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی خواسته است موارد ابتلا به این بیماری را به سرعت گزارش دهند. این سازمان همچنین برنامههایی برای بهبود و گسترش تستهای آزمایشگاهی و آموزش عمومی را نیز در دستور کار خود دارد.
راهکارهایی برای پیشگیری از گزش پشه دنگی
- قرار گرفتن در محیط های دارای تهویهی مناسب
- پوشیدن لباسهای آستین بلند و پوشش کل بدن
- استفاده از دافع حشرات و حشره کش های آماده از فروشگاهها
- حذف محلهای تولید مثل پشه مثل ظروف آب راکد داخل و خارج خانه
- بستن، تخلیه و تمیز کردن مخازن و ظروف آب به صورت هفتگی از جمله آب گلدان ها
- حفظ نظافت در خانه به ویژه در مناطق مرطوب مثل آشپزخانه و حمام و تخلیه منظم زباله
- استفاده از توری برای در و پنجره
- خودداری از حمل و نقل گیاهان و نهال ها از خارج کشور
همچنین محیطهای صنعتی نیز میتوانند با چند راهکار از گسترش پشه آئدس و بروز بیماری تب دنگی پیشگیری کنند:
- اطمینان از سیستم های مناسب تخلیه آب از طریق بازرسی و نگهداری منظم برای جلوگیری از راکد شدن آب
- استفاده از حشره کشهای صنعتی برای کنترل جمعیت پشهها
- بستن کانتینرها برای جلوگیری از جمع شده آب در آنها پوشاندن گودالها و پیها که ممکن است آب در آنها جمع شود و محیطی برای تولید مثل پشه فراهم کند
- پوشیدن لباسهای آستین بلند و شلوار برای حداکثر حفاظت از گزش پشه
تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق پشهای به نام «آئدس» به انسان منتقل میشود و به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوانشکن هم گفته میشود. فرد مبتلا به سردرد، کمردرد و پشت درد و در برخی موارد خارشِ شدید دچار میشود. علاوه بر آن ، بیمار دچار تب شدید نیز میشود. احتمال مرگ در این بیماری اگرچه زیاد نیست، اما در برخی موارد بیمار با شوک، خونریزی داخلی و حتی مرگ روبهرو میشود.
علایم بیماری تب دنگی
علائم اصلی این بیماری شامل تب بالا، دردهای شدید عضلانی و مفصلی، سردرد، راش پوستی و در برخی موارد حالت تهوع و استفراغ است.
انتهای پیام