افزایش روزانه و هفتگی قیمت خودرو، این کالا را بیش از گذشته به یک کالای سرمایهای تبدیل کرده است. به شکلی که سرمایهگذارها سعی میکنند بخشی از دارایی خود را علاوه بر بازارهای ارز و طلا و بورس، وارد بازار خودرو کنند.
به گزارش کاماپرس، چنین وضعیتی امکان کاهش قیمت خودرو را کم میکند. محسن چمن آرا، عضو اتاق بازرگانی ایران در یادداشتی که دیروز در روزنامه ایران منتشر شد، به راهکارهایی اشاره کرده که میتوانند منجر به ارزان شدن قیمت خودرو شوند.
چمنآرا که عضو هیات مدیره اتاق ایران و عراق نیز هست، در یادداشت خود نوشت: یکی از بازارهایی که دچار به هم ریختگی شدید شده، خودرو است. در این بازار قیمتها سربه فلک کشیده و مردم هر روز با قیمتهای جدید مواجه میشوند. همین روند باعث شده که افراد به دنبال خرید خودرو با هدف کسب سود باشند و یا در حالت خوشبینانه داراییهای خود را حفظ کنند. برای آنکه بتوان پایانی برای این جریان متصور بود، چند راهکار توصیه میشود که امیدواریم سیاستگذاران به آنها توجه کنند.
1- عدم دخالت دولت و حتی شورای رقابت در قیمتگذاری است. قیمتگذاری دولتی باعث شده که فاصله معناداری بین قیمت بازار و کارخانه باشد لذا افرادی که میخواهند خودرو خریداری کنند با قیاس قیمتهای کارخانه و بازار، تورم و گرانی را در بازار میبینند، این در حالی است که بازار با توجه به قیمت ارز، روند طبیعی خود را سپری میکند. بدین جهت ضروری است که دولت به مرور زمان، نقش خود را در بخش خودرو کمرنگ کند.
2- افزایش تولید خودرو است. درست است که شرکتهای خودروسازی نسبت به ماههای گذشته رشد تولید داشتند اما رشد تولیدی که نتواند بر بازار اثر بگذارد هیچ نتیجهای ندارد. اغلب خودروهایی که تولید میشود، به پارکینگها میرود تا نقص قطعه آن برطرف شود لذا این خودروها وارد بازار نمیشود و قیمت با افزایش تولید پایین نمیرود.
3- حمایت دولت از تولیدکنندگان مواد اولیه خودرو ضرورت دارد. کارخانههایی که مواد اولیه شرکتهای خودروسازی را تأمین میکنند، برای واردات کالاهای مورد نیازشان با چالشهایی مواجه هستند و همین امر سبب میشود که تولید در یک مدار صحیح قرار نگیرد.
4- قطعهسازان تعیینکننده حیات شرکتهای خودروسازی هستند. این مجموعهها بدهی زیادی دارند و تحریم هم باعث شده بر مشکلات آنها افزوده شود. لذا سیاستگذاران بایستی شرایطی را فراهم کنند تا قطعهسازان با شرایط بهتری فعالیت کنند که در این میان تسویه مالی شرکتهای خودروسازی ضروی است.
5- دستگاه دیپلماسی نقش مهمی در حل مشکلات شرکتهای خودرویی دارد. درست است که خیلی از کشورها صنعت خودرو و قطعهسازی ایران را تحریم کردند اما کشورهایی هم هستند که ایران را در لیست تحریمشدگان، قرار ندادند و حاضر به همکاری هستند. بدین جهت باید شرکتهایی را که آماده همکاری با ایران هستند احصا کرد و دستگاه دیپلماسی برای همکاریهای مشترک به آنها کمک کند.
6- بانک مرکزی یکی از مجموعههای اثرگذار است. این مجموعه باید به گونهای برنامهریزی کند که تأمین ارز در اولویت قرار گیرد. یعنی اگر تولیدکنندهای بخصوص تولیدکنندگانی که اشتغالزایی بالایی دارند ارز تقاضا کردند، ضروری است که در صف نمانند و پرونده آنها سریع بررسی شود تا تولیدکنندگان با تأمین بموقع ارز از مشکلات فاصله بگیرند. ۶ پیشنهاد عنوان شده با ادبیات مختلف از سالهای گذشته مطرح شده است ولی سیاستگذاران توجهی به آنها نکردند. از این رو شرایط به وجود آمده باید ما را به این سمت هدایت کند در غیر این صورت رشد قیمتها ادامه خواهد داشت و مردم همواره از قیمت خودروها ناراضی بودند. وقتی قیمت خودروها روزانه بالا میرود اصلاح در برخی از ساختارها یک الزام است و نباید از پیشنهادها چشمپوشی کرد. به هر ترتیب صنعت خودرو با چالشهای کوچک و بزرگی روبهرو است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
مرتبط با : اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق
پیشنهاد میشود به هرکدملی از18سال به بالا تا60سال مشروط به نداشتن خودرو باعمرکمتراز10سال امکان ثبت نام وخرید خودرو داده شود.همچنین امکان معامله خودرو تا سه سال ازتاریخ تحویل محیا نباشد و سایرشروط ازقبیل مراجعه به نمایندگی خدمات پس ازفروش پس از1000کیلومتر و…هم سرجایش باقی بماند.
بدین ترتیب خانواده ها میتوانند درصورت نیاز وصرفا بنرخ مصوب ازطریق شرکتهای خودروساز اقدام به تهیه خودروی موردنظرخودنموده ونیازبه مراجعه به بازارآزاد ازبین میرود وباعث کسادی کارواسطه ها میگردد.ودرنهایت خودرو ارزانترمیشود
اینم اضافه میکردین
واردات خودرو
لااقل واردات خودرو دست دوم
تا این دلالای دولت و ایران خودرو نتونن حتی قسطی ماشین بفروشن
متاسفانه این 6 راهکاری که گفتید به درد خودتون میخوره
فقط یک راهکار جهت تنظیم قیمت خودرو وجود داره و اون حذف گمرک از ماشین های وارداتی و آزاد کردن این بازاره
تا خودرو سازها در یک فضای رقابتی به کاهش قیمت و افزایش کیفیت ماشین های تولیدی خود اقدام کنند
به جای این همه راهکارهای الکی بهترین راهکار در وهله اول این است که خودروهای دست دوم با مالیات بسیار پایین وارد کشور شود د.م اینکه مالیات خودروهای نو را پایین بکشید تا مردم خودشان انتخاب نمایند که داخلی بخرند یا خارجی اون موقع است که قیمت خودرو پایین میاد برادر بزرگوار اگر قیمت خودرو را همینطوری بخواهی آزاد کنی این دو تا فرغون ساز خیلی پررو هستند قیمت خودرو را مجددا ده برابر می کنند.