متخصصان پوست ضربالمثلی با این مضمون دارند: بهترین ضدآفتاب، ضدآفتابی است که استفاده شود. بهعبارتی ضدآفتاب نامناسب هم از بیحفاظ گذاشتن پوست بهتر است. با اینحال یافتن ضدآفتاب سازگار با پوست برای محافظت تمام صورت، دغدغه بسیاری از ما است.
کاماپرس در این گزارش به بررسی بهترین ضدآفتاب میپردازد.
ضد آفتابهای فیزیکی و شیمیایی چه تفاوتی دارند؟
تفاوت این 2 نوع ضدآفتاب در مکانیسمی است که برای محافظت از پوست دربرابر اشعه فرابنفش به کار میگیرند. اگر بخواهیم تصویری کلی از شیوه عمل ضدآفتابها رسم کنیم، باید بگوییم که ضدآفتابهای شیمیایی مانند اسفنج و ضدآفتابهای فیزیکی (معدنی) مانند سپر عمل میکنند؛ به این معنا که ضدآفتابهای شیمیایی اشعه فرابنفش را در خود جذب میکنند و آن را به گرمایی بدل میسازند که از پوست ساطع میشود. اما ضدآفتابهای معدنی سدی حافظتی را برروی پوست میسازند که اشعه فرابنفش را از آن دفع میکند.
اما مکانیسم عمل یک ضدآفتاب چه اهمتی برای مصرفکنندگان دارد؟ جواب در نوع موادی است که این فرآیندها را به انجام میرسانند. اگر در ترکیبات ضدآفتاب به نامهایی مانند آووبنزن، اکسی بنزن اکتوکریلن اکتی سالات، هوموسالات و اکتینوکسات برخوردید، یعنی با یک ضدآفتاب شیمیایی طرفید. این مواد شیمیایی بهسادگی جذب پوست میشوند و رد سفیدی باقی نمیگذارند.
ممنوعیت استفاده برای زنان باردار
طبیعی است که این موضوع در کنار حس سبکی این کرمها باعث محبوبیت آنها شود. اما امکان ایجاد حساسیت ناشی از این مواد نیز، بهویژه در نقاط حساستر وجود دارد. از سوی دیگر جذب یک ماده خارجی به خون ممکن است تأثیری داشته باشد که هنوز شناخته نشده است. بنابراین این ضدآفتابها به زنان باردار و کودکان توصیه نمیشود.
ضدآفتابهای معدنی از زینکاکساید و تیاتنیوم دیاکساید برای سد کردن مسیر اشعه فرابنفش به پوست استفاده میکنند. این مواد حساسیتزا نیستند اما اندازه درشت آنها و جذب نشدنشان به پوست باعث حس سنگینی ناخوشایند و رد سفیدی بر روی پوست میشود. نوعی از ضدآفتاب موسوم به ضدآفتاب هیبریدی با ترکیب کردن ضدآفتابهای فیزیکی و شیمایی سعی کردهاند تا دامنه محافظتی را گسترش دهند.
بیشتر بخوانید:
ضدآفتاب را به دور چشم بزنیم یا نه؟
پوست دور چشم بهخاطر نازکی و حساسیت بالا بیشتر از بقیه صورت نیازمند مراقبت است؛ با اینحال بسیاری به غلط تصور میکنند که نباید ضدآفتاب را به دور چشم زد. علت این تصور میتواند حساسیت ناشی از ضدآفتابهای شیمیایی برای این بخش باشد. بنابراین توصیه میشود که برای پوست دور چشم از ضدآفتاب فیزیکی استفاده کنید.
اسپری ضدآفتاب بزنیم یا نه؟
تأثیر اسپریهای ضدآفتاب کمتر از سایر ضدآفتابها نیست؛ اما متخصصان پوست اغلب آن را توصیه نمیکنند. علت این است که شیوه استعمال آنها بهگونهای است که نمیتوان مطمئن شد که دقیقاً همهجای پوست به آن آغشته شده یا نه. از این گذشته تنفس این اسپری برای بدن مضر است. برای حل این 2 مشکل بهتر است، ابتدا ضدآفتاب را به دست اسپری کنیم و سپس دستها را به همهجای صورت و اجزائی که در معرض آفتاب هستند بمالیم.
فلوئیدهای ضدآفتاب
همانطور که کلمه فلوئید (بهمعنای مایع) نشان میدهد، این ضدآفتابها روان هستند و حالت کرمی ندارند. این محصولات ساختاری برپایه آب دارند و درصد روغن در ساختار آنها کم و یا صفر است. ضدآفتابهای فلوییدی برای همه انواع پوست فرموله شدهاند و بهخاطر سبکیشان محبوبیت زیادی نیز دارند؛ اما استفاده از آنها بهطور ویژه به پوستهای چرب و مختلف توصیه میشود.
بهترین نوع ضدآفتاب کدام است؟
اشعه فرابنفش خورشید انواع مختلف دارد که 2 نوع آن “UVA و UVB” برای پوست مضر هستند. بنابراین ضدآفتابهای طیف گسترده (Broad Range) پوست را در مقابل هر 2 اشعه مضر فرابنفش حفظ میکنند و به این خاطر بهترین نوع ضدآفتاب به شمار میآیند.
توجه داشته باشید که فارغ از بافت و شکل ضدآفتاب اثر حفاظتی آن اهمیت دارد. بنابراین در فصل تابستان ضدآفتابهایی SPF کمتر از 30 را کنار بگذارید.
انتهای پیام
مرتبط با : بانی مدکیووی کالامثبت سبزمدیاژ