5 جاذبه ناشناحته باستانی در جنوب ایران

x تبلیغات
هلو

جنوب کشور مملو از جاذبه‌های باستانی برای بازدید گردشگرانی است که ایرانگردی را برای سفرهای خود انتخاب می‌کنند. استان‌های جنوبی کشور از جمله مکان‌های اصلی اسکان بشر در طول تاریخ هستند و آثاری که از این انسان‌ها برجای مانده است، نشان دهنده قدمت بالای شهرهای جنوبی کشور است.

کاماپرس در این گزارش به معرفی 5 جاذبه باستانی جنوب کشور که کمتر شناخته شده هستند، پرداخته است.

1 – شهر باستانی هفت تپه

یکی از شهرهای باستانی جنوب کشور، شهر هفت تپه است که مدت‌ها در زیرخاک مدفون بوده و به صورت اتفاقی کشف شده است. کشف این شهر تاریخی به سال 1344 برمی‌گردد. این شهر در زمان حفاری‌های شرکت نیشکر کشف شده و سپس توسط باستان‌شناسان مورد بررسی و کشف دقیق قرار گرفته است.

این منطقه متعلق به ایلامیان است که حدود 120 سال قبل از میلاد مسیح زندگی می‌کردند. در این شهر گورهای دسته‌جمعی و گورهای خاصی که ممکن است متعلق به پادشاه و ملکه ایلامیان باشد، کشف شده است.

این منطقه باستانی در 1 کیلومتری شهر شوش در استان خوزستان واقع شده و زمستان و بهار بهترین فصل برای سفر به این منطقه است.

x تبلیغات
دریان سفر امید

شهر باستانی هفت تپه

2 –نهر داریون

نهر داریون یکی از شاهکارهای معماری باستانی ایران است که کمتر در بین مردم شناخته شده است. این هر جزو سازه‌های آبی شوشتر در استان خوزستان محسوب می‌شود که در زمان هخامنشیان ساخته شده است. گفته می‌شود که دستور ساخت این نهر را داریوش داده است. این نهر یک سازه زیرزمینی عظیم و یک رودخانه دستکند است که برای آبرسانی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

بازدید و پیاده‌روی در زیر زمین و در مسیر این نهر می‌تواند تجربه متفاوتی برای هر گردشگر باشد.

نهر داریون

3- روستای لافت

روستای لافت در جزیره قشم واقع شده است و یکی از تاریخی‌ترین روستاهای جنوب ایران است که به تنهایی چندین جاذبه باستانی جنوب کشور را دارا است. معماری این روستا به محض ورود شما را غافلگیر می‌کند و پس از گردش در کوچه‌های آن که همگی بوی تاریخی می‌دهند، می‌توانید از آثار باستانی چون قلعه باستانی، چاه‌های تل، اسکله باستانی، زیارتگاه و گورستان باستانی آن نیز بازدید کنید.

4 – روستای پامنار

روستای پامنار نیز یکی از روستاهای تاریخی جنوب کشور در استان خوزستان است. این روستای زیبا به بهشت گمشده دزفول معروف است و اگرچه جاذبه‌های طبیعی آن مانند کرخه و دز و تفریحاتی مانند قایق سواری و ماهگیری آن معروف است اما بیشتر گردشگران از وجود آثار باستانی در روستای پامنار خبر ندارند. این روستا دارای یک قلعه باستانی و قبرستانی به وسعت تاریخ خوزستان است.

روستای لافت

5 – آسبادهای حوضدار زابل

آسبادهای حوضدار زابل در استان سیستان و بلوچستان از جمله جالب‌ترین آثار باستانی جنوب کشور است که کمتر شناخته شده است. این سازه‌ها قدمتی حدود 2800 سال دارند و در فاصله اندکی از شهر سوخته قرار گفته‌اند. این آسبادها برای استفاده از انرژی باد برای کارهای مختلف از جمله انتقال آب به مزارع و قلعه تاریخی که در کنار این سازه‌ها قرار دارد، مورد استفاده قرار می‌گرفت.

قلعه باستانی که در کنار این سازه‌های بادی و آبی قرار گرفته است نیز تا حدودی حفظ شده و قابل بازدید است.

آسبادهای حوضدار زابل

انتها پیام

x تبلیغات
فیلیمو
فارکسیو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان