امسال جشن هفتاد و نهمین سال استقلال اندونزی در حالی برگزار میشود که پایتخت آینده این کشور، نوسانتارا که قرار است فشار را از جاکارتا بردارد، هنوز آماده نشده است. صدها نفر از مسئولین و مهمانانی که لباسهای سنتی قبایل اندونزی را برتن کردهاند، وسط محوطه ساخت ساختمانهای دولتی با چشماندازی از جرثقیلها روی چمنها جمع شدهاند.
به گزارش کاماپرس، رییسجمهور جوکو ویدودو و وزرای کابینهاش در جشن روز استقلال در کاخ جدید ریاستجمهوری حاضر شدند. این کاخ شبیه عقاب افسانهای محافظ بهاسم گارودو با بالهای باز ساخته شده است. این مراسم برای افتتاح رسمی شهر نوسانتارا بهعنوان پایتخت جدید اندونزی برگزار شد ولی با وجود جریان ساختوسازها معلوم نیست هنوز این انتقال چهزمانی صورت بگیرد.
ویدودو اوایل هفته گفته بود که حدود 8 هزار مهمان دعوت میشوند اما این تعداد بهخاطر زیرساخت نامناسب برای برگزاری مراسم به 1300نفر کاهش یافت. این جشن در کاخ جدید دولت در جزیره بورنئو همزمان با جشنی در کاخ مِردِکا در جاکارتا با حضور معروف امین، معاون رییسجمهور برگزار شد.
بدرود جاکارتا
جاکارتا با حدود 10میلیون جمعیت در محدوده شهری و سهبرابر این تعداد در محوطه کلانشهریاش همیشه با ترافیکهای سنگینی در خیابانها روبروست که هزینه اقتصادی سالانهای حدود 4.5 میلیارد دلار روی دست دولت میگذارد.
هوا و آبهای زیرزمینی این شهر هم در ساحل شمالغربی جزیره جاوه بهشدت آلوده است و یکی از شهرهای دنیاست که بهزودی زیر آب خواهد رفت. طبق پیشبینیها تا سال 2050 یکسوم این شهر بهخاطر استخراج بیرویه آبهای زیرزمینی و افزایش دریای جاوه بهواسطه تغییرات آبوهوایی، زیر آب میرود.
پایتخت جدیدی برای آینده
ساخت پایتخت جدید اواسط سال 2022 آغاز شد و طبق ادعای مقامات قرار است شهر سبزی با جنگلها و پارکهای بسیار باشد که منابعش را ازطریق انرژیهای تجدیدپذیر و استفاده از مدیریت هوشمند پسماند تأمین خواهد کرد.
از آغاز این پروژه، که نقدهای زیستمحیطی زیادی به آن وارد بوده و بسیاری آن را باعث کاهش جمعیت گونههای جانوری همچون اورانگوتانها میدانند، هفت مراسم برای پیریزی ساختمانهای دولتی و عمومی، هتلها، بانکها و مدارس برگزار شده است.
بیشتر بخوانید:
- مهم ترین پارک ملی اندونزی کدام است؟
- بهترین تورهای اندونزی برای تابستان 1403 + قیمت
- هزینه سفر به اندونزی با تور بالی
اندونزی با جمعیتی حدود 275 میلیون نفری بزرگترین اقتصاد جنوبشرقی آسیا را دارد. بسیاری از سرمایهگذاران پایتخت جدید اندونزی شرکتهای همین کشور هستند.
حکومت سهمی 20درصدی از بودجه 33 میلیارد دلاری این پروژه را برعهده گرفته و برای باقی آن توجه خاصی به سرمایهگذاری بخش خصوصی دارد. ویدودو برای جلب این سرمایه مشوقهایی را پیشنهاد کرده که از بین آنها میتوان به مشوقهای مالیاتی و حق 190ساله استفاده از اراضی اشاره کرد.
انتهای پیام