قیمت خودرو طی ماه های گذشته صعودی بوده است و انتظار می رود که با توجه به سرکشی های نرخ ارز، تورم انتظاری و ضعف در عرضه خودرو این روند ادامه داشته باشد.
به گزارش کاماپرس، براساس گزارشی که دنیای اقتصادی درباره دلایل تداوم گرانی خودرو نوشته است، ممنوعیت درج قیمت در اپلیکیشن ها و سایت های خرید و فروش خودرو، کمکی به کاهش قیمت نکرده است ضمن اینکه با توجه به اوضاع کلی اقتصاد کشور، تورم انتظاری و مشکلات تولید و عرضه خودرو، پیش بینی می شود شاهد ادامه گرانی خودرو در ماه های آتی باشیم.
در حالحاضر منحنی قیمت خودرو متاثر از اتفاقات بازارهای ارز و سکه، رشد تورم انتظاری و ضعف عرضه، در مدار رشد قرار گرفته است و طبق آخرین اخبار رسیده از بازار، در حال حاضر کف قیمت ارزان ترین خودرو یعنی پراید به بالای ۷۵ میلیون تومان رسیده است، براساس این گزارش 3 دلیل اصلی برای تداوم روند صعودی قیمت خودرو وجود دارد.
1) دلیل اول: سرکشی مداوم نرخ ارز
نخستین دلیل برای افزایش قیمت خودرو، نقش سرکشیهای ارز در این ماجرا است، بازار ارز هفتههاست در مسیر صعود قیمت قرار دارد و روز گذشته نرخ آن در بازار آزاد از مرز ۲۲ هزار تومان هم گذشت. سرکشیهای ارز، دیگر بازارها از جمله طلا و سکه و البته خودرو را هم در مسیر صعود قرار داده و فعلا پایانی برای جولان آنها قابل تصور نیست. به نظر میرسد تا وقتی ارز کوتاه نیاید، خودرو هم وا نخواهد داد.
2) دلیل دوم : انتظارات تورمی
علاوه بر بحث اثرگذاری سرکشیهای ارز بر بازار خودرو، تورم انتظاری و رشد آن در این ایام هم در جولان قیمت خودروها سهیم بوده و هست. در واقع نااطمینانی مردم به آینده اقتصادی کشور بیش از گذشته شده و در تصور آنها، هر چه جلوتر برویم، قیمت انواع کالا و خدمات و… بالا و بالاتر خواهد رفت.
3) دلیل سوم: ضعف عرضه
در نهایت اما ضعف عرضه دلیل سوم برای افسارگسیختگی قیمتها در بازار خودرو محسوب میشود که ریشه در کندی تولید دارد. خودروسازان و قطعهسازان در حال حاضر از شرایط تولیدی مناسبی برخوردار نیستند، به نحوی که نه تنها زیر ظرفیت اسمی خود تیراژ دارند، بلکه بخش قابل توجهی از محصولاتشان هم کسری قطعه داشته و قابل عرضه به بازار نیست. خودروهای دارای کسری قطعه یا همان محصولات ناقص، باید روزها و هفتهها در پارکینگ خودروسازان بمانند تا قطعات موردنیاز تامین و امکان تجاریسازیشان فراهم شود. بنابراین الزاما هر آنچه خودروسازان تولید میکنند، قابل عرضه به بازار نیست و این موضوع در عدم تعادل عرضه و تقاضا نقش دارد.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
انتهای پیام