سیاستگذاری ناکارآمد در گردشگری، انحصار، بحران نیروی انسانی و نبود سیستم نظارتی همواره از دغدغههای فعالان گردشگری است. در این مسیر مادامی که مسئولان وظیفه خود را در برابر صنعت پرسود گردشگری به درستی انجام ندهد، چالشهای این حوزه به قوت خود باقی میماند؛ درحالیکه با نظارت و توجه به بحرانهایی که این حوزه به خصوص در سه سال اخیر با آن روبرو بوده، میتوان آسیبهای این صنعت را چارهاندیشی کرد.
افزایش مکرر قیمت بلیطهای هوایی و زمینی، عدم مقابله با تخریبهای میراث فرهنگی و وجود دلالان، حوزه گردشگری را بیمار کرده که با نگاه همهجانبه میبایست تمامی این موارد را درمان کرد.
کاماپرس از همین رو با برخی از کارشناسان حوزه گردشگری گفتوگو کرده و پرسیده است که وزیر گردشگری دولت مسعود پزشکیان، برای رونق گردشگری چه اقداماتی را باید در اولویت برنامههای خود قرار دهد.
کنترل و نظارت بر ایرلاینها
محمد احمدی؛ مدیرعامل شرکت خدمات مسافرتی نقطه پرواز
به زعم و باور من، اولین اولویت کاری که وزیر گردشگری باید در برنامه خود قرار دهد، کنترل و نظارت بر ایرلاینهاست. وضعیت آشفته و نابسامان برخی ایرلاینها در خدمات و تصمیمهای خودمحور که در نهایت به ضرر مردم تمام میشود و به نارضایتی آنها دامن میزند، باعث به همریختگی این ساختار شده است. افزایش خودسرانه قیمت بلیطها، برقراری پرواز برای مسیرهای خاص و مواردی از این دست گلایههای زیادی را به همراه دارد که وزیر آینده باید به آن رسیدگی کند. علاوه بر این، حضور دلالان و رانتخوارانی که هرروز هم به تعدادشان اضافه میشود را نمیتوان در صنعت گردشگری کتمان کرد. جلوگیری از گسترش رانت میتواند دوباره این حوزه را چالاک و سرزنده کند. همچنین ایجاد زیرساختهای گردشگری در کشور، از هتل تا پرواز و اختصاص بودجه برای معرفی فرهنگ و جاذبههای ایران به دنیا میتواند از دیگر برنامههای وزیر گردشگری در دولت جدید باشد.
بیشتر بخوانید:
- مهمترین خواسته فعالان اقتصادی منطقه آزاد کیش از دولت پزشکیان
- دبیرکل جامعه هتلداران کیش: شعارهای پزشکیان بدون رشد گردشگری محقق نمی شود
- چهار توصیه کلیدی یک فعال اقتصادی به مسعود پزشکیان
عدم قیمتگذاری نرخ بلیط توسط آژانسهای مادر
مهسا رحیمی؛ مدیرعامل آژانس مسافرتی نیک سام سفر
«قیمت بلیط هواپیما افزایش یافت» کمتر مسافری است که این روزها با این گزاره روبهرو نشود. قیمت بلیط بدون نظارت افزایش پیدا میکند و ریشه این اتفاق عدم مدیریت صحیح و نبود سیستم نظارتی هوشمندی است که در نهایت به ضرر مردم تمام میشود. متاسفانه ثبات قیمتی در حوزه بلیط هواپیما را شاهد نیستیم و با وجود نرخگذاریها، برخی از آژانسهای خودمختار قیمت بلیطها را افزایش میدهند. به اعتقاد من، اولین اولویت کاری وزیر جدید گردشگری باید نظارت همهجانبه بر موضوع قیمت بلیط باشد تا به یک ثبات کامل برسد. همچنین وزیر آینده نباید اجازه دهد آژانسهای مادر قیمتها را مشخص کنند. همچنین افزایش ارز مسافرتی یکی دیگر از دغدغه مسافران است که امیدوارم رسیدگی به آن در دستور کار دولت جدید قرار بگیرد.
عدم اخذ مالیات از آژانسهای مسافرتی
سید امیر ارسلان نامدار؛ مدیرعامل آژانس مسافرتی نامی گشت ایرانیان
آژانسهای مسافرتی در ایران مالیات خود را بر اساس ورودیهای مالی پرداخت میکنند که این موضوع باعث کاهش سودآوری و ایجاد محدودیتهای مالی برای آنها میشود. این وضعیت نه تنها مانع از توسعه و رشد صنعت گردشگری میشود، بلکه میتواند به تعطیلی برخی از آژانسهای مسافرتی نیز منجر شود. در همین خصوص به اعتقاد بنده اولین اولویت کاری وزیر جدید گردشگری باید توجه به بحث مالیات باشد که به معضلی برای شرکتهای مسافرتی تبدیل شده و شرایط کاری را سختتر کرده است. دولت میتواند با تغییر قوانین مالیاتی، مالیات را براساس سود خالص آژانسها محاسبه کند. این اقدام میتواند به آژانسها کمک کند تا منابع مالی بیشتری برای توسعه و سرمایهگذاری در اختیار داشته باشند. همچنین ارائه تسهیلات مالیاتی مانند معافیتهای مالیاتی برای سرمایهگذاری در پروژههای گردشگری و تبلیغات بینالمللی میتواند به توسعه صنعت گردشگری کمک کند.
انتهای پیام
مرتبط با : تریپنامی گشتنیک سام سفرسید امیر ارسلان نامدارمحمد احمدیمهسا رحیمی