هواپیماهای مدرن نمونههای شگفتانگیز مهندسی هستند. از لاکهید سی ۵ ام سوپرگلکسی با نیروی پیشران ۹۱۲ کیلو نیوتن تا استراتولانچ راک با بالهای ۱۱۷ متری، این هواپیماها از لحاظ قدرت، اندازه و کارایی بینظیرند.
به گزارش گاماپرس، توپولف تی یو ۱۶۰ با توان حمل ۴۵,۰۰۰ کیلوگرم تسلیحات، بوئینگ ۷۷۷ با پیشران ۱۰۲۶ کیلو نیوتن و ایرباس A380 با ظرفیت ۸۵۳ مسافر، تنها برخی از این شاهکارهای هوایی هستند.
۱-لاکهید سی ۵ ام سوپرگلکسی
این سنگینترین و بزرگترین هواپیمای نیروی هوایی ایالات متحده است. این هواپیمای ترابری استراتژیک از چهار موتور جنرال الکتریک « F-138-GE100» بهره میبرد که هر کدام نیروی ۲۲۷ کیلو نیوتن تولید میکنند و مجموعاً ۹۱۲ کیلو نیوتن نیروی پیشران فراهم میکنند.
۲- توپولف تی یو ۱۴۴
یکی از دو هواپیمای مسافربری مافوق صوت دهه به همراه کنکورد، سریعتر از هواپیماهای جنگی امروزی مانند اف ۳۵ بود. این هواپیما میتوانست به سرعتی بیش از ماخ ۲ برسد و برای سفرهای طولانی با سرعت مافوق صوت طراحی شده بود.
۳ – توپولف تی یو ۱۶۰ بلک جک
سنگینترین هواپیمای جنگی تاریخ حداکثر وزنی برابر با ۲۷۵,۰۰۰ کیلوگرم دارد و سرعت آن به بیش از دو برابر سرعت صوت میرسد. این بمبافکن سنگین میتواند ۴۵,۰۰۰ کیلوگرم تسلیحات هوایی از جمله موشکهای هستهای را حمل کند.
۴ – بوئینگ ۷۷۷
هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ قدرتمندترین هواپیمای دو موتوره جهان است که نیروی پیشرانی معادل ۱۰۲۶ کیلو نیوتن دارد. این مقدار معادل نیروی پیشران سه بمب افکن ولکان بی ۲ است.
۵ – ایرباس (A340-600)
این هواپیمای مسافربری اروپایی بهدلیل قدرت بالا و قابلیت حمل بیش از ۳۰۰ مسافر، ۱۰۰ تن سوخت و مقادیر زیادی بار، شهرت یافته است. خلبانان از آن بهعنوان یک هواپیمای « موشک مانند» یاد میکنند و در شرایط خالی، عملکردی خارقالعاده دارد.
۶ – بوئینگ (747-8)
این مدل، بزرگترین نسخه خانواده ۷۴۷ است و با وزن حداکثری ۹۷۵,۰۰۰ پوند (۴۴۲,۲۵۲ کیلوگرم)، سنگینترین هواپیمای بوئینگ به شمار میآید.
۷- بوئینگ ( 747-400)
نسخه جدید بوئینگ ۷۴۷ که در سال ۱۹۸۹ وارد خدمت شد، بهدلیل هزینههای عملیاتی کمتر و کارآمدی بالا شهرت دارد. این هواپیما از موتورهای کارآمدتری استفاده میکند و طراحی داخلی آن به نیروی انسانی کمتری برای پرواز نیاز دارد.
۸ – آنتونوف مریا (An-225)
این غول آسمان برای حمل شاتلهای فضایی و راکتهای بزرگ طراحی شده بود. این هواپیما با شش موتور، بدنهای بلندتر و دم جدید، قادر بود بارهای عظیم را روی بدنه خود حمل کند.
بیشتر بخوانید:
۹ – ایرباس ( A380)
این بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان، با ظرفیت حمل ۸۵۳ مسافر و وزن حداکثری ۵۷۵,۰۰۰ کیلوگرم، یک شاهکار مهندسی است. این هواپیما با ارائه راحتی و فضای کافی در سفرهای طولانی، شهرت زیادی بهدست آورده است.
۱۰ – استراتولانچ راک
بزرگترین و قدرتمندترین هواپیمای جهان، با نیروی پیشرانی ۱۷۷۶ کیلو نیوتن، برای پرتاب موشکهای فضایی و وسایل نقلیه فراصوت طراحی شده است. این هواپیما با بالهایی به طول ۱۱۷ متر، رکورد بزرگترین بال را در تاریخ هواپیماسازی شکسته است.
انتهای پیام