گزارش تصویری بازدید از موزه سینما در تهران

موزه سینما-کاماپرس
x تبلیغات
ایلیا متین خودرو

یکی از زیباترین ساختمان‌های تاریخی تهران، بی تردید موزه سینماست.

به گزارش کاماپرس، در این گزارش با موزه‌ای متفاوت آشنا خواهید شد. موزه‌ای که در ساختمان تاریخی باغ فردوس قرار دارد و دیدن آن هم برای علاقه مندان به تاریخ و هم سینما می‌تواند جذاب باشد:

موزه سینما-کاماپرس

موزه سینما در یک باغ دیدنی

موزه سینما در باغ فردوس واقع شده است. این باغ که امروز شکل یک پارک عمومی را به خود گرفته، در نزدیکی خیابان ولیعصر و میدان تجریش واقع شده‌ است. درختان کهنسال چنار در ورودی موزه سینما هر بازدید کننده‌ای را به خود جذب می‌کنند.

موزه سینما-کاماپرس

x تبلیغات
دریان سفر امید

بنای تاریخی موزه

عمارت تاریخی قرار گرفته در باغ فردوس که امروز به موزه سینما معروف است، توسط  ناصر الدین شاه قاجار به اتمام رسید و شاه قاجاری آن را به عنوان هدیه عروسی به دخترش پیشکش کرد. در دوره‌ پهلوی این بنا کاربری فرهنگی به خود گرفت و در شهریور سال 1381 موزه سینما در بنای باغ فردوس مستقر شد. بنای فعلی موزه سینما شامل سه طبقه و یک نیم طبقه می‌شود. همچنین در زیر سقف تمام اتاق‌ها و سالن‌های اصلی این بنا، گچبری‌های زیبا و مقرنس کاری گل و شاخ و برگ دیده می‌شود.

موزه سینما-کاماپرس

ورودی دیدنی موزه

ورودی موزه سینما با پلکان بسیار زیبا و ستون‌های گچبری شده همراه است. این گچبری‌ها هم دارای عناصر معماری ایرانی و هم رومی و یونانی هستند و به طور عمده توسط معماران تاریخی قدیم طراحی شده‌اند، هرچند بدلیل فرسودگی، برخی از این گچبری‌ها در سال‌های اخیر بازسازی شده‌اند و به زیبایی ساختمان موزه افزوده شده است.

موزه سینما-کاماپرس

گنجینه عظیم تاریخ سینمای ایران

موزه سینما، مخزن بسیار بزرگی از تاریخ سینمای ایران از ابتدا تا کنون است.  براساس آمار منتشر شده، در این موزه حدود 26 هزار عکس فیلم و 1150 فیلم و همچنین۲۵۰۰ عنوان پوستر، 3100 قطعه سند، 5100 جلد نشریه مرتبط با سینما و فیلم، 8200 جلد کتاب حوزه هنر فیلم و سینما و بیش از 310 دستگاه و ابزار آلات قدیمی سینما وجود دارد.

موزه سینما-کاماپرس

تندیس‌های بازیگران

در برخی راهروهای موزه سینما، تندیس بازیگران مشهود به شکل مومی یا برنزی به چشم می‌خورد. تندیس بازیگرانی همچون علی نصیریان، علی حاتمی، بیتا فرهی و عزت‌الله انتظامی از جمله تندیس‌های موجود در موزه سینماست.

موزه سینما-کاماپرس

تالارهای متعدد

موزه سینما همچنین دارای تالارهای متعدد است که هرکدام از این تالارها به نمایش عکس‌ها و یا آثار مرتبط به یک حوزه سینما اختصاص یافته است. در عمده تالارها و راهروهای موزه سینما، می‌توان پوسترهای بسیاری از فیلم‌های قدیمی مربوط به 50 یا 60 سال پیش را تماشا کرد. از جمله پوستر فیلم آبی و رابی که نخستین فیلم بلند داستانی صامت ایران به کارگردانی آوانس اوگانیانس است.  تالارهای موزه سینما به طور کلی در سه دسته تقسیم بندی شده‌اند. تالار پیشگامان یا آغازگران شامل آثار و تجهیزات اولیه فیلمبرداری، تالار معاصران یا تالار میانی شامل پرتره‌ای از شخصیت‌های  شناخته شده و مطرح در زمینه بازیگری و کارگردانی و تصویربرداری و تالار دیگری بنام تالار بین الملل است. در تالار بین الملل جوایز پر ارزش جهانی مانند نخل طلایی کن، شیر ونیز، خرس برلین و دیگر جوایز جهانی سینمای ایران که توسط هنرمندان ایرانی در جشنواره‌های بین‌المللی بدست آمده، به نمایش گذاشته شده است.

موزه سینما-کاماپرس

عروسک‌های یه یاد ماندنی

بخشی از موزه سینما به نگهداری از عروسک‌های تلویزیونی و یا سینمایی اختصاص دارد که بسیاری از ما با آن‌‎ها خاطره داریم.  اتاق کودک و نوجوان موزه سینما برای نگهداری از همین عروسک‌ها طراحی شده است و در ویترین‌های این اتاق عروسک‌های فیلم‌های کودک نوستالژی سینمای ایران از جمله در به درها، کلاه قرمزی و پسر خاله، گلنار، الو الو من جوجوام و … به چشم می‌خورد. در این بخش همچنین مانیتورهای لمسی با قابلیت پخش بخش‌هایی از فیلم‌های کودک و نوجوان به همراه معرفی عوامل فیلم‌ها، همچنین مانیتورهایی که در آن برای کودکان انیمیشن‌های برجسته تاریخ سینمای ایران معرفی و نمایش داده می شود، وجود دارد.

موزه سینما-کاماپرس

وسایل خاص در موزه سینما

موزه سینما همچنین دارای وسایل خاصی از جمله شهر فرنگ یا برخی اسناد و تصاویر قدیمی است.  شهر فرنگ در واقع نوعی سرگرمی کودکانه برای نمایش تصویرهای متحرک با توضیحات متصدی دستگاه است و این وسیله تاریخی در میان اکسسوار متعلق به فیلم حاجی واشنگتن (علی حاتمی) ۱۳۶۱ در موزه سینما دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

بخش اهدای آثار سینماگران

موزه سینما همچنین دارای بخش‌های متعددی از آثار اهدایی سینماگران است. این آثار شامل وسایل و تجهیزات فنی و پشت صحنه یا دکورهای خاص برخی فیلم‌های مشهور است که توسط برخی کارگردان‌ها اهدا شده و یا شامل بخشی از وسایل شخصی برخی بازیگران است که پس از درگذشت آن‌ها توسط بازماندگان و خانواده‌های آنان به موزه سینما اهدا شده است. برخی وسایل شخصی «علی حاتمی»، کارگردان بزرگ ایرانی و همچنین جوایز و یادگاری های «داوود رشیدی » در موزه سینما به نمایش گذاشته شده است.

انتهای پیام

مرتبط با : سینما تیکت
x تبلیغات
پیام رسان
ایرانیکا
بازارگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان