بر اساس آمارهای رسمی، بیش از 3 میلیون نفر در دوران شیوع کرونا شغل خود را از دست میدهند؛ اما این جمعیت از میان کدام مشاغل و چه کسانی است؟
به گزارش کاماپرس، مروری بر اظهار نظرهای مسئولین و آمارهای ارائه شده توسط آنها و دیگر نهادهای رسمی، نشان میدهد با شیوع کرونا حداقل حدود سه میلیون نفر بیکار میشوند. این در حالی است که در مرحله اول پرداخت بیمه بیکاری چیزی در حدود 103 هزار نفر مشمول دریافت این بیمه شدهاند اما بررسیها از تعداد بسیار بیشتر متقاضیان حکایت دارد.
چند نفر شغل خود را از دست خواهند داد؟
نتایج بررسیهای مطالعه مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد تحت سناریوهای مختلف بین ۷/۵ تا ۱۱ درصد از ستانده اقتصاد درنتیجه شیوع ویروس کرونا کاهش خواهد یافت. همچنین بین دو میلیون ۸۷۰ تا شش میلیون و ۴۳۱ هزار نفر از شاغلان فعلی، متأثر از شیوع ویروس شغل خود را از دست خواهند داد.
براساس این گزارش تأثیرپذیری دهکهای پایین (محرومتر) بیشتر خواهد بود.
چند درصد بنگاهها بیمه ندارند؟
همچنین عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اعلام کرد: شش میلیون شاغل و دو میلیون بنگاه تحتتاثیر شیوع ویروس کرونا آسیبدیدهاند که از این تعداد ۴۷ درصد بیمه نشده بودند. براساس اینکه حدود ۲۴ میلیون شاغل در کشور داریم، در واقع یک چهارم آنها بهدلیل شیوع این بیماری دچار مشکل شدهاند.
موسسه مطالعات بازرگانی وابسته به وزارت صنعت نیز کاهش اشتغال موقتی در حدود سه میلیون نفر در اصناف را پیشبینی کرده است.
چند نفر در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کردهاند؟
از سوی دیگر مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز به عنوان اصلی وزارتخانه به مسائل بیکاری در خصوص میزان بیکاری ثبت شده برای دریافت بیمه بیکاری گفته است: تعداد افرادی که تا به امروز در سامانه درخواست بیمه بیکاری وارد و ثبت نام کردهاند، ۸۴۰ هزار و ۹۴۴ نفر است که از این تعداد ۷۰۳ هزار و ۴۳۰ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری شدهاند.
کدام مشاغل از شیوع کرونا آسیب دیدهاند؟
در این خصوص وزارت کار ۱۳ رسته شغلی که از شیوع ویروس کرونا آسیب دیدهاند معرفی کرده است که این مشاغل مشمول دریافت وام کرونا ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومانی میشود که مقرر شده از دهه سوم خرداد ماه واریزیها انجام شود.
پیش از این علاالدین ازوجی، مدیر کل سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار در این خصوص به تجارتنیوز گفت: از دهه سوم خرداد ماه به مرور وام مشاغل واریز میشود.
وی افزود: در خصوص صاحبان مشاغلی که بیمه نیستند، به تجارتنیوز گفت: در مصوبه ستاد اقتصادی کرونا، پرداخت وام به مشاغلی که بیمه هستند در اولویت است؛ اما در حال بررسی هستیم تا از صاحبان مشاغلی که مجوز دارند ولی بیمه نیستند نیز به نوعی حمایت شود.
باید دید سیاستهای حمایتی دولت میتواند هر چند ناچیز اما بخشی از مشکلات مشاغل را حل کنند تا به تعطیلی نرسد.
پایان پیام