یکی از شیوههای جدید مهاجرت، دریافت ویزا از طریق استارتاپ است که باعث شده در سالهای اخیر بسیاری از کسبوکارهای ایرانی به سمت کشورهایی چون کانادا، انگلستان، پرتغال، استونی، امارات و غیره روانه شوند.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ وام بانکی، تلگرام و توییتر کاماپرس را دنبال کنید.
به گزارش کاماپرس و بر اساس مصاحبهای که مدیر رصدخانه مهاجرت ایران انجام داده، 67 درصد از نیروهای متخصص و کلیدی شرکتهای دانشبنیان وارد فرایند مهاجرت شدهاند. صلواتی گفت: در سال 2021 80 ویزا از کانادا و 30 ویزا از انگلستان برای کسبوکارهای ایرانی صادر شده است. این عدد در سال 2022 به ترتیب 30 و 14 بوده است.
در آمار دیگری که رصدخانه مهاجرت ایران منتشر کرده، تنها 14 درصد از مهاجران ایرانی قصد بازگشت به کشور را داشته و 62 درصد به صورت قطعی مهاجرت کرده و قصدی برای بازگشت ندارند. جاب ویژن نیز در آماری که سال گذشته منتشر کرد، خبر از تمایل 77 درصدی شاغلان کشور برای مهاجرت خبر داد.
بیشتر بخوانید:
طبق گزارشی که روزنامه دنیای اقتصاد منتشر کرده، «فرمالو» یکی از استارتاپهایی است که از ایران به استونی مهاجرت کرده است. فرخ شهابی، همبنیانگذار این استارتاپ، قطعی اینترنت در سال 1398 را عامل اصلی مهاجرت این استارتاپ اعلام کرده است. شهابی در گفتوگویی که با دنیای اقتصاد داشته، از پیشرفت استارتاپ خود پس از مهاجرت و کسب سرمایهگذاریهای بینالمللی خبر داده است.
مهاجرت مدیران استارتاپها
در کنار مهاجرتهای گروهی، بسیاری از مدیران استارتاپها نیز به خارج از کشور مهاجرت کردهاند. در ادامه فهرستی از مدیران استارتاپی که از ایران مهاجرت کردهاند را مشاهده میکنید:
- مهدی نایبی، مدیرعامل سابق الوپیک
- حمید میهنی از بنیانگذاران تپسی
- نیما نورمحمدی و روشنک علیطلب همبنیانگذاران پونیشا
- حسین اخلاقپور و محسن حاتمی همبنیانگذاران استادکار
- امین امیرشریفی مدیرعامل پیشین کافهبازار
- رضا کلانترینژاد مدیرعامل شرکت همآوا
- امین جلالپور و هادی علاقبند از همبنیانگذاران آدرس
- ایمان داوودیان مدیرعامل سابق فضای کار اشتراکی زاویه
- محیالدین سنسیل بنیانگذار دونیت
- سهیل علوی، بنیانگذار ریحون
- اسما کروبی مدیرعامل شرکت تیارا
- ناصر غانمزاده منتور و مدیرعامل استارتآپ نیو
- نازنین دانشور، مدیرعامل تخفیفان
انتهای پیام
مرتبط با : رصدخانه مهاجرت ایرانیان