رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو به خریداران توصیه کرد برای خرید خودرو تعلل نکنند و هز زمان که تصمیم گرفتند، خودروی مدنظرشان را خریداری کنند؛ چراکه طی یک ماه گذشته اکثر خودروهای داخلی و خارجی افزایش قیمت داشتند. اما با این حال بازار دچار رکود شده است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ خودرو، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس، کشمکشهای متعددی در تصویب آیین نامه واردات خودرو رخ داد. بعد از رفع ایرادات سه گانهای که رئیس مجلس شورای اسلامی به آن وارد کرده بود، در نهایت، آبان ماه امسال آییننامه واردات خودرو اصلاح شد. بعد از این اصلاحیه، روند ثبت سفارش برای واردکنندگان واجد شرایط آغاز شد.
وزارت صمت در اولین گام برای ثبت سفارشها، از 24 درخواست برای واردات خودرو خبر داد که تنها 7 مورد از آنها واجد شرایط ثبت سفارش شناخته و تایید شدند. اما در ادامه آمار شرکتهایی که شرایط لازم را داشتند افزایش پیدا کرد. به طوری که در حال حاضر تعداد شرکتهایی که میتوانند برای واردات خودرو ثبت سفارش کنند، به 12 شرکت افزایش پیدا کرده است.
طبق گزارشات منتشر شده از سوی وزارت صمت، شرکتهای ایران خودرو، سایپا، پارس خودرو، سایپا سیتروئن، تجارت بین الملل و پشتیبانی کرمان خودرو، خودروسازی فردا، مکس موتور، آرین موتور پویا، بهمن خودرو، معین خودرو، ایرتویا ودیار خودرو واجد شرایط شناخته شدند و میتوانند برای فروش خودروها، در بورس کالا مراحل واردات را انجام دهند.
آیا ترمز قیمتها با واردات خودروهای خارجی کشیده میشود؟
اکنون که بیش از یک ماه از آغاز ثبت سفارش واردات خودرو گذشته، تبلیغات برخی مدلها آغاز شده و فرایند واردات خودرو سرعت گرفته است. اخبار حاکی از آن است که با ورود خودروهای وارداتی به کشور، قیمت خودرو افزایش نمییابد. اما تا به امروز، واردات خودرو هیچ تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی نداشته است و بالعکس، روند افزایشی نیز داشته است.
سعید موتمنی درباره کاهش قیمت خودرو در بازار بعد از واردات آن معتقد است: تا زمانی که جزئیات طرح واردات خودرو ابلاغ نشود، نمیتوان نظری دقیق داد. در حال حاضر و با بررسی و تحلیل قیمتها از آبان پارسال تا به امروز، افزایش قیمت ۳۰ تا ۳۵ درصد بر روی تمامی خودروها مشاهده شده است.
او خاطرنشان کرد: هر زمان که خریداران تصمیم به خرید گرفتند، خودروی خود را خریداری کنند و صبر نکنند. در طول یک ماه گذشته قیمتها افزایش نرخ را در اکثر خودروهای داخلی و خارجی داشتند اما بازار در رکود به سر میبرد و خرید و فروش به سختی انجام میشود.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو با پیشبینی شرایط بازار گفت: در حال حاضر عرضه و تقاضا به صورت یکسان صورت نمیگیرد و قیمت بازار خودرو افزایشی است. میزان عرضه کم است و جوابگوی تقاضای بازار نیست. این باعث شده تا قیمتها افزایش یافته و سیر صعودی به خود بگیرد. علاوهبراین، تزریق قطره چکانی خودرو، منجر شده تا بازار خرید و فروش خودرو در رکود نامناسبی قرار بگیرد.
انتهام پیام