در هر مرحله از زندگی نیاز بدن به موادعذایی تغییر میکند. بنابراین نمیتوان یک رژیم غذایی ثابت را پیشنهاد داد. آیا در حال حاضر موادغذایی کافی را دریافت میکنید؟
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ تغذیه، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس، با اینکه نمیتوان رژیم غذایی خاصی را برای تمام مردم پیشنهاد داد اما موادغذایی ارزشمندی وجود دارند که در برهههای متفاوت زندگی پاسخگوی نیاز بدن خواهند بود.
نکات مهم تغذیه سالم برای همه سنین
به خاطر داشته باشید که صرف نظر از جنسیت و سن بهتر است همواره از مصرف غذاهای شرکتی و آماده خودداری کنید. این غذاها حاوی قند، نمک و چربیهای مصنوعی هستند که برای سلامت قلب مضر است. مصرف این گونه غذاها در دانمارک، سوئیس، استرالیا و بخشهایی از ایالت متحده آمریکا منع شده است.
درعوض بهتر است رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات باشد. مصرف ماهی به دلیل وجود امگا سه نیز برای سلامت قلب توصیه میشود. مواد غذایی سرشار از کلسیم نیز برای تمام سنین ضروری است. در حالی برخی تصور میکنند کودکان بیشتر به کلسیم نیاز دارند. در ادامه به بررسی موادغذایی موردنیاز برای افراد در سنین متفاوت اشاره میکنیم.
تغذیه تا دو سالگی
در این سنین مصرف سبزیجات با برگ سبز، تخممرغ و لبنیات پرچرب به شدت توصیه میشود. اسفناج و کلم بروکلی را به سادگی میتوان برای تهیه پوره سبزیجات استفاده کرد. شیرپرچرب، ماست و پنیر نیز برای کودکان زیر دوسال مناسب هستند. به یاد داشته باشید که کودک در این سن انرژی زیادی مصرف میکند و در نتیجه به انرژی بالایی نیاز دارد. کارشناسان پیشنهاد میکنند با وجود بیمیلی کودکان در این سن، بهتر است موادغذایی متفاوتی را در رژیمغذایی آنها جای دهید.
تغذیه از دو سالگی تا نوجوانی
مصرف دانههای روغنی و شیر بدون چربی در این سن توصیه میشود. بهتر است در انتخاب لبنیات نیز به دنبال گزینههایی باشید که چربی کمتری دارند. برای تامین کلسیم و آهن موردنیاز نیز بهتر است گیاهان سرشار از کلسیم و آهن را در رژیمغذایی خود جای دهید.
تغذیه در اوایل جوانی
حبوبات و گوشت قرمز و ادویهها را در این سن در رژیمغذایی خود جای دهید. در این دوره بهتر است رژیمغذایی را با ترکیبی از میوهها و سبزیجات متعادل نگهدارید. مصرف گوشت قرمز و حبوباتی مانند عدس و نخود در این دوره توصیه میشود. در این دوره سنی بهتر است با امتحان کردن غذاهایی ملل متفاوت، دستورهای موردعلاقه خود را شناسایی کنید. برای دخترانی که عادت ماهانه را تجربه میکنند، مصرف موادغذایی سرشار از آهن مانند تخممرغ، اسفناج و میوههای خشک توصیه میشود.
تغذیه در 20 سالگی
در این دوره باید به دنبال مصرفی ویتامین بی بیشتر باشید. در این دوره سنی سبک زندگی افراد تغییر میکند. به دلیل مصرف کافئین بیش از اندازه و استرس بیش از حد احتمال کاهش میزان ویتامین بی 12 در بدن افزایش پیدا میکند. کسانی که گیاهخواری را ترجیح میدهند غالبا با فقر ویتامین بی 12 روبهرو میشوند.
برای دریافت ویتامین بی 12 کافی بهتر است گوشت قرمز، ماهی، لبنیات و تخممرغ را در رژیمغذایی خود بگنجانید. اگر گیاهخوار هستید، بهتر است مخمرهای مغذی را در رژیمغذایی خود جای دهید و مصرف سبزیجات دارای برگ سبز را افزایش دهید.
تغذیه در 30 سالگی
مصرف غلات در این دوره به شدت توصیه میشود. بسیاری از افراد با رسیدن به این سن دچار تغییر ذائقه میشوند و دیگر غذاهایی که تا پیش از این می پسندیدند را دوست ندارند. به همین دلیل بهتر است بیشتر غذاهای سرشار از کربوهیدرات را مصرف کنید. اگر در فکر بچهدار شدن هستید، بهتر است موادغذایی سرشار از آهن را در رژیمغذایی خود بگنجانید و از برگهایی با رنگ سبز تیره و غلاتی مانند برنج قهوهای بیشتر استفاده کنید. این مواد غذایی خطر ابتلا به نقص لوله عصبی و شکاف مادرزاد مهرهها را در کودک شما به شدت کاهش میدهند.
تغذیه در 40 سالگی
در این دوره سنی بهتر است مصرف غذاهای سرشار از آنتیاکسیدان را در برنامهغذایی خود قرار دهید. همزمان با افزایش سن نیاز بدن به آنتیاکسیدان نیز افزایش پیدا میکند. آنتیاکسیدانها اتمهایی که از ثبات کافی برخوردارنیستند را کنترل و خنثی میکنند. از این اتمها با نام رادیکالهای آزاد یاد میشود. رادیکالهای آزاد برای سلامت سلولها مضر هستند. بنابراین همزمان با شکوفایی شما در 40 سالگی بهتر است به مصرف میوهها و سبزیجات رنگارنگ روی بیاورید.
تغذیه در 50 سالگی
در این دوران بهتر است مصرف کره را به حداقل رسانده و روغن زیتون بیشتری میل کنید. در این دوران باید مراقب وزن خود باشید. افزایش وزن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت را بالا میبرد. بنابراین بهتر است چربیهای اشباع شده را با چربیهای اشباعنشده جایگزین کنید.
مواد غذایی حاوی چربی اشباع شده عبارت هستند از:
- لبنیات
- گوشت پرچرب
موادغذایی سرشار از چربیهای اشباعنشده عبارت هستند از:
- روغن زیتون
- مغزها و دانههای روغنی
کارشناسان حذف کامل چربیهای اشباع شده را توصیه نمیکنن،. بلکه بهتر است در مصرف این موادغذایی تعادل را در پیش بگیرید.
تغذیه در 60 سالگی
در این دوره باید مصرف پروتئین را افزایش دهید. پروتئین از تحلیل رفتن ماهیچه در سنین بالای 65 سال جلوگیری میکند. از این گذشته کسانی که در این سن همچنان به ورزش ادامه میدهند با مصرف پروتئین بیشتر شاهد افزایش ماهیچههای بدن خواهند بود. از طرفی مصرف پروتئین شما را برای مدت بیشتری سیر نگهمیدارد.
پروتئین موردنیاز را از موادغذایی مانند فرآوردههای گوشتی، پنیر توفو، مغزها و حبوبات دریافت کنید.
تغذیه در 70 سالگی
در این زمان بهتر است رژیمغذایی متعادل باشد. با بالا رفتن سن، اشتهای فرد کاهش پیدا میکند. اگر به اندازه کافی غذا نمیخورید مطمئن شوید که وعدههای غذایی شما سرشار از موادغذایی متفاوت باشد.
کسانی که علاقه چندانی به آشپزی ندارند بیشتر تمایل دارند غذاها را در حجم زیاد تهیه کنند. در این صورت بهتر است غذاخوردن با دوستان را در برنامه خود بگنجانید. به این ترتیب در کنار صرف غذا از تعامل با اطرافیان نیز لذت میبرید.
به عنوان نکته آخر در هر سنی که هستید بهتراست تعادل را در رژیمغذایی خود رعایت کنید. همواره از موادغذایی سالم استفاده کنید و نیاز بدنتان را بشناسید. به عنوان مثال اگر برخلاف همیشه میل بیشتری به مصرف شیر دارید به نیاز بدن خود پاسخ دهید.
انتهای پیام