چطور بدون استخدام خود را بیمه کنیم؟

x تبلیغات
هلو

سازمان تامین اجتماعی علاوه بر بیمه اجباری، نوع دیگری بیمه به نام خویش فرما را دارد. بیمه خویش فرما اجباری نیست و به دو دسته اختیاری و صاحبان حرفه و مشاغل آزاد تقسیم می‌شود. این دسته بیمه برای افرادی است که مایل به استفاده از خدمات تامین اجتماعی به صورت اختیاری هستند و به صورت ماهیانه حق بیمه خود را پرداخت می‌کنند و تحت پوشش هیچ شرکت و نهادی نیستند.

به گزارش کاماپرس، بیمه خویش فرما یا فریلنسری بیشتر مورد استفاده صاحبان مشاغل آزاد است. علاوه بر صاحبان مشاغل آزاد، زنان خانه دار هم به سراغ این نوع بیمه می‌روند. دانشجویان و سربازها هم که امکان ورود به بازار کار را ندارند می‌توانند از نوع دیگری از بیمه خویش فرما استفاده کنند. این نوع بیمه انواع مختلفی دارند که در ادامه برخی از آن‌ها به همراه مزایا مورد بررسی قرار می‌گیرد؛

بیمه اختیاری 27 درصد

بیمه تامین اجتماعی با حق بیمه 27 درصد برای افرادی است که بیمه خاصی ندارند و همزمان به استفاده از مزایای بیمه تمایل دارند. افرادی که این بیمه را انتخاب می‌کنند از مزایایی مثل پوشش‌های درمانی، امکان بازنشستگی متناسب با سابقه پرداخت حق بیمه، دریافت حقوق مستمری و همچنین برقراری مستمری از کارافتادگی، پوشش‌های فوت، تعلق مستمری به خانواده بعد از فوت بیمه شده، ارائه وسایل کمک پزشکی، کمک هزینه پروتز و اورتز، دفترچه بیمه درمانی برای بیمه شده و افراد تحت تکفل وی برخوردار می‌شوند. منتهی به این افراد امتیاز بیمه بیکاری تعلق نخواهد گرفت. متقاضیانی که مایل به استفاده از خدمات بیمه اختیاری تامین اجتماعی با حق بیمه 27 درصد هستند باید شرایط پرداخت حداقل 30 روزه حق بیمه، داشتن حداقل 18 سال و حداکثر 50 سال سن، عدم اشتغال متقاضی در کارگاه‌های مشمول قانون تامین اجتماعی و پوشش‌های بیمه اجباری مشغول به کار را داشته باشند. افرادی که بیشتر از 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند، قانون محدودیت سنی شامل آن‌ها نخواهد شد.

بیمه برای مشاغل آزاد

بیمه مشاغل آزاد برای افراد صاحب کسب و کار کوچک یا فریلنسر و کارگر مستقل است. متقاضیان این بیمه هم تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و از خدمات بیمه‌ای مثل بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی بهره مند می‌شوند. این نوع بیمه، بیکاری را پوشش نمی‌دهد. لازم به ذکر است که این نوع بیمه خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی را هم پوشش می‌دهد. نرخ پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد متفاوت است و بین 12 تا 18 درصد تغییر می‌کند. متقاضیان این نوع بیمه باید حتما بین 18 تا 50 سال سن داشته باشند و حداقل 30 روز سابقه پرداخت بیمه تامین اجتماعی را داشته باشند تا از مزایای این نوع بیمه بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید:

x تبلیغات
دریان سفر امید

بیمه دانشجویی

دانشجویانی که امکان سرکار رفتن ندارند و می‌خواهند طی مدت تحصیل سابقه بیمه داشته باشند بهتر است از بیمه دانشجویی استفاده کنند. این نوع بیمه هزینه‌های درمانی و سابقه کار دانشجویان را پوشش می‌دهد. این بیمه تنها در زمان اشتغال به تحصیل و زمان انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه استفاده می‌شود. بعد از اتمام تحصیل بیمه شونده و از زمان شروع به کار وی، سوابق بیمه‌ای او با سابقه بیمه زمان اشتغالش تجمیع خواهد شد. دانشجویان متقاصی بیمه باید هر ماهه حق بیمه خود را پرداخت کنند تا از مزایای این نوع بیمه بهره مند شوند. حق بیمه پرداختی بین 12 تا 16 درصد خواهد بود. متقاضیان این نوع بیمه باید در بازه سنی بین 18 تا 50 سال بوده و مدارکی مثل شناسنامه، کارت ملی و دانشجویی و گواهی اشتغال به تحصیل داشته باشند.

بیمه سربازی

سربازان که به دلیل خدمت دوساله امکان اشتغال را ندارند، امکان استفاده از این نوع بیمه را دارند. خرید بیمه سربازی به معنی اضافه شدن دوران خدمت نظام وظیفه به سوابق بیمه‌ای سربازان است. بنابراین سرباز باید دو سال سابقه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی را داشته باشد. حق بیمه سربازان با توجه به میانگین حقوق دو سال آخر کاری فرد خواهد بود. این مبلغ نباید کمتر از حقوق اداره کار شود. متقاضیان این بیمه، بعد از پرداخت هزینه بابت خرید، امکان استفاده از خدمات درمانی رایگان بیمارستان‌های ارتش و نیروهای مسلح را دارند.

انتهای پیام

مرتبط با : سازمان تامین اجتماعی
x تبلیغات
سفریار آریا
فارکسیو
آ اس پ
آمیتیس تراول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان