وزیر راه و شهرسازی با حضور در برنامه تلویزیونی نگاه یک از آخرین جزئیات وام ودیعه مسکن پرده برداشت.
به گزارش کاماپرس، با بالا رفتن قیمت مسکن در ماههای ابتدایی سال 99، به تبع آن قیمت رهن و اجاره مسکن با افزایش قابل توجهی روبهرو شد. از همین رو، وزارت راه و شهرسازی قصد دارد با ازائه طرح «تسهیلات ودیعه مسکن»، مشکل از سر راه کسانی که با این افزایش قیمت توانایی خانهدار شدن را از دست دادهاند، بردارد.
نقش کمرنگ عرضه و تقاضا در مسائل بازار
محمد اسلامی در برنامه تلویزیونی نگاه یک اظهار داشت: مسائل بازار مسکن، متأثر از عرضه و تقاضا نیست و متأثر از مسائلی دیگر مانند بازار است.
در گذشته هم میان نرخ ارز و تورم و قیمت مسکن و اجاره بها رابطه مستقیم داشته و حتی در مواردی، اجاره بها از رشد مسکن بیشتر بوده است.
وی افزود: در دوره کرونا که معاملاتی نبود، صرفاً نگرانی مردم از ناتوانی در حفظ قیمت خود، این تجدید ارزیابیها را انجام داده اند.
خرید مسکن، ابزاری برای حفظ سرمایه
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سایتهایی که ایجاد دلالی میکنند، نقدینگی که به مسکن میآید برای مصرفی نمیآید بلکه برای سرمایهای است و میخواهند با خرید مسکن، سرمایه خود را حفظ کنند.
اسلامی با تأکید بر اینکه در سه دهه گذشته، اجاره بها کاملاً تابعی از قیمت مسکن بوده، گفت: باید فکری عملی برای خانه دار شدن مردم کرد، همچنین در بخش اجاره داری باید فکری کرد.
ضوابط جدید برای افزایش اجارهبها
وی با تأکید بر اینکه به دلیل حوزه خصوصی بودن مسکن، قانونی در خصوص قیمت گذاری مسکن وجود ندارد، ادامه داد: قرار شد اندیشه نویی را برای جامعه طراحی کنیم و برای نرخ رشد و اجاره بها ضوابط تعیین کرد همچنین برای افرادی که از کرونا آسیب دیده اند، منابعی در نظر گرفته شود تا بتوانند خود را با نرخهای امروزی اجاره بها تطبیق دهند.
چه خبر از وام ودیعه مسکن؟
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: قرار است در جلساتی با معاون اول رئیس جمهور، یک بسته حمایتی در خصوص ودیعه مسکن برای زیان دیدگان از کرونا تهیه کنیم و از این بسته حمایتی به صورت تسهیلات بهره مند شوند.
وی افزود: این تسهیلات به صورت ودیعه است و به مالک داده میشود و اقساط ندارد ولی باید قبل از کرونا، قرارداد اجاره داشته باشد.اسلامی درباره تعیین سقف اجاره بها گفت: در این خصوص در حال مذاکره هستیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در کشور مؤسسات اجاره داری نداریم، تصریح کرد: اجارههای یک ساله هم به منابع لطمه میزند و هم مردم را به زحمت میاندازد که باید در جریان راه اندازی مؤسسات اجاره داری، این زمان افزایش یابد. ما اراضی ۹۹ ساله و تسهیلات در اختیار سازنده میگذاریم، در مقابل هم آنها نرخ اجاره بها و مدت زمان قرارداد را بر اساس فرمولی که برای آنها تعیین میکنیم، به متقاضیان واگذار میکنیم. این مؤسسات میتوانند برای خدمات دهی به مالکان چند واحد که بتوانند این واحدها را اجاره دهند نیز وارد مرحله اجرا شود.
اسلامی گفت: تا نیمه تیر مصوبه تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت میکنیم و بخشی از منابع وام کرونایی کسب و کارها را بانک مرکزی پیشنهاد داده در اختیار بگذارد ضوابط تعیین افراد مشمول و نحوه اعطای آن نیز با حضور معاون اول رئیس جمهور طراحی میشود.
پایان پیام
یعنی الان ما که اجاره مون سر شده باید بریم دنبال خونه بگردیم ماهی یک میلیون ونیم اجاره بدیم ماهی ششصد هفصد تومن هم قسط بدیم اونجا 400 تومن بمونه با یه ماه خوردو خوراک وباقی مسائل.بریم بمیریم دیگه.این قشر اسیب دیده از کرونا رو از کجا اوردین نمیدونم.تکلیف ماهایی که نه بیمه داریم نه جز قشر اسیب دیده به حساب میایم نه تو این بانک میتونیم وام بگیریم چیه؟هرجا رو نگاه میکنی افغانی سراغ هر خونه هی میری واسه اجاره یه افغانی مث کوه ایستاده با قیمت بالاتر اجاره کنه.الان ماها چه کنیم والا کرونا بگیریم بمیریم بهتره