دریافت خسارت افت قیمت خودرو در تصادفات با اینکه از ابتدای سال به شرکتهای بیمه ابلاغ شده است اما هنوز به صورت کامل عملیاتی و اجرا نمیشود. به همین دلیل پروسه ارائه درخواست مطالبه خسارت افت قیمت خودرو ناشی از حوادث رانندگی هنوز هم یک پروژه سخت و خسته کننده برای مالکان خودروها است.
کاماپرس در این گزارش به بررسی نحوه ارائه درخواست مطالبه خسارت افت قیمت خودرو ناشی از حوادث رانندگی پرداخته است.
خسارت افت قیمت خودرو چیست؟
در تصادفات رانندگی شرکتهای بیمه معمولا هزینه تعمیر و تعویض قطعات خودروی زیان دیده را به راننده یا مالک خودرو پرداخت میکنند. این در حالیست که معمولا خودروهای تصادفی حتی در بهترین حالت نیز در زمان فروش با افت قیمت مواجه میشوند. بر اساس قانون این افت قیمت باید به مالک خودروی آسیب دیده پرداخت شود.
به همین دلیل خسارت افت قیمت خودرو اصلیترین مطالبه این روزهای مالکین خودرو از شرکتهای بیمه است که با وجود ابلاغ به این شرکتها هنوز هم آنطور که باید و شاید به رانندگان حادثه دیده پرداخت نمیشود.
مسئول خسارت افت قیمت خودرو
خسارت افت قیمت خودرو باید توسط شرکتهای بیمه پرداخت شود و قانون این وظیفه را بر عهده این شرکتها گذاشته است. با این وجود اگر شخص مقصر حادثه دارای بیمه شخص ثالث نباشد، خود شخصا مسئول پرداخت خسارت افت قیمت خودرو خواهد بود.
شرکتهای بیمه نیز باید بر اساس قانون و قیمت روز خودرو این مبلغ را محاسبه و به حساب مالک خودروی زیان دیده، واریز کنند.
بیشتر بخوانید:
نحوه درخواست خسارت افت قیمت خودرو ناشی از تصادفات
مالک خودروی زیان دیده باید پس از تصادف مراحلی را برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو طی کند تا شرکت بیمه این مبلغ را به حساب مالک واریز نماید. اولین مرحله از این پروسه، مراجعه به یک دفتر قضایی و ثبت شکایت برای دریافت این خسارت است. در ادامه در صورتیکه مبلغ درخواستی زیر 20 میلیون تومان باشد، پرونده شما به شورای حل اختلاف ارجاع داده میشود و شما میتوانید با مراجعه به شورا، هزینه را از شرکت بیمهای که خودروی مقصر حادثه را بیمه کرده است، مطالبه کنید. در مبالغ بالای 20 میلیون نیز پرونده باید توسط دادگاه بررسی شود.
در شورای حل اختلاف مدارکی چون کروکی تصادف، مدارک شناسایی و گزارش پلیس راهنمایی و رانندگی از مالک خودروی خسارت دیده درخواست میشود. شورای حل اختلاف در ادامه با بررسی مدارک و خوردو، پرونده را به کارشناس ارجاع داده و این کارشناس است که باید با توجه به خسارات وارده شده به خودرو، مبلغ خسارت افت قیمت خودرو در اثر تصادف را تعیین و به شورا و شرکت بیمه اعلام کند.
در ادامه شاکی باید مبلغ اعلام شده و حکم را برای پرداخت به شرکت بیمه خودروی مقصر یا شخص مالک خودروی مقصر حادثه برای پرداخت ارائه دهد.
شرایط دریافت خسارت
نکته اصلی در این زمینه، پرداخت این خسارت به آسیبهای شدید امکان پذیر است و آسیبهای جزئی شامل این خسارت نمیشوند. همچنین این خسارات بر اساس سن و ارزش خودرو قیمتگذاری میشوند و خودروهای دارای سن زیاد نیز شامل خسارت افت قیمت خودرو نمیشوند.
انتهای پیام