هفتمین کنفرانس سنجش و ایمنی پرتوهای یونساز و غیر یونساز روزهای ۱۸ و ۱۹ دیماه در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
در این کنفرانس به بررسی تشعشعات آنتنهای تلفن همراه در ایران پرداخته شد.
طبق آنچه در این کنفرانس ارائه شد؛ امروزه بیش از ۶ میلیارد انسان به واسطه موبایل با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. اگرچه آنتنها با انتشار پرتوهای رادیویی ارتباط را ممکن کرده است ولی این پرتوها باعث ایجاد نگرانی برای شهروندان نیز شده است.
بهرحال نمیتوان میزان تشعشات را به صفر رساند؛ چراکه در اینصورت ارتباطات با تلفن همراه ممکن نخواهد بود. راهحل کاهش تشعشعات است تا حدی که خطری برای شهروندان ایجاد نکند. وضع قانون و مقررات و نظارت بر آنها این مسئله را امکانپذیر میکند.
در کشور ما طبق ماده ۴ قانون حفاظت در برابر اشعه، تمام افراد و سازمانهایی که با منابع پرتو کار میکنند باید مجوز دریافت کنند. این مجوز از طرف سازمان حفاظت در برابر اشعه صادر میشود. به این ترتیب تمامی اپراتورهای تلفن همراه در سطح کشور دارای مجوز و پروانه فعالیت هستند. بر اساس این مجوز اپراتورهای تلفن همراه ضوابط و قوانین اداره کل حفاظت در برابر اشعه را رعایت میکنند. این اداره کل بر فعالیت پرتوهای اپراتورهای تلفن همراه نظارت میکند.
در خصوص شیوه استانداردگذاری از ICNIRP نام برده شد. کمیسیونی جهانی با عنوان ICNIRP (کمیسیون جهانیِ حفاظت در برابر تشعشع غیر یون ساز، وابسته به سازمان جهانی بهداشت، سازمان ملل متحد) وجود دارد که حدود پرتوگیری شغلی و مردم را برای پرتوهای رادیویی و مایکروویو، تعریف کرده است. در کشور ما نیز بر اساس قوانین ICNIRP استانداردها تعریف شدهاند. هیچکدام از اپراتورهای تلفن همراه نمیتوانند بیشتر از این استاندارد تشعشعات در محیط پخش کنند.
اگر پرتوها بیش از حد استاندارد شود؛ اپراتورها موظف به ایجاد اصلاحات در سایتهای خود هستند تا آنکه میزان تشعشعات در داخل منازل، از ۵ میکرووات بر سانتیمتر مربع کمتر شود.
علاوه براین سامانه ۱۹۵ پایگاهی برای ثبت درخواست اندازهگیری تشعشعات توسط شهروندان است. تمام این اندازهگیریها نیز توسط نهاد ثالث مورد تایید مرکز نظام ایمنی هستهای کشور انجام میشود.
هفتمین کنفرانس سنجش و ایمنی پرتوهای یونساز و غیریونساز به همت انجمن حفاظت در برابر اشعه ایرانیان، دانشگاه شهید بهشتی، سازمان انرژی اتمی ایران و سازمان تنظیم مقررات رادیویی برگزار شده و همراه اول و چندی دیگر از شرکت ها، دانشگاه ها، سازمان ها نیز حامی آن بوده اند، بخصوص همراه اول که با حمایت مالی، حضور در غرفه نمایشگاه جانبی، و ارائه دو مورد سخنرانی علمی، حضور پررنگی در کنفرانس داشته است.
انتهای پیام