معرفی مشهورترین آثار معماری با استنلس استیل در جهان

استنلس استیل - کاماپرس
x تبلیغات
هلو

هرگاه سخن از معماری مدرن و لوکس می‌شود، همگی ناخودآگاه طراحی‌هایی با استفاده از استیل یا فولاد ضدزنگ را در نظرمان مجسم می‌کنند. استنلس استیل با جلای فلزی و جذابیت خاص خود احساس مرغوبیت و لوکس بودن را به مخاطبین خود القا می‌کند. همین امر سبب شده‌است تا در دهه‌های اخیر استفاده از استنلس استیل در معماری و همچنین استفاده از آن در بناهای مشهور به طور چشمگیری رشد داشته باشد. در این مطلب و به مناسبت روز شهرسازی قصد داریم، با معروفترین و مشهورترین آثار معماری با استنلس استیل در جهان آشنایی مختصری پیدا کنیم.

چرا از استنلس استیل در معماری استفاده می‌شود؟

پیش از پرداختن به معرفی آثار برجسته معماری با استیل، بهتر است علت استفاده از استنلس استیل در معماری را بدانیم. پدیده‌های طبیعی مانند باد و طوفان، باران، فرسایش و… عواملی هستند که می‌توانند کیفیت ظاهر و نمای ساختمان را تهدید کنند. استنلس استیل یک آلیاژ مقاوم در برابر خوردگی است که می‌تواند در محیط‌های خارجی ساختمان‌ها برای مدت بسیار زیاد دوام آورد.

همچنین پاکیزه نگهداشتن آن آسان است و به پوشش اضافی نیاز ندارد. طی سالیان اخیر نیز بسیاری از معماران و سازندگان برجسته، برای خلق بناهایی ماندگار از استیل در معماری ساختمان استفاده کرده‌اند که برج خلیفه در دوبی را می‌توان به عنوان یک نمونه معرفی نمود.

زمان آغاز استفاده از استنلس استیل در نمای ساختمان‌های تجاری و مسکونی

در گذشته گروه زیادی از مواد مثل سنگ، آجر، شیشه و ورق آلومینیوم به عنوان مواد رایج‌ برای استفاده در نمای ساختمان شناخته می‌شدند. با شناخت ویژگی‌های استنلس استیل در دهه 1930 میلادی، استفاده از استیل در معماری کم کم رواج یافت. ظاهر زیبا و ویژگی‌های فنی استنلس استیل طراحان را مجاب کرد تا از این ماده در ساخت و ساز بیش از پیش استفاده کنند.

این استفاده به نما و معماری خارجی ساختمان‌ها رسید و کاربردهای دکوراتیو استیل را افزایش داد. به طوری که سهم استیل در نمای ساختمان‌های تجاری به بیش از 30 درصد رسیده است. ویژگی‌های فنی زیر را می‌توان از جمله مهم‌ترین دلایل استفاده از استیل در صنعت ساختمان‌ دانست:

x تبلیغات
دریان سفر امید
  • مقاومت در برابر شرایط محیطی مختلف و مقاومت بالا به انواع خوردگی
  • استحکام نسبت به وزن و طول عمر زیاد
  • قابلیت تمیز شدن آسان و نگهداری کم هزینه
  • قابلیت شکل دهی و سازگاری با انواع فرایندهای تولیدی
  • مقاومت به شرایط حرارتی و برودتی
  • زیبایی و جذابیت و تناسب با سلیقه معماری مدرن

استنلس استیل - کاماپرس

برترین پروژه‌های معماری با استفاده از استنلس استیل

در ادامه به معرفی مهم‌ترین پروژه‌های معماری با استفاده از استنلس استیل می‌پردازیم.

ساختمان کرایسلر (The Chrysler building)

یکی از بلندترین و بزرگ‌ترین ساختمان‌های جهان که در سال 1930 ساخته شد، ساختمان کرایسلر است. استفاده از استیل در معماری این ساختمان را می‌توان یکی اولین پروژه‌های اساسی در ساختمان سازی و معماری دانست.
در ساختمان کرایسلر از استیل 18/8 یا به عبارتی گرید 304 و 302 استفاده شده‌است، که در آن زمان توسط شرکتی آلمانی به نام Krupp Nirosta تولید گردید. طبق بازدیدهای دوره‌ای در سال‌های 1961، 1995 و 2001 میزان خورگی استیل استفاده شده در این ساختمان بسیار جزئی اعلام شده‌است.

استنلس استیل - کاماپرس

کلبه کوه در زرمانت سوییس (New Mountain Hut)

این ساختمان با استفاده از استیل در معماری و طراحی آن جایگزین کلبه‌ای چوبی در میان کوه‌های آلپ شد. به دلیل رطوبت بالا و آب و سرد این منطقه استیل به عنوان جایگزینی مناسب برای چوب انتخاب گردید.

مجسمه‌های کلپی‌ (The Kelpies)

دو مجسمه سردیس اسب بین شهرهای فالکرک و گرنجموث در اسکاتلند با استفاده از استنلس استیل ساخته شدند. این دو مجسمه که به عنوان یکی از برجسته‌ترین آثار هنری مدرن در جهان شناخته می‌شوند، نوعی کاربرد استیل در معماری را نیز به نمایش گذاشته‌اند. ورق استیل 316L با ضخامت حدود 6 میلی‌متر در ساخت مجسمه‌های کلپی‌ مورد استفاده قرار گرفته است. ارتفاع هرکدام از این سردیس‌ها به حدود 30 متر می‌رسد.

کلبه کوه در زرمانت سوییس (New Mountain Hut) این ساختمان با استفاده از استیل در معماری و طراحی آن جایگزین کلبه‌ای چوبی در میان کوه‌های آلپ شد. به دلیل رطوبت بالا و آب و سرد این منطقه استیل به عنوان جایگزینی مناسب برای چوب انتخاب گردید. مجسمه‌های کلپی‌ (The Kelpies) دو مجسمه سردیس اسب بین شهرهای فالکرک و گرنجموث در اسکاتلند با استفاده از استنلس استیل ساخته شدند. این دو مجسمه که به عنوان یکی از برجسته‌ترین آثار هنری مدرن در جهان شناخته می‌شوند، نوعی کاربرد استیل در معماری را نیز به نمایش گذاشته‌اند. ورق استیل 316L با ضخامت حدود 6 میلی‌متر در ساخت مجسمه‌های کلپی‌ مورد استفاده قرار گرفته است. ارتفاع هرکدام از این سردیس‌ها به حدود 30 متر می‌رسد.

اپرای سیدنی (Sydney opera house)

استفاده از استیل در معماری و ساخت نمای بیرونی اپرای سیدنی بسیار جزئی است، اما در این بنا در میلگردهای‌تقویت بتن از استنلس استیل استفاده شده‌است. از آنجا که این ساختمان کنار ساحل قرار دارد استفاده از استنلس استیل سبب طول عمر و دوام بیشتر آن می‌شود چرا که گریدهایی از استیل می‌توانند به خوبی در برابر خوردگی ناشی از آب دریا مقاومت کنند.

موزه کنفلوآنس (Musée des Confluences)

استفاده از شیشه و استنلس استیل در معماری این ساختمان با بازتاب خیره‌کننده نور خورشید توانسته است زیبایی خاصی را به این ساحتمان ببخشد. این ساختمان در سال 2014 در کشور فرانسه به عنوان یک مرکز علمی و موزه مردم شناسی افتتاح شد. در ساخت این بنا بیش از 17000 صفحه استیل در 37 شکل مختلف که مساحت آن به حدود 20000 مترمربع می‌رسد استفاده شده‌است. وزن استیل مورد استفاده در این ساختمان حدود 600 تن است که از جنس استیل 316L با پرداخت 2B است.

استنلس استیل - کاماپرس

موزه لن لی (Len Lye Museum)

یکی از زیباترین و خیره‌کننده‌ترین ساختمان‌هایی که از استیل در معماری آن استفاده است موزه لن‌ لی است که در نیوزلند بنا شده‌است. در این ساختمان از 32 تن استنلس استیل 316L با پرداخت آینه‌ای استفاده شده است. ظاهر زیبای این ساختمان فارغ از کاربری آن خود به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده‌است.

بنای طلوع زهره (Venus rising)

استفاده از استیل در معماری و ایده گرفتن از مارپیچ فیبوناچی سبب پدید آمدن بنای طلوع زهره شد. راس ولفگانگ توانست این سازه را با الهام از این دنباله طراحی کند. این سازه حدود 23 متر ارتفاع دارد و از استنلس استیل در معماری و ساخت آن استفاده شده‌است. در این سازه از 7 کیلومتر لوله استیل 316 و استنلس استیل داپلکس استفاده شده‌است که با 10790 جوش جداگانه به یکدیگر متصل شده‌اند.

لوله‌های استیل مورد استفاده در این سازه توسط شرکت‌های ASSDA و SANDVIK تامین شده‌اند. طبق گفته‌های طراح این سازه، طی 25 سال استفاده از استنلس استیل در پروژه‌های مختلف، این ماده به عنوان یکی از بادوام‌ترین، مستحکم‌ترین و زیباترین متریال‌هایی است که می‌توان از آن در معماری استفاده کرد.

استنلس استیل - کاماپرس

استخر فوجی (Fuji Swimming pool)

یکی از باشکوه‌ترین و بزرگترین سازه‌های جهان که استفاده از استیل در معماری آن به وضوح قابل مشاهده است، ساختمان استخر فوجی است. این ساختمان در سال 2003 توسط Showa Sekkei در ژاپن طراحی شده‌است. ساختمان فوجی دارای نمایی از استنلس استیل با گرید M220 است که توسط شرکت NSSC تولید شده است. این گرید یکی از آلیاژهای استیل داپلکس است که مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد و صد البته انتخاب آن برای این سازه، نشان از توجه ویژه طراحان آن به دوام و کیفیت ساختمان دارد.

کتابخانه مدیا (Medialibrary)

این ساختمان را می‌توان به عنوان شاهکاری در طراحی مدرن دانست. استفاده از استیل در معماری این ساختمان سبب شده است تا نور خوبی فضای داخل این ساختمان را روشن کند. در این ساختمان 9 سوله با سقف‌های شیشه‌ای رو به شمال قرار دارند. جنس پوشش بدنه‌ی این سوله‌ها از ورق استنلس استیل گرید 304L با ضخامت 0.5 میلی‌متر است. انتخاب این نوع استیل به دلیل مقاومت بالای آن در برابر خوردگی، زنگ‌زدگی و همچنین ظاهر براق و مدرن آن بوده است.

سخن آخر

در این مقاله به بررسی چند نمونه از استفاده استنلس استیل در معماری و طراحی ساختمان‌ها پرداختیم. این متریال کاربردی به دلیل ویژگی‌های بسیار خوب مانند مقاومت در برابر اکسیداسیون و همچنین دوام و طول عمر بالا، روز به روز بیشتر مورد توجه معماران و طراحان قرار می‌گیرد.

زیبایی ظاهری و جذابیت استیل نیز سبب شده‌است تا در بخش‌های تزئینی و دکوراتیو شاهد استفاده از این متریال باشیم. به عبارتی استنلس استیل نه تنها به عنوان یکی از مصالح ساختمانی، بلکه به عنوان متریالی با پتانسیل هنری و متناسب با سلیقه مدرن نیز مورد توجه قرار گرفته و در خلق فضاهایی زیبا و ماندگار نقش مهمی ایفا می‌نماید.

منبع: چرا نقش استنلس استیل در معماری مهم است؟

انتهای پیام

مرتبط با : استیل رخ
x تبلیغات
آمیتیس تراول
سفریار آریا
فارکسیو
آ اس پ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان