فرق بزرگ تاجران ایرانی و ترک / چرا ترک ها اقتصاد خاورمیانه را قبضه کردند؟

x تبلیغات
هلو

بازرگانان ترکیه در اکثر بازارهای منطقه نقش فعالی دارند و حتی بازارهایی که به نظر می‌رسید باید در اختیار ایرانیان باشد، در دست تجار ترک است.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ، تلگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

به گزارش کاماپرس حضور بازرگانان ترک در برخی کشورها همانند سوریه و عراق عرصه را برای فعالیت ایرانی‌ها تنگ کرده است. در حالی که ایران کمک زیادی به ثبات سیاسی این کشورها کرده و انتظار می‌رفت سهم خوبی از این بازارها به دست آورد، اما ترک‌ها سهم بازار بسیار بزرگ‌تری را در این کشورها به خود اختصاص داده‌اند. دلیل این موضوع حمایت ویژه ساختار سیاسی ترکیه از تجار و بازرگانان ترک است. به‌عنوان مثال اخیرا 200 تاجر ترک همراه با اردوغان به عربستان سفر کرده‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی به نقل از الجزیره اعلام کرد: رئیس‌‌‌‌جمهوری ترکیه روز دوشنبه به همراه هیات همراه متشکل از ۲۰۰تاجر وارد عربستان سعودی شد تا در چارچوب یک تور ۳روزه از کشورهای عربی دیدن کند. هر دو کشور چند یادداشت تفاهم در بسیاری از زمینه‌‌‌‌ها از جمله انرژی، سرمایه‌گذاری مستقیم و صنایع دفاعی امضا کردند. خبرگزاری دولتی عربستان سعودی گزارش داد اردوغان و محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان در مراسم امضای قرارداد بین شرکت دفاعی ترکیه بایکار و وزارت دفاع عربستان شرکت کردند. شاهزاده خالد بن‌سلمان آل‌سعود، وزیر دفاع عربستان روز سه‌‌‌‌شنبه در توییتی نوشت: عربستان سعودی این پهپادها را «با هدف افزایش آمادگی نیروهای مسلح پادشاهی و تقویت توانایی‌‌‌‌های دفاعی و تولیدی آن» خریداری خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

x تبلیغات
دریان سفر امید

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی از جزئیات و ارزش این توافق خبری منتشر نکرد. اردوغان در حالی وارد عربستان شد که هدایای او به شاهزاده محمد مورد توجه ناظران قرار گرفت. به گزارش وب‌گاه اماراتی نشنال‌‌‌‌نیوز، محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان‌سعودی روز دوشنبه با رجب‌طیب اردوغان، رئیس‌‌‌‌جمهوری ترکیه در جده با یک خودروی برقی رانندگی کرد. اردوغان به شاهزاده محمد و خانواده سلطنتی عربستان سعودی دو خودروی برقی ساخت ترکیه را هدیه داد. به گزارش خبرگزاری آناتولی، این دو رهبر مدل توگ، اولین برند خودروی برقی ترکیه را در حیاط کاخ سلطنتی «السلام» در جده آزمایش کردند. اردوغان در یک تور ۳روزه در منطقه خلیج فارس به سر می‌‌‌‌برد که اولین مقصد او عربستان سعودی بود. در بدو ورود اردوغان، پذیرایی رسمی به افتخار او برگزار شد و شاهزاده محمد از وی استقبال کرد. خبرگزاری اسپای عربستان سعودی اعلام کرد که دو طرف قراردادهایی در بخش‌های مختلف از جمله حوزه‌های دفاعی و سرمایه‌گذاری امضا کردند.

اردوغان قبل از برخاستن از فرودگاه استانبول گفت که این سفر دو اولویت اصلی دارد: «سرمایه‌گذاری و بعد مالی.» وی به خبرنگاران گفت: «ترکیه فرصت سرمایه‌گذاری جدی در صنایع دفاعی، زیرساخت‌‌‌‌ها و سرمایه‌گذاری‌‌‌‌های روبنایی در سه کشور خواهد داشت.» وی افزود: «علاوه بر این، این کشورها فرصت خرید دارایی‌‌‌‌های خاصی از ترکیه را خواهند داشت.» مقصد بعدی اردوغان قطر بود. این کشور یکی از متحدان اصلی ترکیه به‌‌‌‌حساب می‌‌‌‌آید. سفیر قطر در ترکیه گفت که سفر رهبر ترکیه باعث «تقویت همکاری» بین دو طرف خواهد شد. شیخ محمد بن‌ناصر بن‌جاسم آل‌ثانی پیش از سفر اردوغان به قطر به خبرگزاری آنادولو گفت: «این سفر شاخص مهمی از روابط مستحکم بین ترکیه و قطر است.» وی گفت: «در سفر رئیس‌‌‌‌جمهوری ترکیه به دوحه، سرمایه‌گذاری در رأس دستور کار قرار خواهد گرفت.» آخرین مرحله از تور خلیج‌فارس ابوظبی است؛ جایی که اردوغان قرار است با شیخ‌محمد، رئیس این کشور گفت‌وگو کند.

المانیتور سفر سه مرحله‌ای رئیس‌‌‌‌جمهوری ترکیه را یک سفر مهم برای مبارزه با بحران ارزی این کشور خواند و نوشت نزدیک به ۲۰۰ تاجر ترکیه‌‌‌‌ای اردوغان را در این تور همراهی می‌‌‌‌کنند. اردوغان می‌‌‌‌گوید: «حجم تجارت دوجانبه ما با کشورهای خلیج از ۶/ ۱میلیارد دلار به حدود ۲۲ میلیارد دلار در ۲۰ سال گذشته افزایش یافته است.» سفر اردوغان در بحرانی‌‌‌‌ترین شرایط ترکیه رقم می‌‌‌‌خورد. تورم در این کشور به ۲/ ۳۸‌درصد رسیده است. همچنین کسری حساب جاری ترکیه در سال‌جاری به سطوح بی‌‌‌‌سابقه‌ای رسید – ۷/ ۳۷ میلیارد دلار در۵ ماه اول – و اردوغان امیدوار است که کشورهای غنی از نفت و گاز خلیج‌فارس به رفع این شکاف کمک کنند.

پیش از سفر رئیس‌‌‌‌جمهوری ترکیه، محمد شیمشک، وزیر دارایی ترکیه از این سه کشور بازدید و شرایط را برای این سفر آماده کرده بود. جودت ییلماز، معاون رئیس‌‌‌‌جمهوری ترکیه هم ماه گذشته از ابوظبی دیدار کرد و از فرصت همکاری‌‌‌‌های اقتصادی با امارات سخن گفت.

انتهای پیام

x تبلیغات
آ اس پ
فارکسیو
آمیتیس تراول
سفریار آریا

12 دیدگاه در “فرق بزرگ تاجران ایرانی و ترک / چرا ترک ها اقتصاد خاورمیانه را قبضه کردند؟

  1. حسام میگوید:

    بخاطر رانت فساد ولابی تاجر ایرانی نه واردات داره ونه صادرات و فقط صاحبان قدرت امکان واردات واردات دارند

  2. علی میگوید:

    سلام.
    اگرمیخواهید،اقتصاد وصنعت
    وزندگی مردم درایران هم رشد
    کند،،سیاست اقتصادی رابه تورکهای ایران واگذارکنید، تاشاهد واقعیت هاباشید.

  3. ناشناس میگوید:

    آخه قضیه اینه که ما اصلن تاجر ایرانی نداریم که . چون همه چی دولتی هستش و مثلن تاجرهایی هم که هستند در واقع کارمند حقوق بگیر دولت هستند و تاجر واقعی نیستند و موفقیت یا عدم موفقیت تجارت برای اونها در حد یک پست و مقام کمتر و یا بیشتر معنی میده . ولی تو اکثر کشورهای دنیا تاجر به معنای واقعی وجود داره که ثروت شخصی بسیار زیادی دارند و شکست و موفقیت تجاری برای اونها حکم مرگ و زندگی داره براشون . و بخاطر همین با تمام تلاش و علم و پشتکارشون کار میکنند و موفق هم میشند و اگه موفق نشوند در واقع مرده ای بیش نیستند و بهمین خاطر مجبورند موفق بشوند

  4. سعید میگوید:

    با سلام تیتر خوبی بود ولی کاش دلیل اصلی رشد اقتصاد ترکیه رو درست اعلام میکردید .قدرت نرم اقتصادی ودوستی باتمام کشور ها براساس منافع ملی ومردمی.شاید شما بگید تجار ما بلد نیستند؟قوانین دست وپا گیر ووجود سازمان های که همه در صادرات دخالت میکنندیا مدازی اند .تاجر صادرات و سرمایه گذار تامین سرمایه رو بی خیال میشه .هنوز ما فقط کلنگ زدن پروژه هارو خوب بلد هستیم وخوش زبونی مسئولین.

    • مازیار سخاوتی میگوید:

      در اقتصاد ترکیه هم دولت نقش مهمی دارد اما نکته اینجاست که دولت ترکیه توسعه‌گراست و می‌داند صرفا با همکاری بخش خصوصیِ بزرگ است که می‌تواند به توسعه واقعی برسد

  5. امیرعلی ستوده میگوید:

    ماشالا همه دنیا کم کم میوفته دست ترک چون واقعا مغز اقتصادی خیلی قوی دارن و بشدت پشتکار دارن و تلاش میکنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان