به گفته مدیرکل حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری، عموم مردم میتوانند برای شکایت از اپراتورها در حوزههایی مانند عدم تطبیق سرعت فروختهشده و سرعت دریافتی، حجم خریداریشده و حجم دریافتی و همچنین رعایت نکردن تعرفههای ترجیحی برای سایتهای داخلی و پیامرسانهای بومی از سوی اپراتورها، شکایت خود را در سامانهای که مختص به این کار است، ثبت کنند.
با آغاز شیوع کرونا و خانهنشینی تعداد زیادی از مردم به دلیل ترس از ابتلا به این ویروس، سرعت اینترنت اپراتورها و اپراتورهای خانگی با افت قابل توجهی روبهرو شد؛ به طوری که وبسایت Speedtest که یکی از مراجع اصلی تست سرعت اینترنت در دنیا و ایران به شمار میرود در آخرین گزارش خود از کاهش چشمگیر سرعت اینترنت در ایران خبر داده است.
وضعیت اینترنت ایران پس از کرونا
بنا بر گزارش Speedtest، میانگین سرعت موبایل جهانی برای دانلود و آپلود در ماه مارس به ترتیب برابر با ۳۰.۴۷ و ۱۰.۷۳ مگابیت بر ثانیه بوده و در اینترنت ثابت به ترتیب به ۷۶.۶۴ و ۴۰.۰۷ مگابیت بر ثانیه رسیده است.
بر همین اساس، سرعت اینترنت ایران با شیوع کرونا کاهش شدیدی را تجربه کرده و رتبه آن در این ماه در بخش اینترنت موبایل به ۷۹ و در اینترنت ثابت به ۱۵۳ در جهان رسیده است.
این شرکت از سقوط ۴ پلهای اینترنت موبایل و سقوط ۲۳ پلهای اینترنت خانگی ایران در رتبهبندی جهانی خبر داده است.
شکایت خود را کجا ثبت کنیم؟
کاربران سرویسهای ارتباطی، فناوری اطلاعات و پستی میتوانند با مراجعه به سایت https://195.cra.ir یا تماس با تلفن گویای ۱۹۵ شکایتهای خود را از سرویسهای مختلف حوزه ICT ثبت و پیگیری کنند.
همچنین با راهاندازی سامانه نتسنج پلاس هر ایرانی در هر مکانی میتواند ببیند که چه شرکتهایی خدماتشان ارائه میشود؟ کیفیت پوشش چیست؟ میزان سرعتی که میتواند دریافت کند چقدر است؟ شکایات مردم در آن منطقه چه بوده است؟ و اندازهگیریهای کیفی چه میگوید؟ همچنین علاوه بر اطلاعات رگولاتوری، نظراتی که کاربران منعکس میکنند هم در این سامانه وجود دارد و هر یک از کاربران در هر نقطه از کشور میتوانند انتخاب کنند که کدام اپراتور چه سرویسی میدهد و از نظرات سایر مردم هم مطلع شوند.
مرتبط با : ایرانسلرایتلهمراه اول
عالی
سرعت اینترنت روزبه روز داره ضعیفتر میشه قیمت گزاف سرعت خیلی کم اخه این چه وضعشه