خروج ترامپ از برجام و اعمال تحریمهای شدید علیه ایران سبب شد تا برندهای خارجی، کشورمان را ترک کنند. سامسونگ، الجی، رنو و پژو از جمله برندهای بزرگی بودند که در صنایع لوازم خانگی و خودرو فعال بودند اما از ترس جریمههای سنگین دولت آمریکا، بازار ایران را رها کردند.
به گزارش کاماپرس، اکنون که به نظر میرسد مذاکرههای وین بین ایران و کشورهای اروپایی روند مثبتی را طی میکند و احتمال بازگشت ایران و آمریکا به برجام افزایش پیدا کرده، گمانهزنیهایی نیز درباره بازگشت شرکتهای خارجی به بازار ایران مطرح شده است. این موضوع موافقان و مخالفان جدیای دارد.
آنطور که خبرگزاری دانشجویان ایران نوشته، معاون دادستان کل کشور گفته اجازه واردات هیچ محصولی که مشابه داخلی دارد را نمیدهد و انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی نیز پیشنهاد ورود ممنوع و تنبیه برای خارجیهایی که ایران را ترک کردند مطرح کرده، اما یک عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت با این رویه مخالف بود و موضع رسمی وزارت صمت نیز این است که ضرورتی برای بازگشت خارجیها نیست. دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی معتقد است تعامل با کشورها و برندهای خارجی در مجموع مفید است، اما با رعایت سه شرط که اولین و مهمترین آن ممنوعیت پنج ساله واردات کالای نهایی در حوزه لوازم خانگی است که باید در قانون برنامه هفتم توسعه تصویب شود تا کسی از آن تخطی نکند.
عباس هاشمی، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی هم درباره احتمال بازگشت شرکتهای خارجی به ایران در پی توافقات هستهای، اظهار کرد: باید دید سیاستهای کلان کشور چیست. می توانیم بگوییم خودمان تولید میکنیم و این یک سیاست است، اما بعید است مسئولان کشور به این جمعبندی برسند، چرا که انقدر تدبیر دارند که بخواهند به نحو مقبول با دنیا تعامل کنند. به نظر میرسد مسئولان رده بالای کشور تعامل با برندها و شرکتهای خارجی را رد نمیکنند، اما به طور کلی تعامل باید باشد اما منافع ملی اولویت و ارجحیت دارد.
وی با بیان اینکه تعمیق ساخت داخل، سرمایه گذاریها و دستاوردهای صنایع کشور و لوازم خانگی به طور خاص باید در نظر گرفته شود، اظهار کرد: هیچ ایرانی شریفی راضی نیست این دستاوردها به راحتی از بین برود. به طور کلی تعامل به نفع کشور است، اما باید در چارچوب این تعامل الزاماتی در نظر گرفته شود که هم منافع کلی کشور و هم منافع تولیدکنندگان حفظ شود.
ورود کالای خارجی برای 5 سال ممنوع شود
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در ادامه شرایطی را برای اتخاذ سیاست تعامل با برندهای خارجی پیشنهاد کرد: اول اینکه ورود کالای نهایی برای پنج سال به کشور ممنوع شود تا در صورت افزایش درآمدهای نفتی درهای واردات باز نشود و به تولید داخل ضربه نزند. این پیشنهاد میتواند در برنامه هفتم توسعه به تصویب مجلس برسد تا به عنوان یک قانون مانع از ورود کالای خارجی به کشور شود. در این شرایط تولید کنندگان نیز میتوانند با خیال راحت برنامه تولیدی خود را مشخص کنند.
پیشنهاد دیگر هاشمی این است که برندهای خارجی سهامدار شرکتهای تولیدی فعلی در داخل شوند و در این راستا تجهیزات جدید، قالبهای به روز دنیا را به کشور وارد کنند، واحد R&D خود را در کشور مستقر کنند و آموزشهای مستمر در زمینه بازار و مدیریت به تولیدکنندگان داخلی ارائه کنند. همچنین توسعه صادرات با مشارکت برندهای خارجی در دستور کار قرار گیرد، چرا که موقعیت سوق الجیشی و مزیت حمل و نقلی ایران میتواند مورد توجه برندهای بین المللی قرار گیرد تا تولیدات مورد تایید برند های بین المللی به کشورهای منطقه صادر شود.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
مرتبط با : سامسونگ
به ابن آقایون این شرط ها رو میزارن، اول بگید مگه ما چیزی بنام تولید داریم
هرچی که اینجا هست مونتاژ کار یه
و بعدش مگه مردم موش آزمایشگاهی هستند که هر چند وقت یکبار مشغول ادا و اطوار شما باشن
در طول این هشت سال گذشته همه سرمایه زندگی مون رو بخاطر سیاست های صد در صد اشتباه و غلط شما از دست دادیم
و فقط مرده متحرک هستیم ،مگه ما چند بار بدنیا میاییم که اینهمه مصیبت رو باید تحمل کنیم ،
الانم باز بوی پول و رانت به بعضی ها رسیده و منتظر غارت هستن، به اندازه کافی هم از صنایع خودرو سازی شما ها داریم استفاده میکنیم و کشته میدیم خیلی ممنون
فقط یه سوال دارم ، خود شما هم از وسایل و خودرو ایرانی استفاده میکنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بله خب وقتی امروز برندهای ایرانی هم قیمت برندهای مطرح خارجی دارن به فروش می رسن چرا باید این کارو بکنن اما باز کاشکی ایرانی بود صفر تا صد اشغال ترین وسایل داره از چین وارد می شه فقط به بهونه تولد داخل از گمرک معاف میشن و وام های میلیاردی بدون بهره استفاده می کنن چرا باید بزارن واردات باز بشه