روابط عمومی نوبیتکس گزارشی درباره جزئیات جریان تخریبی که علیه این مجموعه به راه افتاد، منتشر کرد. متن این گزارش در کانال باشگاه روزنامه نگاران ایران بازنشر داده شده است.
به گزارش کاماپرس، روابط عمومی نوبیتکس در گزارشی به جزئیات این اتفاق پرداخته و اعلام کرده است: «آنچه که ما (روابط عمومی نوبیتکس) در حضور هزاران خبرنگار عضو باشگاه روزنامهنگاران ایران روایت میکنیم ماجرای شش ماه حمله مستمر و بدون سند و مدرک علیه برندی است که قریب به ۱۰ میلیون ایرانی از طریق آن در جهان رمزارز سرمایهگذاری کردهاند. ما وظیفه خود میدانیم آنچه در این مدت بر ما، صنعت رمز ارز و کاربران ایرانی گذشت را روایت کنیم تا از این طریق صدایمان به گوش رسانهها و خبرنگاران شریف کشورمان برسد. از خرداد تا آبان سال جاری چه اتفاقی افتاد؟
سه جریان تخریبی علیه برند نوبیتکس ایجاد شد:
۱- اتهام خروج ارز و فرار سرمایه از کشور به واسطه نوبیتکس
۲- ایجاد واژه جعلی رد فلگ؛ کیف پول کاربران و طرح شایعهی مسدود شدن دارایی کاربران
۳- شایعهی تحریم از سوی آمریکا و ورشکستگی شرکت
همانطور که پیش از این نیز اعلام شده بود، در تمامی مسیرهای محتوایی، ایرنا آغاز کننده جریان بود و به مرور رسانههای شناخته شدهای به طور هماهنگ به این مسیر پیوستند. در فاصله زمانی خرداد تا آبان ۱۴۰۳ سه موج گسترده و ۲ موج میانی با دست کم ۱۵ محتوا در خبرگزاریها و بیش از ۲ هزار محتوای بازنشری در تلگرام و توییتر و ۴۰۰ کانال تلگرامی یکتا در این جریان دخیل بودند. مانند دیگر پرژوههای تخریبی این مطالب با تصاویر، متن یکسان و در یک زمان با تعداد زیاد منتشر شد.
سفارش دهندهی این مطالب در کانالهای تلگرامی یک آیدی مشترک بود که خود را مدیر یک آژانس تبلیغاتی معرفی میکرد و پس از مذاکره مبالغی برای حذف پستهای تخریبی طلب کردند که چنین پرداختی انجام نشد و پیگیری قانونی در جریان است.
تا هفته گذشته تمامی تلاشهای ما برای گفتوگو با رسانههای رسمی که در این جریان دخیل بودند، بینتیجه ماند. در ابتدای مسیر برخی پاسخ داده و اقدامی نکردند، برخی حتی راه دسترسی ما را مسدود کردند و پاسخ ندادند. به عنوان مثال در یک روز با ۴ سرویس مختلف ایرنا تماس گرفتیم، واحد حقوقی ما پیگیریهای متعددی انجام داد که از سوی رسانه بیجواب ماند. با مدیران این رسانهها در تلگرام و تلفن ارتباط گرفتیم اما بیپاسخ ماند. پاسخها و تکذیبههای متعددی بعد از انتشار مطالب برای آنها ارسال شد؛ اما به رغم تصریح قانون مطبوعات هیچ کدام حاضر به انتشار آن نشدند هرچند بعدا با واسطه آژانسهای تبلیغاتی و با دریافت هزینه به عنوان رپورتاژ! حاضر به انتشار پاسخ شدند. یادآور میشوم مرز اخلاقی و قواعد حرفهای روزنامهنگاری را هم رعایت نکردند. پس از انتشار محتوای باشگاه روزنامهنگاران، مدیران جدید خبرگزاری جمهوری اسلامی قول همکاری ویژه و تحقیق درباره مطالب منتشر شده را دادند، سردبیران یک رسانه دیگر هم در تماسی یادآور شدند که تمامی مطالب از خروجی خبرگزاری حذف شدند. همچنان پاسخی از دیگر رسانهها دریافت نکردهایم.
بیشتر بخوانید:
هدف چه بود؟ اما هدف این محتواها ایجاد نگرانی برای میلیونها کاربر نوبیتکس و صنعت رمز ارز با تهمتهایی مثل از دست رفتن داراییهای کاربران و در پی آن ورشکستگی شرکت و تحریمهای آمریکا بود. نوبیتکس امروز با قریب ۱۰ میلیون کاربر بزرگترین پلتفرم تبادل رمز ارز در ایران است و مطرح شدن تهمت تحریم در شرایطی که چنین ریسکی بر فعالیتهای این شرکت وجود ندارد، علاوه بر نشانه گرفتن اعتبار یک برند از قضا میتواند سبب تشویش اذهان عمومی شده و کشور را وارد ریسکی ساختگی در سطح بالا کند؛ ریسکی که در سطوح مختلف جامعه اثرگذار است و بخشهای مختلف کشور را درگیر حل مسالهای میکند که اساسا میتوانست وجود نداشته باشد.
نوبیتکس چه اقدامی انجام داد؟ ما به عنوان مدیران نوبیتکس در تمام این مدت با تمام توانمان پاسخگو بودیم و بهصورت مستقیم با کاربران حرف زدیم. مدیرعامل نوبیتکس در یک رشته توییت توضیحات مفصلی به کاربران ارائه داد؛ پاسخگوی خبرنگاران محترم و رسانههایی بودیم که در این مورد سوال داشتند؛ از سویی دیگر از هر مسیری اعم از شبکهاجتماعی و پشتیبانی به تمامی سوالات کاربران پاسخ دادیم. همه افرادی که از ما سوال پرسیدند با اولین پاسخ و شفافسازی از سوی ما قانع شده و با ما همدلی میکردند. همهی این همدلیها به این معنا بود که کاربر به واسطه تجربه کاربری و رسانهها به واسطهی تعامل مستمر با برند، همچنان احساس اعتماد و اطمینان داشتند.
اما در پایان سوالهایی برای ما باقی است، چه اشخاصی یا گروهی پشت این جریان تخریبی هستند و از این میزان تخریب سود میبرند؟ چه افرادی توان انتشار گستردهی مطالب تخریبی بدون ادله و سند را دارند؟ چگونه و چرا میتوانند از رسانههای مرجع کشور مانند خبرگزاری جمهوری اسلامی برای تریبون اصلی خود بهرهبرداری کنند؟»
تخریب علیه نوبیتکس چطور شروع شد؟
ماجرای نوبیتکس به انتشار یک گزارش تخریبی علیه این مجموعه در بیست و سوم خردادماه در وبسایت ایرنا بازمیگردد. در ابتدا محتوای این گزارش درباره گلایههای مردم نسبت کندی روند معاملات بود اما نویسنده به همین مورد بسنده نکرده بود و مطالبی درباره خروج سرمایه و ارز و حتی دستکاری در معاملات با الگوریتم هوش مصنوعی را هم به این شرکت دانش بنیان نسبت داده بود. جریان این گزارش از ایرنا کلید خورد و به سایتهای خبرگزاری دیگر مثل فرارو و ایسنا و شبکههای توییتری و تلگرامی هم انتقال پیدا کرد.
مسئولان نوبیتکس علیه این جریان سکوت نکردند و موضوع را با علی نادری، مدیر ایرنا، در میان گذاشتند، اما این کار مشکل را حل نکرد. حتی نامهای از سوی واحد حقوقی نوبیتکس برای این رسانه ارسال شد، اما مسئولان آن اقدام موثری برای جلوگیری از این جریان تخریبی صورت ندادند. حال نوبیتکس به عنوان یک شرکت دانش بنیان فعال در زمینه تبادل رمزارزها و ارائه دهنده خدمات به بیشتر از 10 میلیون ایرانی، در برابر این هجمه رسانهای دچار بحران شده است. مسئولان نوبیتکس همچنان در حال پیگیری این شرایط و جلوگیری از ادامه این جریان تخریبی هستند.
انتهای پیام
مرتبط با : نوبیتکس