ورق سیاه از مهمترین و پرکاربردترین فرآوردههای فولادی است؛ ولی با این حال، کمتر به آن توجه شده است. قیمت ورق سیاه تا حد زیادی نوسان دارد و با توجه به ضخامت، ابعاد و وزن آن تعیین میشود. ورق سیاه کاربردهای بسیاری در ساختمانسازی، خودروسازی و تولید لوازم خانگی دارد و به همین جهت از اهمیت بسیاری برخوردار است.
کاماپرس در این گزارش به بررسی فرآیندهای تولید ورق سیاه و انواع مدلها و کاربردهای هر کدام پرداخته است.
ورق سیاه چیست؟
ورق سیاه نوعی از مقاطع فولادی است که به روش نورد گرم تولید میشود و با خواص منحصربهفرد و قابلیت تطبیقپذیری بسیار بالایی که دارد، نقش کلیدی در بسیاری از صنایع ایفا میکند.
قیمت ورق سیاه از مهمترین عوامل تعیین قیمت نهایی محصولات فولادی تولیدی است. بسیاری از مجریان پروژهها و کارفرمایان باید از عوامل تعیینکننده قیمت ورق سیاه آگاهی داشته باشند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن تصمیمگیری کنند. با بررسی قیمت ورق سیاه میتوان متوجه شد که این مقاطع در برخی از بازههای زمانی سال دچار نوسانات کوتاه مدت و بلند مدت میشوند.
فرآیند تولید ورق سیاه
برای تولید ورقهای فولادی، از دو روش اصلی نورد گرم و نورد سرد استفاده میشود. به محصولات بهدست آمده از نورد گرم، ورق سیاه گفته میشود و در مقابل، به ورقهایی که با روش نورد سرد تولید میشوند، ورق روغنی میگویند.
فرآیند تولید ورق سیاه به شرح زیر است:
ذوب: ابتدا فولاد در کوره پیشگرم ذوب میشود تا یک شمش یکنواخت و قابل پردازش تولید شود. در این حالت فولاد در دمای 1200 درجه قرار میگیرد تا شکلپذیر شود.
ریختهگری: در این مرحله بعد از این که فولاد به طور کامل ذوب شد، در یک قالب مستطیلی ریخته میشود تا بعد از خنک شدن به شکل شمش استوانهای درآید.
پوستهزدایی: در این مرحله بعد از سرد شدن شمشها، پوستهزدایی انجام میشود تا آلودگیها و ذرات ناخالص از روی شمش پاک شوند.
نورد و آنیل: در گام بعدی، غلتکها از روی شمشها عبور میکنند تا سطح این مقاطع فولادی را نازکتر و مسطحتر کنند. این مرحله به منظور به دست آوردن ضخامت مناسب برای ورق سیاه انجام میشود و در ادامه ممکن است که فولاد نیاز به بازپخت داشته باشد.
خنککاری: در مرحله آخر تولید ورق سیاه، این مقاطع با شیوههای خاص و منحصربهفردی سرد میشوند تا ویژگیها و مشخصات نهایی در آنها ظاهر شود.
انواع مدلهای ورق سیاه
ورق سیاه به طور کلی در دو شکل ST37 و ST52 تولید میشود که شکل ظاهری یکسانی دارند و از پرکاربردترین مقاطع در صنعت محسوب میشوند؛ با این حال، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی این مقاطع از یکدیگر متفاوت است و هر کدام کاربردهای خاصی دارند. قیمت ورق سیاه ST37 و ST52 متغیر است و به همین جهت افراد باید با شناخت ویژگیها و کاربردهای هر یک، بهترین گزینه را متناسب با نیاز خود خریداری کنند. در ادامه با این دو مدل ورق سیاه تولیدی بیشتر آشنا میشوید.
ورق سیاه ST37: اقتصادی بودن قیمت ورق سیاه ST37 آن را به یکی از پرکاربردترین گزینهها در صنایع تبدیل کرده است. قیمت ورق سیاه ST37 نسبت به ST52 کمتر است، زیرا سختی و مقاومت کمتری دارد و معمولا از آن برای صنایع سبک مثل ساختمانسازی استفاده میشود؛ با این حال، ورق سیاه ST37 قابلیت جوشپذیری بالایی دارد. از این ورق برای ساخت پروفیلهای ساختمانی، مخازن آب، سازههای فلزی و قطعات ماشینآلات نیز استفاده میشود.
ورق سیاه ST52: قیمت ورق سیاه ST52 به دلیل استحکام کششی و مقاومت بیشتر در برابر ضربه، نسبت به ورق ST52 بیشتر است. اصلیترین دلیل گران بودن قیمت ورق سیاه ST52، وجود عناصر آلیاژی و خواص مکانیکی بیشتر در این مقاطع فولادی است. ورقهای سیاه ST52 برای ساخت سازههای فلزی با باربری بالا، قطعات ماشینآلات سنگین، مخازن تحت فشار و همچنین تجهیزات معدنی کاربرد دارند.
استعلام قیمت ورق سیاه از «آهن ملت»
آهن ملت با بیش از 10 سابقه به عنوان یکی از معتبرترین مراکز پخش و فروش آهنآلات در کشور شناخته میشود.
برای استعلام قیمت ورق سیاه و موجودی انواع آهن آلات میتوان با کارشناسان این مجموعه در ارتباط بود. آهن ملت برای کسب رضایت و اعتماد مشتریان خود، بهترین خدمات مشاوره را به افراد ارائه میدهد تا بتوانند خرید اقتصادی انجام دهند و در نهایت، پیش فاکتور خرید در عرض 30 دقیقه برای آنان ارسال میشود. پس از پرداخت و صدور فاکتور رسمی، سفارشهای مشتریان آماده بارگیری و ارسال به مقصد خواهد بود.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این مجموعه و استعلام قیمت روز آهن میتوانند به وبسایت ahanmelat.com مراجعه کنند یا با شماره تلفن 02167103 تماس بگیرند.
انتهای پیام
مرتبط با :