رشد نفوذ ایران در بازار روسیه با تقویت حمل و نقل دریایی

x تبلیغات
ایلیا متین خودرو

نایب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه از ضعف روابط دیپلماتیک کشورمان با روسیه سخن گفت. وی معتقد است که با تقویت حمل دریایی به روسیه، امکان افزایش نفوذ در بازار این کشور وجود دارد.

نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه، گفت: راهکار موثر برای مقابله با مانع‌تراشی‌های رقبایی مانند آذربایجان و ترکیه در تجارت ایران و روسیه، تقویت حمل دریایی ایران به این کشور است.

به گزارش «اتاق ایران آنلاین»، روشنعلی یکتای قرابایی، افزود: ایران در رابطه تجاری با روسیه، باید با انواع شناورهای رورو و لاینر و کانتینر سردخانه دار و حتی با استفاده از حمل هوایی (کارگو) سیستم لاجستیک خود را تقویت کند تا از رقبا غافل نباشد. با این حال اکنون وضعیت تردد کشتی‌ها و نحوه نرخ‌گذاری آن‌ها نابسامانی‌های قابل توجهی دارد.

او ادامه داد: مانع‌تراشی‌های جمهوری آذربایجان در تجارت ایران و روسیه چند سالی است که دغدغه صادرکنندگان ایرانی در تجارت با روسیه شده است. آذربایجان در بازار روسیه رقیب ایران است و این رقابت در صادرات محصولات کشاورزی شدت بیشتری دارد و حالا خاک رقیب، مسیر ترانزیت کالا به بازار مستعدی مانند روسیه است.

یکتای قرابایی افزود: علاوه بر ایران ترکیه نیز در بازار روسیه رقیب ایران محسوب می‌شود با این تفاوت که ترکیه برای آذربایجان حکم یک شریک کلیدی استراتژیک اقتصادی و سیاسی را دارد. بنابراین رفتار تبعیض‌آمیز آذربایجان در ارتباط با همسایگان خود برای عبور از خاک این کشور اکنون به قدری برجسته شده که حتی خود روس‌ها هم به آن اذعان دارند و این‌گونه ضعف روابط دیپلماتیک به طور جدی بر تجارت ایران با روسیه تاثیرگذار بوده است.

x تبلیغات
دریان سفر امید

بیشتر بخوانید:

او با اشاره به اینکه روسیه در سال حدوداً ۷۰۰ میلیارد دلار با جهان تجارت دارد و سهم ایران از صادرات به این کشور تنها یک میلیارد دلار است، گفت: در این شرایط نیاز است با همدلی و استفاده از کارشناسان اجرایی برای گسترش این تجارت اهتمام بیشتری داشته باشیم. متأسفانه بعضی از سازمان‌های مرتبط به خوبی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده نمی‌کنند و همکاری مدیران در این سازمان‌ها با اعضای اتاق‌های مشترک از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.

نایب‌رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اظهار کرد: به دلیل چند نرخی بودن ارز، بازرگانان ایرانی در تجارت با روسیه با مشکلات فراوان مواجه هستند و در دریافت ارز تا گرفتن تأییدات لازم از بانک مرکزی و سازمان‌های مرتبط با مشکلات فراوان مواجه هستند.

یکتای قرابایی، ادامه داد: اگر حمل نقل دریایی و هوایی را تجهیز کرده و گسترش دهیم، بخش زیادی از تکیه ایرانی‌ها برای رسیدن به خاک روسیه از مسیر ترانزیت آذربایجان کاهش پیدا خواهد کرد. لذا این کشورها با توجه به هزینه‌ای که بابت ترانزیت از کالاهای ایرانی دریافت می‌کنند مدارای بیشتری خواهند داشت.

او از توافق اتاق‌های ایران و روسیه درباره اختلافات تجاری دو کشور، خبر داد و گفت: در پی مذاکرات دو بخش خصوصی (اتاق بازرگانی روسیه و ایران) طرفین به توافق رسیدند که از این پس در موضوع دعاوی و رفع اختلافات تجاری ورود کرده و با تشکیل هیات های حل اختلاف با کمک داوری‌های تجاری دو کشور اختلافات را برطرف کنند.

انتهای پیام

مرتبط با : اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران
x تبلیغات
ایرانیکا
پیام رسان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان