نسل زد در ایران به دنبال افزایش استقلال مالی بوده و معمولا به کارآفرینی، کسبوکارهای کوچک و سرمایهگذاریهای فناوریمحور علاقهمند است.
به گزارش کاماپرس و به نقل از هفتهنامه تجارت فردا، نسل زد با توجه به اینکه با فناوری دیجیتال، نااطمینانی اقتصادی و دسترسی به اطلاعات جهانی رشد کرده است؛ الگوها و ویژگیهای مالی متفاوتی نسبت به نسل پیشین دارد.
درحالی که نسلهای قبلی به سرمایهگذاریهای بلندمدت علاقه داشتند؛ نسل جدید خرج کردن برای تجربههای لذتبخش را ترجیح میدهد.
بیشتر بخوانید:
- مدیرعامل ایران تلنت : نسل Z به دنبال رابطه برد-برد است
- آیا با حقوق ۱۴۰۴ می توان ماشین و خانه خرید؟
- مشاغل مورد علاقه نسل زد کدام است؟
ابزارهای مالی مدرن همانند ارزهای دیجیتال، بازار سهام و صندوقهای سرمایهگذاری مورد علاقه نسل جدید است و معمولا به سرمایهگذاریهای سنتی همانند سپرده بانکی تمایل نشان نمیدهند. محدودیتهای اقتصادی و ساختاری در کشور ما باعث شده تا جوانترها با ترکیب خلاقیت، فناوری و تطبیق با شرایط و تغییرات موجود، شیوههای خاصی برای سرمایهگذاری اتخاذ کنند. بهعنوان مثال محدودیتهای بانکی و کاهش ارزش پول ملی باعث شده تا سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال مانند اتریوم و بیتکوین طرفداران زیادی بین نسل زدیها داشته باشد.
پلتفرمهای خارجی و شبکههای اجتماعی تبدیل به بستری برای آموزش و انجام معاملات در نسل جدید شده؛ این درحالی است که میتواند ریسک بالا و مشکلات قانونی را به همراه داشته باشد. خرید طلا، سکه و خودرو هم برای آن دسته از افرادی که به سرمایه اولیه دسترسی دارند، تبدیل به روشی برای سرمایهگذاری، کسب درآمد و حفظ ارزش پول شده است.
در نهایت نسل زد همانطور که برای کسب درآمدهای بالا ظرفیت دارد؛ در معرض ناکامی نیز قرار میگیرد.
انتهای پیام