حضانت فرزندان بعد از طلاق بر عهده کیست؟

بهترین وکیل - کاماپرس
x تبلیغات
هلو

طلاق و جدا شدن زوجین از یکدیگر اتفاق مهلک و بدی نیست و شاید بهترین تصمیم باشد، اما موضوعی که در این موقعیت اهمیت پیدا می کند، آینده فرزندان است. حضانت فرزندان بعد از طلاق با کیست؟ چه کسی تعیین می کند فرزندان بعد از جدایی با چه کسی زندگی کنند؟ در ادامه همراه ما باشید تا متوجه شوید که طبق قوانین جدید حضانت فرزندان بعد از طلاق با کیست!؟ در این مقاله با راهنمایی بهترین وکیل در تهران به بررسی این موضوع می پردازیم.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در امور حقوقی و کیفری می‌توانید از سایت تخصصی محمد حاجیلو و همکاران دیدن فرمایید.

حضانت فرزند بعد طلاق

بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران اذعان می دارد که در ماده 1178 قانون مدنی آمده است که:

پدر و مادر مکلف هستند که در حدود توانایی خود به تربیت فرزند یا فرزندان خویش بر حسب مقتضی اقدام کنند و نباید نسبت به آن ها بی توجه باشند. سهل انگاری در نگهداری و تربیت فرزند موجب سقوط حق حضانت می شود.

بنابراین براساس این ماده باید گفت حضانت فرزندان، تا زمانی که پدر و مادر باهم زندگی می کنند، برعهده هر دو نفر است، اما اگر زن و شوهر از یکدیگر جدا شوند، مطابق ماده 1169 قانون:

x تبلیغات
دریان سفر امید

برای حضانت چنین فرزندانی، مادر تا هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن این اولویت با پدر است، مگر آنکه مصلحت فرزند به گونه ای دیگر اقتضا کند.

باید گفت طبق قوانین جدید، دیگر جنسیت فرزند برای اجرای این حکم ملاک نیست، یعنی چه فرزند شما پسر باشد و چه دختر، تا 7 سالگی باید با مادرش زندگی کند، زیرا کودکان تا این سن نیازهای اساسی دارند که مادر می تواند به آن ها رسیدگی کند. پیش از تصویب این قانون جدید، حضانت پسر تا 2 سالگی و حضانت دختر تا 7 سالگی با مادر بود.

شرایط نگهداری فرزند و به عهده گرفتن حضانت در قانون

در قانون مدنی شرایطی را برای فردی که می خواهد حضانت فرزند را بر عهده داشته باشد تعیین شده است که دادگاه با توجه به این شرایط حضانت را به افراد واگذار می کند. فرد باید شرایط زیر را داشته باشد

  • اعتقاد به دین اسلام
  • توانایی پرورش کودک به شکل درست
  • برخوردار بودن از عقل سالم
  • دارا بودن شایستگی اخلاقی
  • عدم ازدواج مادر با فردی دیگر

در مورد ازدواج مادر پس از طلاق باید گفت که اگر پدر فوت شده باشد، حق حضانت از وی گرفته نمی شود و همچنان مادر می تواند حضانت کودک را بر عهده داشته باشد.

موارد سلب حضانت فرزند بعد از طلاق

همان طور که پیش تر نیز گفته شد ازدواج مادر، ابتلا فرد به بیماری های خطرناک و واگیردار و یا تهدید خطر جانی کودک در زندگی آن فرد، می تواند حق حضانت را از او سلب کند. در ادامه دیگر شرایط سلب حق حضانت را می خوانید:

  • سوء استفاده از کودک به هر نحوی
  • اجبار کودک به انجام کارهای ضد اخلاق و قانون مانند فروش مواد مخدر، فحشا و …
  • فوت فرد
  • اعتیاد فرد به الکل، قمار و انواع مواد مخدر
  • ابتلا فرد به بیماری های روانی
  • انجام هرگونه فساد اخلاقی و فحشا توسط فرد
  • ضرب و جرح کودک توسط فرد که بیش از حد متعارف باشد
  • اگر هر کدام از موارد بالا در دادگاه ثابت شوند، می توان با استناد به آن ها حق حضانت را از فرد سلب کرد و به فرد دارای مصلحت و توانایی واگذار کرد
  • همچنین اگر ثابت شود که فرد نمی تواند به درستی سلامت و اخلاق را در تربیت فرزند حفظ کند، حق حضانت فرزند بعد از طلاق از وی سلب می شود

بهترین وکیل - کاماپرس

باید بدانید که این امور اموری حقوقی اند. علاوه بر امور حقوقی تخصصی، می توانید از مشاوره تخصصی با بهترین وکیل کیفری در تهران  نیز در مجموعه محمد حاجیلو و همکاران یهره مند گردید. بدین منظور کافی است با ورود به سایت مربوطه، از راه های ارتباطی و شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری موجود در سایت استفاده نمایید. از همراهی شما سپاسگزاریم.

قوانین حضانت فرزند پس از طلاق

در این بخش به برخی از مهمترین موارد قانونی در بحث حضانت فرزند اشاره می کنیم. همواره باید موارد زیر را به خاطر بسپارید:

  • اگر فرزند کمتر از 7 سال داشته باشد، حضانت او به مادر واگذار می شود مگر آن که دلایلی بر عدم توانایی و یا عدم صلاحیت مادر برای حضانت فرزند وجود داشته باشد.
  • گر فرزند بیش از هفت سال داشته باشد (حتی 7 سال و 1 روز) حضانت فرزند بر عهده پدر است مگر این که دلایلی برای عدم صلاحیت و توانایی پدر وجود داشته باشد.
  • اگر فرزند به سن بلوغ که در دختر 9 سال قمری تمام و در پسر 15 سال قمری تمام است رسیده باشد، فرزندان انتخاب می کنند که می خواهند نزد کدام یک از والدین بمانند و دادگاه دخالتی در واگذاری حضانت نمی کند.اگر عدم صلاحیت و توانایی حضانت فرزند برای یکی از طرفین ثابت شود، حضانت به طرف مقابل داده می شود حتی اگر اولویت با شخص دیگر باشد و یا این که حضانت قبلا به فرد سپرده شده باشد.
  • همچنین اگر یکی از والدین از نحوه نگهداری فرزند توسط فرد مقابل شکایت کند، و اگر دلایل کافی و قانونی وجود داشته باشد، ممکن اسدر هر صورت یعنی چه پدر حق حضانت را داشته باشد و یا این که حق حضانت به مادر داده شده باشد، نفقه و تامین مخارج فرزند بر عهده پدر است.
  • در مواردی، پدر یا مادر می توانند به صورت توافقی از حق حضانت خود به نفع طرف دیگر صرف نظر کنند.
  • اگر حضانت فرزند در کمتر از 7 سالگی به مادر داده شده است، و حال فرزند بیش از 7 سال داشته باشد ،پدر می تواند با مراجعه به دادگاه حق حضانت را مطالبه کند و در صورتی که پدر واجد شرایط باشد، و با توجه به مصلحت فرزند، حضانت به پدر داده می شود.
  • اگر شرط واگذاری حضانت فرزند پس از طلاق به یکی از طرفین در عقد نامه و یا همان نکاحیه قید شده باشد، نیازی به تبعیت از قوانین نیست و حضانت به فرد تعیین شده در عقد نامه داده می شود.

حق حضانت فرزند پس از فوت والدین

آخرین موردی که در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم، حضانت فرزند بعد از فوت والدین اوست. اگر یکی از والدین فوت شده باشد، حق حضانت به طرف دیگر داده می شود و اگر هر دو آن ها فوت کرده باشند، نخست حق حضانت بر عهده ی پدربزرگ پدری است و سپس به دیگر افراد نزدیک سپرده می شود. از همراهی شما سپاس‌گزاریم.

انتهای پیام

مرتبط با : دفتر حقوقی حاجیلو
x تبلیغات
سفریار آریا
آمیتیس تراول
فارکسیو
آ اس پ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان