آمارهای منتشر شده توسط وزارت صنعت از افزایش تولید خودروهای سواری و اتوبوس و مینی بوس و کاهش تولید انواع وانت، کامیون طی 7 سال گذشته – از سال 1392 تا پایان 1398 – حکایت دارد.
به گزارش کاماپرس، روند رشد تولید خودرو در سال های تصدی دولت های یازدهم و دوازدهم با فراز و نشیب فراوان همراه بوده است به نحوی که در سال های ابتدایی روند تولید محصولات خودرویی کاهشی بوده و بعد از تصویب برجام این روند افزایشی شده اما با خروج آمریکا از برجام روند تولید خودرو در کشور مجددا کاهشی شده است.
البته بر اساس گزارش هایی که از سال 98 منتشر شد تولید خودرو در این سال افزایش یافته است. بررسی روند کلی 7 ساله 1392 تا 1398 نیزحکایت از شیب صعودی اغلب تولیدات خودرویی کشور دارد.
کاهش بیش از 36 درصدی تولید کامیون و کامیونت
بنا به اعلام ایرنا در بخش تولید اتوبوس و مینیبوس بررسی آمار هفت ساله حاکی از رشد ۲۹۴ درصدی است، به طوری که از ۵۰۰ دستگاه تولید در سال ۹۲ به یکهزار و ۹۷۲ دستگاه در پایان سال گذشته رسیدیم. در این بخش، بیشترین تیراژ تولید مربوط به سال ۹۶ با چهار هزار و ۲۶۱ دستگاه است.
در تولید انواع خودروی سواری با رشد حدود ۵ درصدی، از ۷۲۴ هزار و ۷۰۰ دستگاه در ابتدای کار دولت به ۷۵۸ هزار و ۴۰۰ دستگاه خودرو در پایان سال ۹۸ رسیدیم.
بیشترین آمار تولید خودروی سواری در هفت سال گذشته، در سال ۹۶ با یک میلیون و ۴۲۹ هزار دستگاه رقم خورد.در این مدت تولید وانت با افت مواجه شد، به طوری که از ۱۰۴ هزار و ۶۰۰ دستگاه در سال ۹۲ با کاهش ۳۶.۱ درصدی به ۶۶ هزار و ۸۰۰ دستگاه رسیدیم.بیشترین آمار تولید وانت در سال ۹۳ با ۱۵۱ هزار دستگاه به دست آمد.
افت ۳۶.۲ درصدی تولید انواع کامیون، کامیونت و کشنده در هفت سال گذشته رقم خورد، به طوری که از تولید هفت هزار و ۱۰۰ دستگاه در سال ۹۲ به چهار هزار و ۵۲۸ دستگاه در سال ۹۸ کاهش یافت.در این بخش، بیشترین شمارگان تولید متعلق به سال ۹۳ با ۲۰ هزار و ۹۷۷ دستگاه است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام