موفق شدن در یک مصاحبه استخدامی به عوامل مختلفی وابسته است، اگر نمیدانید در مصاحبه شغلی چطور حاضر شوید و چه بگویید خواندن این مقاله کاران را به شما پیشنهاد می کنیم.
چرا در مصاحبه های شغلی موفق نمی شویم؟
خیلی از کارجویان بارها درمصاحبه های شغلی حضور پیدا می کنند اما متاسفانه نمی توانند استخدام شوند و یا از طرفی برخی ها هم به راحتی این مراحل را پشت سر می گذارند و موفق می شوند.
ممکن است فکر کنید دلیل رد شدن در یک مصاحبه شغلی، رزومه ضعیف و یا کافی نبودن مهارت های شما بوده است؛ در صورتی که بسیاری از مدیران یا مسئولان منابع انسانی به دلایل غیرفنی از جمله ظاهر نادرست، برخورد نامناسب و حتی زبان بدن اشتباه، یک کارجو را رد می کنند.
تکنیک های موفقیت درمصاحبه استخدامی روش های ساده ای هستند که به شما کمک می کنند با آمادگی کامل و اعتماد به نفس در مصاحبه کاری شرکت کنید.
چطور در مصاحبه استخدامی حاضر شویم؟
از لحظه ای که برای مصاحبه شغلی وارد یک شرکت میشوید تا لحظه ای که از مجموعه خارج میشوید زمان دارید تا ثابت کنید فردی مناسب برای یک موقعیت شغلی هستید؛ از ظاهر شما تا زبان بدن همگی در نتیجه مصاحبه شغلی تاثیرگذارند.
۱. منظم و سروقت باشید.
مهم ترین مسئلهای که همان ابتدا روی مصاحبه کننده تاثیر میگذارد، سروقت رسیدن شما به مصاحبه کاری است. دیر رسیدن به مصاحبه استخدامی بینظمی و بیمسئولیتی شما را نشان میدهد.
2.مناسب و آراسته لباس بپوشید.
حاضر شدن با یک لباس نامتعارف در جلسه استخدام میتواند شانس شما را برای استخدام شدن به شدت پایین بیاورد. بهتر است قبل از رفتن به مصاحبه استخدامی راجع به فرهنگ سازمانی مجموعه تحقیق کنید، برای این کار میتوانید شبکه های اجتماعی آن شرکت را بررسی کنید و یا با افرادی که در مجموعه کار میکنند ارتباط برقرار کنید. شناخت فرهنگ سازمانی به شما کمک میکند که بدانید چطور در مصاحبه حاضر شوید و چه لباسی برای مصاحبه استخدامیتان انتخاب کنید.
بهتر است یک لباس رسمی با رنگ های خنثی انتخاب کنید. تاثیر روانشناسی رنگ ها را فراموش نکنید، اگر میخواهید فردی جدی، قابل اعتماد و با ثبات به نظر بیاید از رنگ های کرم و قهوه ای استفاده کنید، رنگ سرمهای هم رنگ همه پسند و بدون ریسکی است که میتواند برای مصاحبه استخدامی مناسب باشد، و همین طور رنگ خاکستری نیز به شما ظاهر رسمی میدهد. البته همان طور که قبلا گفتیم، لباسی که برای مصاحبه انتخاب میکنید باید با شغلی که برایش درخواست میدهید و مجموعهای که میخواهید در آن کار کنید همخوانی داشته باشید، مثلا اگر مربی مهد کودک هستید باید از رنگ های شاد و سرزنده استفاده کنید.
در ادامه حتما دقت داشته باشید که با لباس اتو کشیده و تمیز وارد جلسهی مصاحبه شوید و از استفاده بیش از اندازه، از لوازم آرایشی و زیورآلات پرهیز کنید.
3.حتما به مطالب رزومه تان مسلط باشید.
به یاد داشته باشید که می توانید یک فایل از رزومهتان را همراه تان به جلسه مصاحبه ببرید
و روی رزومهتان مسلط باشید. اگر نمیدانید چطور یک رزومه حرفهای بسازید حتما قبل از نوشتن رزومهتان نکات رزومه نویسی را بررسی کنید. شما میتوانید با استفاده از رزومه ساز کاران بدون دردسر یک رزومه حرفهای بسازید .
۴. اهمیت زبان بدن را فراموش نکنید.
اگرچه محتوای مصاحبه شما از همه چیز مهمتر است، اما داشتن زبان بدن درست به شما کم می کند در مصاحبه تاثیرگذار باشید. دولا دولا راه رفتن، بازیکردن با خودکار، بیقراری روی صندلی، حرکات اشتباه با دست ها، ضرب گرفتن روی میز, آدامس جویدن همگی اشتباه های رایج زبان بدن در مصاحبه های شغلی هستند. برای شناخت زبان بدن درست در مصاحیه استخدامی این مقاله را بخوانید.
۵. از قبل درباره شرکت تحقیق کنید و لیست سوال هایتان را دربیاورید.
مدیران منابع انسانی در هر رزومه علاوه بر تمرکز روی توانمندی ها، به دنبال نقاط مبهم و حتی نقاط ضعف تان هستند و می توانند شما را سوال پیچ کنند. پیشنهاد کاران به شما این است که پیش از مصاحبه یک لیست پرسش و پاسخ مانند فهرست زیر تهیه کنید و برای خودتان به آن پاسخ دهید:
نقاط قوت و ضعف شما چه مواردی هستند؟
چرا یک شرکت باید شما را استخدام کند؟
چرا از محل کاری قبلی تان جدا شدید؟
چه برنامه ای برای آینده شغلی تان دارید؟
در مصاحبه استخدامی از مصاحبه کننده چه بپرسیم؟
چند نمونه از سوالاتی که میتوانید در مصاحبه استخدامی بپرسید :
شرح وظایفی که ازمن انتظار دارید چه مواردی است؟
مشکلات این شغل چه مسائلی هستند؟
من دراین سمت باید به چه کسی گزارش یا توضیح بدهم؟ فرد نظارت کننده روی عملکرد من چه کسی است؟
کار کردن دراین شرکت چه امتیازی نسبت به سایر شرکتها دارد؟
درصورت توافق بر سر استخدام، از چه زمان میتوان کار را شروع کرد؟
در این شرکت چه راههایی برای پیشرفت شغلی وجود دارد؟
آیا این موقعیت شغلی نیاز به ماموریت یا سفر دارد؟
خصوصیات فردی که در این شغل موفق میشود، چیست؟
قرار است در چه تیمی مشغول به کار شوم؟ این تیم چند نفره است؟
آیا ممکن است محل کار تغییر کند؟
۶. پس از جلسه مصاحبه با ایمیل و یا نامه از مصاحبه کننده تشکر کنید
ادب و تواضع خود را فراتر از یک مصاحبه ببینید و از شخص مصاحبه کننده به وسیله ایمیل و یا نامه تشکر کنید. روند تشکر را از خود مصاحبه آغاز کنید و از هرکس که از شما مصاحبه کرده پیش از خروج تشکر کنید. نوشتن نامه تشکرآمیز باعث نمیشود که شما در مصاحبه موفق شوید، اما قطعا شانس شما را نسبت به کسی که تشکر نکرده افزایش خواهد داد.
مرتبط با : کاران