تحریم خارجی و فیلترینگ باعث پسرفت شبکه ارتباطات ایران شد

تحریم‌های خارجی و فیلترینگ داخلی باعث شده است که ایرانیان به 30 درصد از دامنه‌های خارجی پربازدید دسترسی نداشته باشند. این آمار را بهزاد اکبری، معاون وزیر ارتباطات و رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت، در نشست امروز «اینترنت، فیلترینگ ما و شما، پسافیلترینگ» بیان کرد.

به گزارش کاماپرس، نشست اینترنتی امروز در محل اتاق بازرگانی در حالی برگزار شد که دو نماینده کلیدی شورای عالی فضای مجازی، رسول جلیلی و امیر سیاح، حضور نداشتند. جهانگیر آقازاده، یکی از اعضای کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، نسبت به عدم حضور این دو شخص در نشست امروز واکنش نشان داد و گفت که این خوب نیست بدون حضور آقایان بنشینیم و برای خودمان حرف‌هایی را تکرار کنیم.

اخبار مرتبط را بخوانید:

با این وجود بهزاد اکبری در این نشست ساکت نماند و معضلات، مشکلات و چالش‌های پیش آمده و پیش روی صنعت ارتباطات، خصوصا بخش اینترنت، را بیان کرد. به گزارش فن زی، اکبری بیان کرد که رشد ترافیک اینترنت از سال 98 سرعت زیادی به خود گرفت اما در سال 1401 و بعد از محدودیت‌ها کاهش شدیدی داشت. از آن زمان تاکنون میزان مصرف ترافیک دیتا با یک رشد ملایمی حرکت کرد و تا به حال میزان مصرف به سال 1398 نزدیک نشده است. اکنون ترافیک مصرفی کشور نزدیک به میزان مصرفی در تابستان 1401 است. کشور از بابت مصرف ترافیک نه تنها طی دو سال و شش ماه گذشته رشدی نداشت، بلکه عقب نشینی را تجربه کرد.

تضعیف تلکام در اثر فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی

اکبری از اثرات منفی فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی سخن گفت: سرمایه گذاری در شبکه ارتباطی کشور به شدت کاهش کرد و الان شاهد آن هستیم که کل بخش تلکام ما کمتر از ۲۰۰ همت باشد. این در حالی است که کل این عدد نصف سود یکی از شرکت‌های بزرگ حوزه بورس است. با این اوصاف بخش تلکام ضعیف شده است که این موضوع آسیب جدی به توسعه کشور می‌زند.

x تبلیغات
دریان سفر امید

به گفته این مقام مسئول، صنایع دنیا به سمت تحول حرکت کرده‌اند اما ایران عقب مانده است و از بابت زیرساخت‌ها و ارتباطات ثابت وضعیت خوبی وجود ندارد.

اکبری از آسیب‌های محدودیت‌های اینترنتی هم حرف زد و در این خصوص بیان کرد که تجهیزات فیلترینگ روی کیفیت اینترنت اثرگذار بودند و به شدت آن را پایین آوردند. گذشته از آن عوارض جانبی بیشتر موثر بوده است. مثلا کاربران با استفاده از بعضی فیلترشکن‌ها امکان ورود به سایت‌های مختلف را دارند و این موضوع باعث کندی و اختلال زیادی می‌شود.

حملات قابل توجه ناشی از فیلترینگ

موضوع دیگر آلودگی شدیدی است به خاطر محدودیت‌های داخلی ایجاد شده و باعث حملات زیادی از خارج به داخل و بالعکس شده است. طبق اطلاعات ارائه شده توسط اکبری، روز گذشته 11 هزار و 745 حمله از داخل ایران به خارج اتفاق افتاد. تعداد حملات از موضع داخلی به خارج در روز جاری 6 هزار و 428 مورد بود.

این مقاوم مسئول یادآور شد که دلیل این حجم از حملات داخل به خارج به آلودگی شدید ناشی از نصب فیلترشکن‌ها برمی‌گردد. این میزان از حملات باعث قرار گرفتن آی پی‌های زیادی در بلک لیست شده است.

اختلال تحریم‌ به این فیلترینگ اضافه شد و شرایط کنونی را رقم زد. اکبری به خبرنگار فن زی خصوص گفت: پایش لحظه‌ای ۱۰۰ هزار دامنه پربازدید دنیا حکایت از این دارد که ۱۶ هزار و ۲۳۹ دامنه در ۲۴ ساعت گذشته به دلیل آلودگی و تحریم از سمت کشورهای خارجی بلاک شده است که ۱۷ درصد کل دامنه‌های خارجی پربازدید دنیا را شامل می‌شود که به این شکل از دسترس کاربران ایرانی خارج می‌شود. اگر به این آمار،‌ محدودیت‌های داخلی نیز اضافه شود تقریبا می‌توان گفت دسترسی به ۳۰ درصد دامنه‌های خارجی برای کاربران ایرانی امکان‌پذیر نیست. یعنی اگر یک ایرانی با اینترنت فیبرنوری و سرعت خوب به اینترنت متصل شود نیز ۳۰ درصد از دامنه‌‌های خارجی را در دسترس ندارد.

راه حل وزارت ارتباطات برای کاهش مشکلات اینترنتی

البته سازمان ارتباطات کشور به دنبال راه حلی برای کاهش این مسائل و معضلات بوده است. اکبری در این نشست بیان کرد سامانه‌ای راه اندازی شده است که در کمتر از 30 ثانیه حملات را پاکسازی می‌کند اما همچنان فرآیند کشف تا پاکسازی زمانبر است. طبق گفته این مقام مسئول، در حال حاضر وزارت ارتباطات با اپراتورها برای کاهش زمان کشف تا پاکسازی در ارتباط هستند و همچنین اقداماتی صورت می‌دهند تا فرانکفورت شبکه را بالا ببرند و در نهایت از حملات جلوگیری کنند.

انتهای پیام

x تبلیغات
تورهای مسافرتی لحظه آخر
پیام رسان
بازارگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان