کتابهای فبک (فلسفه برای کودکان) اغلب پایان باز دارند و پرسشی را در ذهن کودک ایجاد میکنند. در این کتابها شخصیتها با چالشی اخلاقی یا فکری مواجه میشوند و بعد از اتمام کتاب میتوان تا مدتها در مورد آن بحث کرد و کودکان را به چالش کشید. در برخی از این کتابها راهنمای تسهیلگر اهمیت دارد.
کاماپرس در ادامه این گزارش بهترین کتابهای فبک برای کودکان 7 تا 10 سال را معرفی میکند.
1. پسرک، موش کور، روباه و اسب
این کتاب پر از جملات تامل برانگیز و گفت و گو درباره دوستی، ترس و مهربانی است. تصویرگری این اثر نیز بسیار زیبا بوده و تصویرگر مشهور بریتانیایی آن را به عنوان افسانهای مدرن برای تمام سنین خلق کرده است. در این کتاب شخصیتهای مختلف ترکیبی از الهام و امید را در زمانی نامشخص به خوانندگان خود القا میکنند.
این اثر جذاب به نویسندگی چارلی مکسی توسط ناشران و مترجمهای مختلفی در ایران منتشر شده است. نشر کوله پشتی با ترجمه حسین گازر، نشر پنگوئن با ترجمه سینا خاقان پور و نشر پرتقال با ترجمه احسان کرم ویسی این اثر را در اختیار کودکان قرار دادهاند.
2. چرا من این احساس را دارم؟
این کتاب یکی از آثار جذاب مجموعه فیلسوف کوچک است که توسط انتشارات افق منتشر میشود. در این اثر مسیر فکری مبتکرانه و خنده دار کودکی که سعی میکند احساسات خود را بشناسد نمایان میشود. احساساتی که تمام آدمها در زندگی خود با آنها مواجه میشوند و میتوانند در مسیر این کودک با او همراه شوند. تصویرسازیهای این کتاب از جمله نقاط قوت آن است.
نویسنده این کتاب، شینسوکه یوشی تکه آثار دیگری مانند آیا میتوانم یک من دیگر بسازم و ممکن است سیب باشد نیز دارد که از جمله داستانهای فبک محبوب هستند. انتشارات افق این کتابها را با ترجمه رضی هیرمندی در اختیار کودکان قرار داده است.
3. قصههایی برای فکر کردن
در این اثر سی و یک داستان مختلف برای کودکان آورده شده که ویژگی مشترک تمام آنها تلاشی برای فکر کردن و ایجاد سوال در کودکان است. این کتاب مضمونهایی مانند خشم، زیبایی، زورگویی، جرات، ترس، مرگ و… را در خود جای داده و در آن سوالات مختلفی طرح شده است.
قصههایی برای فکر کردن، به نویسندگی رابرت فیشر و ترجمه علی صاحبی توسط انتشارات اسبار عرضه شده است.
4. شازده کوچولو
این اثر یکی از معروفترین کتابهای جهان است که حتما اسم آن به گوشتان خورده است. شازده کوچولو توسط ناشرهای زیادی در ایران منتشر شده و ترجمههای بسیار مختلفی دارد. این اثر آنتوان دوسنت اگزوپری یک داستان تمثیلی اخلاقی و خودزندگی نامهای معنوی است که در آن میتوان سفری متفاوت به دنیای فلسفه و تفکر را تجربه کرد.
افراد در تمام سنین میتوانند با این کتاب ارتباط برقرار کنند و وارد دنیای بزرگ و جذاب نویسندهاش شوند.
5. داستانهای فکری و فلسفی برای کودکان و نوجوانان
در این اثر داستانهای مختلفی با مفاهیم بنیادی مانند جامعه، متافیزیک، دوستی، مرگ و آزادی منتشر شدهاند. همچنین، مفاهیمی مانند زیبایی شناسی، سیاست، هنر، هویت و اخلاق نیز از جمله موضوعات این داستانها هستند که با کمک یک تسهیلگر حرفهای میتوان آنها را تحلیل کرد.
این مجموعه با ترجمه و تدوین مرتضی براتی توسط نشر لگا ارائه شده است. این ناشر علاوه بر این کتاب، کتابهای دیگری نیز در این زمینه منتشر کرده که در بین کتابهای فلسفه برای کودکان و نوجوانان قرار میگیرند.
انتهای پیام