کارت گرافیک یکی از مهمترین بخشهای سخت افزاری لپ تاپها و دسکتاپهای مورد استفاده در صنعت مالتی مدیا و گیمینگ است. وظیفه این سخت افزار، پردازش گرافیکی و تولید تصویر برای نمایش روی مانتیور است و این کار را به کمک پردازنده گرافیکی یا GPU انجام میدهد.
به گزارش کاماپرس، هر چه میزان حافظه و سرعت این پردازنده بیشتر باشد، قدرت گرافیکی کامپیوتر نیز بیشتر خواهد بود و به همین دلیل، دقت در خرید کارت گرافیک اهمیت زیادی دارد.
این گزارش به بررسی مشخصات بهترین کارت گرافیک گیمینگ و معرفی مدلهای برتر این محصول برای خرید کارت گرافیک مناسب گیمینگ پرداخته است.
انواع کارت گرافیک
کارت گرافیک در حالت کلی به دو نوع یکپارچه و مستقل تقسیم میشود. این قطعه سخت افزاری جزو ضروریات هر سیستم کامپیوتری است و حداقل یک نوع از آن روی هر سیستمی قرار دارد.
ارزانترین و عمومیترین کارت گرافیک مورد استفاده در لپ تاپها، کارت گرافیک یکپارچه یا آنبورد است که به صورت یک قطعه اولیه روی مادربرد قرار میگیرد، اما کارت گرافیکهای مستقل معمولا قدرتمندتر بوده و به صورت یک قطعه مجزا از طریق درگاههای اختصاصی روی مادربرد نصب میشوند. این نوع از سخت افزار قابلیت ارتقا نیز دارد و میتوان با خرید کارت گرافیک قدرتمندتر، آن را جایگزین کارت گرافیک فعلی کرد.
شرکتهای مطرح تولید کننده کارت گرافیکی
اگرچه شرکتهای مختلفی اقدام به تولید این قطعه سخت افزاری میکنند، اما دو شرکت NVIDIA و AMD اصلیترین برندها برای خرید کارت گرافیک به حساب میآیند. در زمینه کارت گرافیکی یکپارچه و آنبورد نیز شرکت اینتل، یکی از تولیدکنندگان اصلی محسوب میشود.
شرکتهای MSI، گیگابایت، ایسوس، ازراک و سافایر نیز از دیگر تولیدکنندگان مطرح کارت گرافیک هستند. این شرکتها محصولات خود را با برندهای مختلف به بازار عرضه میکنند.
تاثیر کارت گرافیک بر اجرای بازیهای رایانهای
صنعت گیمینگ، یکی از دلایل توسعه کارتهای گرافیک و بزرگ شدن بازار این محصول سخت افزاری است. بازیها معمولا دارای گرافیک بالایی هستند که به صورت لحظهای نیز روی صفحه مانتیور بهروز رسانی میشود. وظیفه تولید و بهروز رسانی گرافیک بازیها را کارت گرافیک برعهده دارد.
هر چه کارت گرافیک بهتر و قدرتمندتر باشد، به معنی اجرای سریعتر و وضوح تصویر بیشتر در بازی است. با خرید کارت گرافیک بهتر میتوان در جدیدترین بازیها نیز فریم ریت روان و تصاویری با جزئیات بیشتر را مشاهده کرد که آرزوی هر گیمری است.
در واقع نسل و سرعت GPU، میزان حافظه موجود در کارت گرافیک و امکانات نرم افزاری مانند هوش مصنوعی، دلیل انتخاب یک کارت گرافیک برای ارتقای سیستم کامپیوتری به منظور اجرای جدیدترین بازیها است.
مدلهای برتر کارت گرافیک برای گیمینگ
امروزه مدلهای مختلف کارت گرافیک با قیمتهای بسیار بالا در بازار ایران به فروش میرسد. بیشتر مدلهای گرانقیمت با هدف استفاده در بازیها، فعالیتهای سطح بالای گرافیکی و ماینینگ مورد استفاده قرار میگیرند.
در ادامه چند مدل از برترین کارت گرافیکیهای موجود در بازار معرفی شده است.
کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4090 : این کارت گرافیکی شرکت NVIDIA یکی از بهترین مدلهای موجود در بازار است که حدود 170 میلیون تومان قیمت دارد. از ویژگیهای خاص این کارت گرافیک میتوان به امکان اجرای بازیها به صورت 8K اشاره کرد. این غول کارت گرافیکیها دارای حافظه 24 گیگابایتی است.
کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4090: این کارت گرافیکی شرکت NVIDIA یکی از بهترین مدلهای موجود در بازار است که دارای قیمتی حدود 170 میلیون تومان است. از ویژگیهای خاص این کارت گرافیک میتوان به امکان اجرای بازیها به صورت 8K اشاره کرد. این غول کارت گرافیکیها دارای حافظه 24 گیگابایتی است.
کارت گرافیک AMD Radeon RX 7900 XTX: این کارت گرافیک برند AMD نیز جزو بهترین مدلهای تولید شده این شرکت برای گیمینگ است که به قیمتی حدود 70 میلیون تومان به فروش میرسد. این کارت گرافیک امکان اجرای بازیها به صورت 4K را میدهد و دارای 24 گیگابایت حافظه است.
کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti: این کارت گرافیکی نیز اگرچه امکان اجرای بازیها تا وضوح تصویر 2k را میدهد اما یکی از قدرتمندترین مدلهای موجود در بازار به قیمتی بسیار پایینتر از دیگر مدل NVIDIAاست. کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti دارای 12 گیگابایت حافظه و تکنولوژی Ray Tracing است. این کارت گرافیک به قیمتی حدود 57 میلیون تومان به فروش میرسد.
مشاهده قیمت برای خرید کارت گرافیک در سایت «ایمالز»
ایمالز، اولین جستوجوگر اختصاصی کالا در فروشگاههای اینترنتی و یک جستوجوگر برای مقایسه قیمت کالا در سایتهای مختلف است. این سایت فعالیت خود را از سال 1389 آغاز کرده و هم اکنون امکان جستوجوی نزدیک به 30 میلیون کالا را در بیش از 40 هزار فروشگاه آنلاین و حضوری فراهم کرده است.
علاقهمندان برای مقایسه قیمت کالاها میتوانند به وبسایت ایمالز به نشانی اینترنتی emalls.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام
مرتبط با :