نیم تن مواد مخدر را آنقدر دقیق و حساب شده در بستهبندیهای ماهی جاسازی کرده بودند که حتی عقل جن هم به آن نمیرسید، اما شک مأموران و بازرسیهای کارشناسانه آنها باعث شد پرده از راز قاچاقچیان مواد مخدر برداشته شود. حالا راننده جوان ترانزیت با حکم سنگینی که دادگاه برایش درنظر گرفته روبه روست و باید چشم انتظار وکلایش باشد تا شاید فرصتی برای ادامه زندگی پیدا کند.
داستان پرونده مواد مخدر
به گزارش کاماپرس مدتی قبل بود که مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر به سرنخ هایی از یک باند بزرگ تزانزیت موادمخدر به کشورهای اروپایی دست پیدا کرده بودند. تحقیقات نشان میداد باند بزرگی با جاسازی مواد مخدر به صورت ترانزیت از ایران به اروپا قاچاق میکنند.
با توجه به ابعاد گسترده این پرونده، تحقیقات برای دستگیری اعضای باند ادامه پیدا کرد تا سرانجام رد یکی از خودروهای این باند در یکی از جادههای کشور زده شد. به این ترتیب تیم ویژهای ازکارآگاهان دست به کار شدند و در جریان یک عملیات غافلگیرانه درحالی که راننده مشغول استراحت بود او را دستگیر کردند.
با دستگیری راننده بازرسی برای کشف موادمخدر جاسازی شده آغاز شد. مأموران در بازرسیهای اولیه خود هیچ ردی از مواد مخدرجاسازی شده به دست نیاورند اما سرانجام پس از 36 ساعت تلاش مشخص شد 586 کیلوگرم مورفین جاسازی شده است.
در ادامه بررسیها نیز مشخص شد، مواد مخدر به شیوهای ماهرانه در بستههای یک کیلویی به صورت قالببندی و با روکشهایی از کاربن و چسب آببندی شده جاساز شده، به این امید که بوی تند ماهی باعث گمراهی سگهای نگهبان خواهد شد.
اظهارات متهم پرونده
با کشف موادمخدر و دستگیری راننده که مرد جوانی است او در اظهاراتش گفت: مدتی بیکار بودم وچون گواهینامه پایه یک داشتم از طریق فضای مجازی با شخصی به نام بهرام آشنا شدم. وقتی برای قرار کاری مراجعه کردم بهرام به من گفت یک تریلی دراختیار تو میگذاریم و چون باید سفرخارجی بروی آن را به نامت میکنیم. من هم خوشحال شدم و قبول کردم. چندین بار هم بار ماهی و دارو جابه جا کردم اما از اینکه داخل بار مواد مخدر جاساز شده است اطلاعی نداشتم.
وی در ادامه گفت: روزی که قرار بود بار ماهی را بزنم، تریلی چندساعتی دست بهرام بود، به همین خاطر من از اینکه در بستهبندیها مواد جاساز کرده خبری نداشتم.
رای دادگاه
با وجود اینکه راننده جوان در همه اظهاراتش خود را بیگناه میدانست اما سرانجام باتوجه به شواهد ومدارک موجود رای اعلامی دادگاه بر این عنوان بود: حسب گزارش ماموران انتظامی، متوجه باندی با سرکردگی شخص ب میشوند، که با به کارگیری افراد و در اختیار قرار دادن خودرو اقدام به توزیع گسترده مواد مخدر میکند. بعد از ردیابی و پیگیری، به شخص الف که با خودروی تریلر در جاده بوده است، مشکوک شده و ماشین را مورد بازرسی قرار میدهند. چون کلید این محفظه در دست راننده خودرو بوده و شخص الف بعد از پیدا شدن مواد مخدر اعلام میکند که این بار دارو است و این قرینهای قوی بر علم و اطلاع متهم از جاسازی مواد مخدر است.
این که راننده عنوان میکند محموله دارو است، صرفاً جهت گمراهی ضابطین بوده و همچنین انتقال مالکیت خودرو به شخص الف بدون پرداخت هیچ وجهی قرینهای محکم برای جبران مافات توسط شخص الف است. از طرفی ارتباط شخص الف با سردسته باند حکایت از فعالیت متهم در امر توزیع مواد مخدر دارد؛ بنابراین ارتکاب جرم توسط متهم محرز و مشخص است و وی علاوه برضبط مواد مخدر مورفین و خودرو تریلر به نفع دولت، به مجازات اعدام نیز محکوم میشود.
بررسی حقوقی پرونده
مسعودجوکار درزی مدیرعامل موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا و حقوقدان درباره این پرونده میگوید: وقتی پرونده متهم برای دادخواهی به دست وکلای موسسه حقوقی وکیل الرعایا رسید و مشخص بود که متهم محکوم به اعدام است با این چالش روبه رو بودیم که چگونه میتوان این فرد را از مجازات اعدام نجات داد؟ و آیا میشود که این مجازات لغو شود و به جای آن مجازات دیگری را برای وی جایگزین کرد؟
وی در ادامه گفت: تلاش وکلای موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا برای به سرانجام رساندن این پرونده که به مرحله فرجام خواهی رسیده است ادامه دارد. اما دلیلی که باعث شد به شرح این پرونده بپردازیم، بررسی حقوقی و قضایی ترانزیت موادمخدر و مجازاتی است که قانون جمهوری اسلامی ایران برای آن درنظر گرفته است. از این رو در ادامه به جرم ترانزیت مواد مخدر و مجازات آن پرداختهایم.
جرم ترانزیت مواد مخدر و مجازات آن
مسعودجوکار درزی مدیرعامل موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا در این باره گفت: ترانزیت در لغت به معنای جابه جایی است و ترانزیت مواد مخدر دستهای از قاچاق مواد مخدر و روانگردانهای صنعتی است که از این طریق به داخل یا خارج از کشور انجام میشود.
وی ادامه داد: دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به این جرم را دارد، دادگاه انقلاب است و یکی از پیچیدهترین دعاوی کیفری به شمار میآید.
این حقوقدان افزود: عواملی که سبب تعیین مجازات در جرم ترانزیت مواد مخدر میشود:
- نحوهای که جرم به وقوع پیوسته است.
- شرایط مجرمان نیز در نظر گرفته میشود.
و عواملی که سبب تشدید مجازات این جرم میگردد:
- برای عبور دادن این ترانزیتها از پوشش انسانی استفاده شود
- این جرم تکرار شده باشد
- عدم همکاری با پلیس جهت کشف باند مواد مخدر
مسعودجوکار درزی گفت: یکی از عوامل مهمی که به شدت این مجازات میافزاید این است که با وعده پول از نوجوانان و جوانان برای پوشش جرم خود استفاده کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه مجازات ترانزیت مواد مخدر بسیار متفاوت است و با در نظر گرفتن میزان و مقدار خالص مواد مخدر مورد ترانزیت محاسبه و اندازهگیری میشود افزود: در سایت اینترنتی موسسه حقوقی مجدوکیل الرعایا به صورت مفصل درباره مجازاتهای انواع موادمخدر مطالبی آماده شده است.
برای آشنایی بیشتر با قانون مبارزه با مواد مخدر اینجا را بخوانید.
اعتماد به موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا
با توجه به موضوعی که در این گزارش به صورت مفصل به آن اشاره شد، موسسه حقوقی مجدوکیل الرعایا با داشتن بیش از چند سال سابقه و حضور وکلای مجرب با بهترین دفاعیات و منصفانهترین حق الوکاله در بیش از صدها پرونده حقوقی، کیفری و… موفقیت ویژهای کسب کرده و به همین منظور در سال ۱۴۰۱ به عنوان برترین موسسه حقوقی کشور انتخاب شده است و میتواند به بهترین شیوه ممکن و مورد اعتماد، کنار شما باشد.
باید به این نکته نیز اشاره کرد، موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا پنجمین تندیس سال را به عنوان برترین موسسه حقوقی کشور در اجلاس سراسری تکریم از چهرههای نامی کشور نیز از آن خود کرده و همچنین در این اجلاس نام و عنوان مسعودجوکار درزی به عنوان یکی از مدیران جهادی که در مسیر تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی، اقداماتی صورت داده، در قالب یک سند ملی و تاریخی منوط به کتیبه نام و نشان ماندگار به صورت رسمی ثبت شده است.
انتهای پیام
مرتبط با : موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا