مسئله کمبود برق تنها با رفع فرسودگی نیروگاهها برطرف نخواهد شد و باید شبکه توزیع هم بازسازی شود. به عبارتی باید شبکه توزیع بازبینی شود تا امکان انتقال برق وجود داشته باشد.
به گزارش کاماپرس، علیرضا کلاهی صمدی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران، بیان کرد که به علت ناترازی گاز و فرآوردههای نفتی معادله اندکی سخت شده است. اگر کشور از نظر تامین سوخت در شرایط عادی بود، امکان اختصاص خطوط اعتباری و تسهیلات ویژه و تاسیس نیروگاههای تولید پراکنده توسط صنایع یا شهرک صنعتیها وجود داشت. اما اکنون به دلیل بحران سوخت امکان طراحی نیروگاههای تولید پراکنده وجود ندارد.
بیشتر بخوانید:
- کنایه سنگین و عجیب محسن تنابنده به قطعی برق
- پرظرفیت ترین پاور بانک برای استفاده تمام خانواده در زمان های قطعی برق + قیمت
امکان تولید تمام برق مصرفی با انرژی خورشیدی وجود ندارد
به گفته صمدی، توسعه شبکههای خورشیدی برای تولید برق مفید است اما تمام مصرف کشور را پوشش نخواهد داد. زیرا برق تجدیدپذیر ویژگی خاصی دارد و در زمان و مکان مورد نظر و معین تولید نمیشود. این مدل تولید برق یا نیاز به استوریج دارد که بسیار گران و غیراقتصادی است یا باید شبکه انتقال قوی وجود داشته باشد.
صمدی بیان کرد: ما در حال حاضر در نیروگاههای حرارتی فعلی هم برق محبوس داریم. حتی ما نیروگاههایی داریم که مازاد تولید برق دارند و امکان انتقال آن به شبکه وجود ندارد. زیرا سرمایه گذاری در شبکه اتفاق نیفتاده است.
شبکه توزیع برق بحران آفرین خواهد بود
به اعتقاد صمدی، توسعه انرژی تجدیدپذیر بار بیشتری روی شبکه توزیع فرسوده خواهد گذاشت. متاسفانه بخش شبکه کاملا مغفول مانده است. عملا از دهه 80 تاکنون، سرمایه گذاری جدی و گسترده درخصوص تامین برق متوقف شده است.
این مقام مسئول گفت: به خاطر سودآور بودن این نیروگاهها تا به حال چند نیروگاه توسط بخش خصوصی ساخته شده است. اما شبکه توزیع به دلیل عدم سودآوری کاملا کنار گذاشته شد. با این اوصاف حتی در صورت حل مشکل تامین برق، بحران بعدی مربوط به شبکه توزیع است.
انتهای پیام
مرتبط با : اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران